Stap voor stap gids voor het maken van een vision board

Stel je voor dat je je grootste dromen en verlangens visueel kan maken. Dit is precies wat een vision board doet. Voor mij is het maken van een vision board meer dan knippen en plakken. Het is een krachtige selfcare tool om mijn gevoelens en verlangens helder te krijgen. In deze blog neem ik je mee door de simpele stappen om je eigen vision board te creëren, zodat je meer helderheid en focus in je leven kan brengen.

Stappenplan voor het maken van een vision board

Een vision board als selfcare tool

Zelfzorg betekent voor mij onvoorwaardelijk voor jezelf kiezen, je eigen toekomst vormgeven en de regie over je leven in eigen handen nemen. Maar wat als je nog niet precies weet hoe die toekomst eruitziet? Dan kan het maken van een vision board je helpen om het onbewuste visueel te maken. 

Het proces van het maken van een vision board helpt je om dieper na te denken over je verlangens en doelen. Zelfs wanneer je doelloos begint met het uitknippen van afbeeldingen of woorden die je aanspreken. Als je deze losse elementen bij elkaar brengt, ontstaat er vaak vanzelf een rode draad. Op die manier helpt je vision board jou om te begrijpen wat je echt wil in je leven. 

Stappenplan voor het maken van een vision board:

Voordat je begint:

  • Zet een intentie: Waar wil je helderheid over? Wat wil je in de toekomst bereiken? Formuleer je intentie duidelijk.

  • Kies een thema: Overweeg om een specifiek thema te kiezen, zoals het komende jaar, je relaties of je professionele toekomst.

Hoe maak je een vision board?

Tijd om materialen te verzamelen:

  • Verzamel materialen: Verzamel oude tijdschriften, boeken, of kranten waaruit je afbeeldingen en woorden kunt knippen.

  • Verzamel afbeeldingen en woorden: Knip alles uit wat je aanspreekt, wat positieve emoties oproept of waarvan je denkt dat het je doelen weergeeft. Onthoud, het is jouw vision board, dus volg je intuïtie!

Vision board als selfcare tool

Het maken van je vision board:

  • Orden je verzamelde beelden: Sommige afbeeldingen en woorden passen misschien goed bij elkaar. Leg ze samen op een mooi vel papier.

  • Creëer je vision board: Leg alles op je vel papier totdat je tevreden bent met de compositie.

  • Maak je board: Plak alles stevig vast. Voeg eventueel nog persoonlijke notities of glitters toe voor een extra persoonlijk tintje.

  • Hang hem op: Geef jouw vision board dan een plekje in je huis. Zo kun je er iedere dag even naar kijken! 

Hoe gebruik je jouw vision board voor het creëren van jouw toekomst?

Door dagelijks even de tijd te nemen om naar je vision board te kijken, blijf je jouw doelen en wensen in gedachten houden. Het helpt je om te zien waar je naar toe wilt en of de keuzes die je maakt in lijn zijn met je visie. 

Stel jezelf vragen zoals:

  • Draagt deze keuze bij aan de toekomst die je wilt creëren? 

  • Brengt deze keuze me dichter bij mijn dromen? 

Je vision board geeft je helderheid en richting voor de toekomst die je wilt vormgeven. Het kan je inspireren en motiveren om stappen te zetten in de richting van je dromen en doelen. Maar eerlijk, soms kan het ook ontmoedigen. Als dat zo is, vraag jezelf dan: “Welke eerste stap kan ik zetten?” Al is deze stap nog zo klein, je mag vertrouwen op jezelf. 

Wat als je vision board niet meer bij je past?

Het kan zijn dat na verloop van tijd je vision board niet meer overeenkomt met je verlangens. Geen paniek, dat is normaal. Jij groeit als persoon, en je dromen groeien ook. Maak gerust een nieuw vision board. Je kan zelfs beelden of woorden hergebruiken. Zo blijft je vision board meegroeien en ontwikkelen met jou en je dromen. 

Een vision board is dus niet statisch, maar een onderdeel van je selfcare routines die veranderen in de loop der tijd. Zie het als een krachtige tool voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Laat het je inspireren om je dromen waar te maken, stapje voor stapje. 

Vorige
Vorige

5 Redenen waarom we houden van ochtendwandelingen

Volgende
Volgende

Balans op het water: supyoga in Amersfoort