Top

Groener en duurzamer leven vind ik heel erg belangrijk. Het maakt me misschien een groene hippie, maar bij de Zero Waste Zone weten ze precies hoe ik me voel en hebben ze alles wat je nodig hebt om een zero waste lifestyle op te bouwen.

Nu klinkt het misschien een beetje gek, een zero waste winkel die draait om minder spullen kopen. Maar zodra je ziet welke producten verkocht worden, is het allemaal volkomen logisch. Valeria & Darin  wilden een plek creëren waar ze mensen konden inspireren om zelf een verandering te maken. Een zero waste lifestyle begint namelijk bij jezelf.

De Zero Waste Zone vind je in de Yski op Strijp-S, de plek in Eindhoven waar het draait om innoveren en design. Oftewel de perfecte plek voor dit nieuwe concept. Je vindt hier onder andere shampoo bars, menstruatie cups, broodzakjes, verse kruiden of pasta en ijzeren rietjes.

Zero Waste Zone Eindhoven

Als je al die producten bij elkaar ziet liggen, realiseerde ik me dat je eigenlijk met hele kleine stapjes al een groot verschil kunt maken. Een shampoo of soap bar om mee te douchen in plaats van steeds weer shampoo flessen kopen. Verse kruiden in herbruikbare potjes kopen in plaats van de potjes of zakjes uit de supermarkt. Maar ook gedroogde bonen kopen die ik nog moet weken in plaats van de gezoute blikken bonen uit de supermarkt. Het zijn zulke kleine dingetjes die ook nog eens beter zijn voor je eigen portemonnee!

Je neemt je eigen potje mee (of ze hebben daar een paar potjes klaarstaan) en die vul je met de producten die je wilt hebben. Dit wordt afgewogen en afgerekend. Zo was ik voor een potje kurkuma maar 62 cent kwijt! Normaal kost een potje in de supermarkt me al 3 euro. Wat een verschil en nu heb ik ook nog eens biologische kurkuma in een super schattig potje.

Ik ging helemaal geïnspireerd naar huis maar kon het natuurlijk niet laten om nog iets mee te nemen. Ik kocht een shampoo bar met kokosgeur en als cadeautje kreeg ik nog een shower bar die gemaakt was met natuurlijke materialen. Zodra ik deze uitgebreid heb getest, zal ik met jullie delen wat ik ervan vind! Door bij dit soort kleine ondernemers langs te gaan en deze initiatieven te organiseren voel ik me wel heel goed. Uiteindelijk gaat het om de kleine stapjes die we zelf maken, want die maken al het verschil.

Om je toch nog een beetje te helpen organiseert Zero Waste Zone Eindhoven ook vaak lezingen of workshops rondom de zero waste lifestyle om jou te inspireren zelf aan de slag te gaan. Ook fijn om gelijkgestemden te ontmoeten en tips uit te wisselen!

Dus ga eens bij jezelf na welke kleine stapjes jij kunt maken naar een zero waste lifestyle of breng een bezoekje aan de Zero Waste Zone in Eindhoven!

Liefs,
Eline

Comments:

  • september 18, 2019

    Ik vind het altijd zo jammer dat zulke winkels niet in de buurt zijn. Maar inderdaad kleine stapjes maken een groot verschil.

    Zo hebben wij metale rietjes, shampoobar, zelfgemaakte deo, hout speelgoed voor dochter en doen we aan minimalisme.

    reply...

post a comment