Schrijf een liefdesbrief aan jezelf, ontvang extra zelfliefde op Valentijnsdag (en alle dagen daarna)

Valentijnsdag, een dag vol romantiek, verwachtingen en soms ook een kleine teleurstelling. Maar wat als ik je vertel dat je geen prins op het witte paard nodig hebt of een enorme teddybeer? Wat als de belangrijkste liefde die je vandaag kan vieren, die voor jezelf is! Schrijf daarom vandaag een liefdesbrief aan jezelf om te laten weten hoe geliefd je bent. 

De belangrijkste relatie

die je ooit zal hebben,

is de relatie met jezelf.

Schrijf een liefdesbrief aan jezelf

De verrassing van een spontaan kaartje in de bus tovert vaak een grote glimlach op je gezicht. Maar waarom zou je wachten tot een ander dit voor je doet? Deze Valentijnsdag schrijf je een liefdes serenade aan jezelf (oke een klein kaartje mag ook). Een liefdevol gebaar waar je later nog dankbaar op terugkijkt. 

De kracht van zelfliefde op Valentijnsdag

Het lijkt misschien een tikkeltje vreemd, maar hoe mooi is het om de relatie met jezelf extra te versterken. Het afgelopen jaar heb ik meerdere keren een brief of kaart geschreven aan mezelf. Soms een uitgebreid betoog over de groei die ik zie bij mezelf. Soms een korte reminder, dat ik goed genoeg ben. Het resultaat is iedere keer weer een grote glimlach op mijn gezicht. 

Beginnen met zelfliefde: drie vragen om jezelf te stellen

Je vraagt je misschien af hoe je moet beginnen. Het goede nieuws is dat je geen nieuwe Romeo en Juliet hoeft te schrijven, dus laat de vorm waarin je moet schrijven los. Om je op weg te helpen, heb ik drie vragen voor je opgesteld die je kan gebruiken:

♥ Welk compliment kan je jezelf geven?

Vaak zijn we zo streng voor onszelf en vergeten we onze successen te vieren. Misschien bewonder je je vriendelijkheid, je doorzettingsvermogen of je gevoel voor humor. 

♥ Wat vind je mooi aan jezelf? Wat bewonder je aan jezelf?

Als je in de spiegel kijkt, wat vind je dan mooi aan jezelf? Is het je glimlach, je glinsterende ogen of een kuiltje in je wangen? 

♥ Wat kan je tegen jezelf zeggen om je een hart onder de riem te steken?

Soms kan het leven uitdagend zijn. Valentijnsdag kan ook een gemis oproepen. Schrijf iets bemoedigends aan jezelf, waar je later ook kracht uit kan halen.  Herinner jezelf eraan dat je goed genoeg bent en dat je het 100% waard bent om van jezelf te houden. 


Download de Selfcare School Valentijnskaart gratis!


Heb jezelf lief, koester jezelf, omarm alle kwaliteiten die je in je hebt, niet alleen vandaag maar iedere dag van het jaar. Dus vergeet die enorme teddybeer of bos rozen, en kijk naar de relatie die telt. De liefde die je voor jezelf hebt.

Onthoud, zelfliefde is een continu proces. Heb jezelf lief, omarm de kwaliteiten die je in je hebt en alle eigenaardigheden die daarbij horen. Niet alleen vandaag, maar iedere dag van het jaar. Dus vergeet die enorme teddybeer of bos rozen. Focus je op de relatie met jezelf en de liefde die je voor jezelf mag voelen. 

En als je op zoek bent naar een extra dosis selfcare, nodig ik je uit om deel te nemen aan de gratis selfcare yin yoga les, waarbij je jezelf kan laten rusten in liefde en zachtheid. Want jij bent het waard!


Vorige
Vorige

3x Campings met yoga in de natuur

Volgende
Volgende

Winters overnachten in een yurt bij Winter Woods