Top

Sinds ik ben gaan wielrennen kreeg ik zo veel vragen van jullie! Daarom leek het me fijn om ze te verzamelen, zodat we er allemaal iets aan hebben. Welkom bij het eerste wielrenspreekuur!

Wilde je al langer gaan fietsen?
Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik wilde gaan wielrennen. De drempel was voor mij alleen nog net wat hoger. Tja, dan moet ik alleen gaan wielrennen en stiekem vond ik dat best wel spannend. Mijn financiële situatie was nog niet zo stabiel dus om dan een nieuwe racefiets aan te schaffen vond ik een stapje te ver. Tot ik mijn vriend ontmoette. Hij heeft ook een racefiets en het leek me just heel leuk om dat fietsavontuur samen te beginnen. Ik zocht een nieuwe racefiets uit en tadaa mijn passie voor wielrennen was begonnen. We hebben er zelfs een apart blogje voor gemaakt, waar we onze avonturen delen.

Wat voor fiets heb je?
Ik mijn wielrenfiets gekocht bij Mantel. Het is een fiets van Cube met een aluminium frame. Als je wilt beginnen met wielrennen is het ook prima om misschien van iemand een fiets te lenen of via Marktplaats er eentje aan te schaffen zodat jij kunt kijken of je het leuk vindt. Daarna zou ik wel aanraden om te investeren in een goede fiets die helemaal bij jou past. Dat fietst gewoon net wat lekkerder. Maar dat hangt natuurlijk ook van je ambities af, wil je een keer in de maand een rondje fietsen of drie keer per week?

Heb je meteen klikpedalen gekocht of fiets je met normale schoenen?
Ik had nog pedalen de je zowel als klikpedalen kan gebruiken als met je gewone schoenen. Om te kunnen beginnen fiets ik nu nog met mijn normale schoenen. Voor mij werkt dat prima, ik zou wel nog klikschoenen willen aanschaffen, maar ik doe het stapje voor stapje. Wielrennen kan zo stiekem toch wel wat kosten.

Gebruik je een fietscomputer? Zou je hem aanraden?
Ik heb een fietscomputertje van mijn vader gekregen als cadeautje. Het is een sportcomputertje van Sigma. Hij houdt mijn snelheid bij en daardoor dus ook de afstand. Verder gebruik ik Strava om mijn kilometers en routes bij te houden, of om even de weg te zoeken als ik verdwaald ben. Ik zou hem zeker aanraden, het is leuk om af en toe een wedstrijdje tegen jezelf te houden. Echter heb je hem niet meteen nodig als je wilt beginnen met wielrennen, het is een leuk cadeautje voor jezelf.

Waar heb je je kleding gekocht? Hoe zit het met fietsaccessoires?
Ik heb mijn fietskleding ook bij Mantel gekocht, van het merk AGU en Rogelli. Ik wilde graag investeren in goede fietskleding, aangezien ik al wist dat ik ook wat langere afstanden wilde gaan fietsen. Ik zou zeker een broekje met zeem kopen, dat zit echt duizend keer lekkerder. Voor degenen op een kleiner budget: ik hoor ook veel positiefs over Decathlon!

Qua fietsaccessoires heb ik een zadeltasje met een binnenband, Co2 patroon en bandenlichters mocht ik ooit langs de weg komen te staan. Ook heb ik een bidonhouder voor mijn fles. Je hebt ze in verschillende maten dus zoek er eentje uit waar je bidon ook echt stevig in past! Verder is het helemaal aan jou om te kijken wat je fijn vindt. Ik heb ook een klein fietspompje gekocht die ik nog op mijn fiets moet maken, dan kan ik altijd even bijpompen mocht het nodig zijn!

Hoe vaak fiets je nu?
Ik ben echt een beetje verslaafd geraakt aan het fietsen, dus nu ik nog alle tijd heb ga ik vaak 3-4x in de week. Vaak maak ik een ochtendrondje van 30-40 km, daar knap ik dan zo van op. Inmiddels spreken we thuis van een fietsglow die verschijnt als ik ’s ochtends gefietst heb. Voor mijn gevoel ik heb ik eindelijk een sport gevonden waar ik niet zo’n enorme dip na krijg, maar juist heel erg in de verbondenheid met de natuur sta en waar ik een enorme kick van krijg.

Soms fiets ik ook langere afstanden met mijn vriend. Tochtjes van 50-90 km. Binnenkort fietsen we een keertje naar Den Bosch en we willen graag de Vennbahn nog fietsen. Vaak fietsen we gewoon in de omgeving van Utrecht. Het is soms even balen dat we eerst het centrum door moeten, dan kom je nog niet lekker op tempo. Maar zodra we de stad uit zijn, kunnen we fietsen over de Utrechtse Heuvelrug en dat is werkelijk waar iedere keer een cadeautje. Soms plannen we een route, vaak fiets ik gewoon in het rond. Zo ontdek je vanzelf weer iets nieuws.

Ik werd zo blij van jullie leuke berichtjes op Instagram! Laat vooral ook nieuwe vragen hier achter, dan beantwoord ik ze de volgende keer. Hopelijk genieten jullie ook zo van het buiten zijn en kan ik jullie een beetje warm maken voor het fietsen. Het werkt echt verslavend!

Liefs
Eline

Comments:

  • mei 15, 2020

    Tip, spaar voor de klikpendalen. Dat fietst zoveel fijner en makkelijker. 😊😉

    reply...

post a comment