Top

Dat we niet naar Portugal konden, betekende niet het einde van onze vakantie. We besloten een staycation te houden in ons mooie kikkerlandje. Wat we allemaal beleefd hebben en of alles gelukt is, lees je nu!

Weekendje Nijmegen

Even helemaal ertussenuit in een andere stad. Dat deden we in Nijmegen waar we een prachtige fietstocht maakte in de omgeving. Het deed ons beiden denken aan onze vroegere vakanties, waardoor we na het kamperen meteen een goede kickstart van de vakantie hadden!

Fietsen naar Den Bosch

Oh dit was me het avontuur wel hoor! Met zijn tweeën fietsen we vanuit Utrecht naar Den Bosch, wat uiteindelijk een rit werd van 146 km! Voordat we vertrokken had ik nog niet helemaal gedacht dat ik dat kon. Maar zo blijkt maar weer dat je bijna alles kunt als je maar doorzet. Voor onszelf legde ik dit avontuur vast, maar wie weet vinden jullie het ook leuk om te zien!

Vegan wafels, eigen kookboek, verse broodjes, balkon wijn

Verse broodjes, haal die in huis en je hebt een instant vakantie gevoel te pakken. Ik zette onze ramen wijd open zodat er een soort ‘inloop balkon’ ontstond! Gewoon lekker in bed, maar wel een flinke dosis frisse lucht.

Ook hebben we vegan wafels gebakken met het receptje van de Groene Meisjes. Ze bleven erg bleek maar waren wel erg lekker! Ook schreven we alle receptjes op van de afgelopen tijd. Zo kunnen we in een opslag onze pancake receptjes zien en is het nooit moeilijk om te bedenken wat we gaan eten!

Slapen in een tent

Het eerste weekend van onze vakantie brachten we al meteen in een tent door in de achtertuin. Dat beviel zo goed dat we in de loop van de week meteen onze eigen tent kochten! Die moesten we uiteraard ook eerst even uitproberen haha. Dus zette we hem weer op en bedachten we nieuwe plannetjes om toch te kunnen camperen. Via Campspace gaan we volgend weekend een heel weekend kamperen. Je hebt helemaal geen lange vakanties nodig om het vakantie gevoel te creëren, nu al zo veel zin in!!

Wandelen Austerlitz

Vaak maak ik een ronde over Austerlitz met de fiets. De piramide is nu nog helaas gesloten, maar dat weerhield ons niet van het maken van een hele mooie wandeltocht. Het werden uiteindelijk 16 kilometers door de bossen en hei. Super mooi als je het mij vraagt.

Soesterduinen

En er werd nog meer gewandeld! We reden naar de Soesterduinen waar we een mooie wandeling maakten en lekker op een bankje hebben geluncht. Het is zo fijn om zo veel buiten te kunnen zijn in de vakantie. Je komt er helemaal tot rust!

Marshmallows & kampvuurtjes

Ook hebben we gebarbecued tijdens onze kampeertrip en daar hoorden uiteraard marshmallows bij! We hebben trouwens ook ontdekt dat je perfect marshmallows kunt roosteren boven een kaars. Ideaal voor een chill avondje thuis of probeer het eens buiten in de tuin.

We hebben zo veel leuke dingen gedaan, dat je bijna zou vergeten dat we ook rustdagen hebben gehad haha. Anders zou het ook geen vakantie zijn. Uiteindelijk hadden we de week willen afsluiten met park pizza, maar besloten we vanwege het koude weer dat we lekker zelf pizza gingen maken. Dat was ook heel fijn! In plaats van het strand zijn we een ochtendje naar een plas geweest waar we in de zon hebben gelegen voor de drukte toesloeg. Oftewel, het waren twee hele fijne weken geweest. Mocht je nog denken dat er niks te beleven valt in ons kikkerlandje, denk dan maar eens opnieuw na! Een staycation is een dikke aanrader.

Liefs,
Eline

post a comment