Kamperen bij de gezellige mini camping Nessst in Doetinchem

Verstopt in het buitengebied van Doetinchem, ligt minicamping Nessst. Wapperende vlaggen laten je weten dat je jouw bestemming voor een gezellig weekendje weg hebt bereikt. Schuif aan bij het vuur, smikkel van een pizza uit de houtoven, ontspan in de hottub geniet bovenal van de rust.

Mini Camping Nessst Doetinchem
Rustige Camping Gelderland

Bij Nessst op de camping

Mini camping Nessst wordt gerund door twee enthousiaste gezinnen Henrik en Carlijn & Joost en Annebeth samen met hun kinderen. De passie voor het buitenleven, van deze twee gezinnen is direct voelbaar. Zodra je het terrein op loopt, voel je je direct thuis bij de knusse camping in Doetinchem. Een handige bolderkar staat al voor je klaar om alle bagage mee te nemen, aan alles is gedacht.

Glamping tussen de weilanden in Doetinchem

Heb je zelf geen kampeerspullen of houd je van wat meer luxe? Op het terrein vind je ook glamping accomodaties waaronder compleet ingerichte tenten, Tiny Houses, safari tenten en blokhutten. Allen hebben ze uitzicht op de weilanden, waardoor je altijd kan genieten van een mooi uitzicht als je buiten zit. Spot jij in het gras een haas of een ree?

Om de glamping ervaring af te maken, kun je ook tot rust komen in de hottub. Deze staat goed verstopt, zodat je buren niet mee kunnen genieten. Of een moment voor elkaar zonder de kids die langsrennen.

Zet je tent op tussen de wilde bloemen

Wat direct opvalt zijn de ruime kampeerplekken. Wij hadden een grote tent bij, maar hadden nog steeds ruimte over voor onze stoelen, tafeltjes en picknickkleden. De plekken en paadjes over de camping worden omringd door wilde bloemen, gezellige gangetjes en bomen voor de nodige schaduw. Op deze camping hoef je geen strakke grasmatten te verwachten.

Kom gezellig samen onder de grote stretchtent waar in het weekend verse pizza’s worden gebakken in de houtoven. Wissel verhalen uit met mede kampeerders, ook leuk voor de kids. Op de camping is ook een keuken aanwezig, zodat als het regent je de mogelijkheid hebt om droog te koken en te eten.

Druilerige dagen zijn nooit leuk maar bij Nessst hebben ze overal aan gedacht. In de Mini-Sssstek, oftewel de gezellige woonkamer vind je allerlei spelletjes en tijdschriften. Trek je hier rustig terug terwijl de regen zachtjes tikt op het dak.

Op de mooiere dagen vind je buiten (overdekte) picknickbanken waar je verkoeling kan zoeken. Of pak een lekker ijsje uit de vriezer ter verfrissing. Alles gaat in een trager tempo, waardoor je al snel opmerkt dat je begint te ontspannen en al je dagelijkse zorgen achter je laat.

Let wel op, in het hoogseizoen heb je wel mee kans op een kinderspeelparadijs (daar ontkom je niet aan op een camping). De camping is kindvriendelijk met leuke speelplekken en zelfs een kleine klimmuur. Ideaal om er met je gezin op uit te trekken maar toch te genieten van de rustige omgeving.

Bezoek Kasteel Huis Bergh

Ontdek de omgeving van Doetinchem en breng een bezoekje aan Kasteel Huis Bergh, een van de grootste kastelen van Nederland en stamt uit de 12e eeuw. Rondom het kasteel kun je prachtig wandelen of geniet van een kop koffie met een gebakje op het zonnige terras op de binnenplaats. Zo ben je weer opgeladen om de rest van de omgeving te verkennen zoals het Bergherbos.

De groene camping Nessst is dus een dikke aanrader als je op zoek bent naar een luxe camping met veel sfeer. Houd je van rust, kom dan in het voor- of naseizoen. Heb je kinderen? Dan is het juist in de zomervakantie een prachtige camping om een week te vertoeven. Zelf kom ik graag nog eens terug, dan heb ik mijn zinnen gezet op de compleet ingerichte tent. Dat is echt een pareltje!


Meer bijzonder overnachten?

Vorige
Vorige

Yoga tijdens je menstruatie, wat kan wel en wat niet?

Volgende
Volgende

Wat zijn journaling prompts? En hoe kunnen ze jou helpen?