Plukgeluk in Utrecht: Bezoek De Glitter Gladiool Pluktuin

Een vrolijke naam voor een kleurrijke pluktuin in Utrecht: De Glitter Gladiool. Hier pluk je zelf een mooi veldboeket bij elkaar op basis van self service. Als je er toch bent, kun je direct een kijkje nemen bij Tuincentrum Steck of de Noordertuin.

Groene pluktuin middenin Utrecht bij De Glitter Gladiool

Het verhaal van De Glitter Gladiool begint bij Noraly, de oprichtster van deze pluktuin. Met liefde en passie heeft zij deze bloemenoase gecreëerd, in samenwerking met het Tuincentrum Steck. Geïnspireerd door de potjes aan de kant van de weg, ontstond er een ‘self-serice pluktuin’ waar je op goed vertrouwen je eigen bloemen kunt plukken. Geen ingewikkelde regels of korte openingstijden, maar een plek waar je in alle rust de tijd kunt nemen om je favoriete bloemen te kiezen. En dat 7 dagen per week.

Plukken en genieten

Wandel door de pluktuin en ontdek hoe mindful het samenstellen van je eigen veldboeket kan zijn. Nieuwsgierig loop je door de tuin om te zien wat er te ontdekken is. Nauwkeurig kies je de bloemen die bij elkaar passen, met aandacht voor hoogtes, kleuren en texturen. Het gaf mij zo veel vreugde om me te op deze manier te verbinden met alle bloemen die hier groeien.

Bij De Glitter Gladiool, dus geen haast of stress, enkel plezier en rust om je eigen creativiteit op te laten bloeien. Je meet je bos op door ze te plaatsen in de handige ringen en rekent gemakkelijk af met de QR code. Super simpel, volledig gebaseerd op vertrouwen en nog goed werkt ook!

Noordertuin: een verborgen pareltje

Wist je dat naast De Glitter Gladiool er nog meer schuil gaat tussen het groen van Tuincentrum Steck? De Noordertuin is een pareltje die je moet ontdekken. Hier kun je voor of na het plukken, neerstrijken op het zonnige terras. Geniet van een lekkere kop koffie, samen met een versgebakken taartje. Voor de stevige trek, hebben ze ook allerlei belegde broodjes op de kaart staan om de honger te stillen.

De Glitter Gladiool bezoeken?

Uiteraard is de pluktuin gebonden aan de seizoenen, van half juni t/m oktober pluk je hier de mooiste bloemen.

Locatie Steck - Gageldijk 3 Utrecht
ma t/m vrij 9:30 - 18:00
za 9:00 - 17:00
zo 10:00 - 17:00

Locatie Stadsjochies - Rijndijk 12, Utrecht
ma t/m wo gesloten
do t/m zo 10:00 - 18:00

Plan jouw bezoekje snel naar De Glitter Gladiool. Stap even uit het gejaagde gevoel, maak ruimte voor nieuwsgierigheid en verwondering. Ontdek de innerlijke rust die opbloeit wanneer jij je verbindt met de natuur.


Vorige
Vorige

Zonder schuldgevoel op vakantie als ondernemer

Volgende
Volgende

Het recept voor de perfecte vegan fluffy pancakes voor jouw Selfcare Sunday!