Een ontspannen weekend weg bij pop-up camping Røstig

Een weekend raakt vaak al snel vol met plannen, maar bij pop-up camping RØSTIG is dat wel even anders. Hier staat het weekend vooral in het teken van niets doen, ontspannen en vooral onthaasten in de natuur. Een oase van rust, waar je echt op adem kan komen.

Pop-up camping Røstig

Op de grens van Utrecht en Gelderland, stroomt De Linge. Een ideale plek om dit jaar de deuren te openen voor Røstig. Hier houd je het hoofd wel koel op warme zomerdagen, want je neemt zo een duik in het water. Vanaf je tipi heb je namelijk je eigen stijger, waar de kano al klaar ligt voor een expeditie over De Linge.

Reis samen of boek een solo tipi

Op het terrein staan 2 verschillende tipi’s, een solo tipi of een gedeelde tipi. De solo tipi’s staan bij elkaar, zodat je makkelijk aanspraak maakt en het gezelschap opzoekt. De tipi’s zijn van alle gemakken voorzien: een houtkachel, stoeltjes voor de tent en een warm bed. Sjouwen met zware kampeerspullen hoeft dus niet. Zelfs het servies is verzorgd en gasstelletjes zijn aanwezig als je zelf iets wilt kokkerellen. Het weekend kan je dus volledig afstemmen op jouw eigen behoeftes.

Doe mee aan een workshop of yogales in de Shala

Iedere ochtend en avond zijn er workshops te volgen in de Shala, een grote tent die je bereikt via een trekpontje. De eerste workshop van dit weekend is een yoga nidra sessie, oftewel slaapyoga. We mogen lekker gaan liggen en zetten een intentie voor het weekend. Ontspanning, is het woord dat in me opkomt. Tegelijkertijd springen mijn gedachten nog in het rond en aan alles wat ik had willen doen voor vertrek. Met de geluiden van de natuur om me heen, verdwijnt dat gevoel gelukkig snel.

Een andere workshop was breathwork, waar je verschillende ademhalingstechnieken uitprobeerde. Ik ontdekte in deze workshop dat ik ook naar de zijkant en achterkant van mijn lichaam kon ademen. Door de workshop ontstond er meer ruimte in mijn lichaam en voelde ik me steeds meer opgeladen.

Langzaam zullen we leven

De omgeving kan je verkennen met een kano, sup of te voet. Langs het water loopt een kort wandelpad dat ideaal is voor een ochtend- of avondwandeling. Maar als je liever achterover leunt, hangen er ook hangmatten waar je in kan verdwijnen. Er zijn geen verplichtingen en iedereen doe lekker zijn eigen ding. Dus heb ik uren aan het water gezeten met een boek op schoot. Steeds meer begin ik te onthaasten.

Koken kan worden gedaan op een kookplaat in de gezamenlijke tent of boven het vuur. Dat vraagt iets meer geduld, maar geen haast weet je nog ;) Ook al ben ik hier alleen, ik voel me geen moment eenzaam. Iedereen deelt dezelfde vibe en al snel zit je met vreemden rond het vuur te koken en rooster je ‘s avonds lekkere s’mores (ontdek deze 3 recepten!).

Terugtrekken in de natuur

Keer op keer, ben ik weer verbaasd hoe snel je in de natuur tot rust komt. Mijn tipi voelt al heel snel als thuis. De bedden zijn prima en als je ‘s ochtends wakker wordt met een symfonie van vogelklanken, dan is de rush van het dagelijks leven al snel ver te zoeken.

Om je helemaal in de watten te leggen, is er ook een Wild Wellness waar je in een warme hottub de laatste spanning van je af kan spoelen. Een heerlijke extra tijdens een weekend weg aan De Linge.

Ga offline en recharge

Tijdens je weekend weg bij Røstig, trek je je echt even terug in de natuur. De telefoon blijft al snel in de tas achter en zelf zette ik mijn mobiel direct op niet storen. Beweeg mee op het ritme van de natuur en duik lekker je bed in zodra het donker wordt. De volgende ochtend voel je je frisser dan ooit.

Met een tevreden glimlach, ging ik zondag ontspannen en volledig opgeladen weer naar huis.

Boek jouw weekendje weg in een van de nieuwste accomodaties, of volg Røstig via Instagram.

Vorige
Vorige

Mijn yoga journey

Volgende
Volgende

5x Mindful wandelen in het moment