Suppen in Utrecht? Hier moet je zijn!

Denk je aan Utrecht, dan denk je aan de mooie grachten en bootjes op De Singel. Maar wist je dat je Utrecht ook goed per sup kan verkennen? Het huren van sups kan op verschillende plekken voor een prachtige tocht door het centrum of juist daarbuiten in een van de natuurgebieden. Ontdek alle tips & locaties om te gaan suppen in Utrecht.

Ontdek Utrecht per sup

Maak in plaats van een stadswandeling een subtour door Utrecht. Vanaf het water krijg je een heel ander beeld van de stad en op een mooie zomerdag heb je direct extra verkoeling. Vertrek het liefst in de ochtend zodat je de rust op het water echt kan ervaren.

Voordelen van het huren van een sup

Als je wilt beginnen met suppen of het simpelweg wilt uitproberen dan is het huren van een sup ideaal. Je hoeft geen moeite te doen om je sup op te pompen en je kan direct het water op. Ook krijg je vaak een waterdichte tas mee zodat je jouw spullen veilig mee kan nemen. Verschillende sup-scholen geven ook sup-lessen dus als je na de eerste keer de smaak te pakken hebt, zou ik dit zeker aanraden om de verschillend technieken te leren.

Suppen in Utrecht: hier huur je jouw supboard

Sup School Domstad

SUP School Domstad vind je in hartje Utrecht en zijn een kleine sup-school die verschillende lessen en tours organiseren. Hier boek je een toffe sup-tour en ga je onder begeleiding van een erkende instructeur mee het water op. Werk aan je conditie en leer nieuwe historische feitjes over deze leuke stad.

Sup Sup Club

Met maar liefst 2 locaties huur je gemakkelijk, snel en goedkoop jouw sup-board bij Sup Sup Club Utrecht om zelfstandig het water op te gaan. Je peddelt vanuit Het Oude Tolhuys aan De Kromme Rijn zo het prachtige natuurgebied in. Een echte aanrader voor iedere natuurliefhebber en daarna kan je een drankje doen bij de Biergarten van Het Oude Tolhuys. Ga je liver onder begeleiding het water op? In de zomer organiseren ze mooie tours zelfs bij zonsopgang.

Heb je een Onefit abonnement? Dan kan je daarmee ook een supbaord huren, ideaal!

Sup4Fun

Utrecht is natuurlijk meer dan alleen de grachten. Ontdek de omgeving van Leidsche Rijn en Vleuten per sup bij Sup4fun. Je hebt hier de mogelijkheid om een sup te huren of om mee te gaan op een Sunset & Fullmoon sup. Zie hoe de zon in het water zakt en ervaar de rust op jouw sup.

Suppen Kromme Rijn

Een van de mooiste stukjes natuur van Utrecht is toch wel het water van De Kromme Rijn. Je kan de route suppen vanuit Utrecht, maar de route vanuit Bunnik is eigenlijk nog mooier. Huur bij Suppen Kromme Rijn een supboard en sup vanuit daar richting Utrecht. Onderweg kom je nauwelijks huizen tegen, maar omring je jezelf volop met de natuur.

Sup & Beach

Zoek je liever de rust op buiten Utrecht, dan is Sup & Beach in IJsselstein de ideale plek om heen te gaan. Hier sup je niet over De Kromme Rijn of de grachten maar over De IJssel. Je kan hier kiezen uit verschillende tijden of meegaan op een van de vele evenementen op het water zoals supyoga!  Het motto is niet voor niets “Worry less, paddle more.”

Nog een stukje verder kan je prachtig suppen op de Vinkeveense Plassen maar in de zomer is het daar vaak erg druk met grotere boten.

Route tips als je gaat suppen in Utrecht

Een rondje singel

Sinds een paar jaar is De Singel weer open en kan je een hele ronde suppen door hartje Utrecht. De route is ongeveer 5,5 km lang en onderweg krijg je een uniek kijkje vanaf het water. Je sust zo onder Hoog Catharijne door.

Let er wel op dat het in de zomer erg druk kan zijn met bootjes die niet altijd even goed opletten, ga dan het liefst 's ochtends op pad. Je kan op verschillende plekken opstappen, kijk vooral wat voor jou handig is.

Suppen op de Kromme Rijn

Tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede stroomt de Kromme Rijn, een stuk van bijna 30 kilometer. Je kan op verschillende plaatsen opstappen zoals in Utrecht, Bunnik of Wijk bij Duurstede. Doordat gemotoriseerde boten niet zijn toegestaan is het hier vrij rustig.

Langs het water zijn veel eilandjes met wat bankjes erop, perfect voor een picknick aan het water. Het 'nadeel' is wel dat je geen rondje kunt suppen maar de mooie natuur maakt dat helemaal goed.

Suppen op de Vecht

Als je gaat suppen in Utrecht mag je natuurlijk de Vecht ook niet vergeten. Bij de Bemuurde Weerd, stap je aan de andere kant van de sluis gemakkelijk op je sup en begint ter route richting Oud-Zuilen. Onderweg kom je langs vrolijke woonboten en als je flink doorpaddelt kom je uit in Oud-Zuilen waar je bij Bistro Belle een goddelijke appeltaart kunt bestellen. Zo zie je Utrecht eens vanaf de andere kant.


Vorige
Vorige

Creëer je eigen geluksdagboek

Volgende
Volgende

Boekentip: Bucketlist, romantisch weekendje weg