Top

Vaak denken we bij avontuur aan Indiana Jones die door de jungle trekt of een wereldreis van een half jaar. Dat is alleen iets wat lastig toe te passen in je dagelijks leven. Gelukkig zijn daar microavonturen, kleine avonturen die je simpelweg in je achtertuin kunt beleven. Geen grote wereldreis dus, nee gewoon klein geluk.

De term microavontuur kwam ik voor het eerst tegen op de blog van Paulien, zij deelt daar al haar avonturen in de buitenlucht. Van lange trektochten tot overwinteren in Frankrijk. Ook sprak ik haar voor een interview dat binnenkort online komt op Pauliens website (vet spannend maar zo tof)! Daarin bespraken we onze drang naar avontuur, maar vooral hoe we dat dagelijks toepassen. Microavonturen kwamen steeds weer terug in ons verhaal, dus daarom vandaag een ode aan de microavonturen.

Je hoeft niet ver

Om een microavontuur te beleven hoef je niet in een vliegtuig te stappen, een berg te beklimmen of weken van huis zijn. Microavonturen draaien erom dat je kleine avonturen beleefd dicht bij huis. Denk aan een andere wandeltocht in het bos, een kanotrip door de grachten, picknicken in een weiland of kamperen in je achtertuin. Allemaal avonturen die je vandaag de dag kan uitvoeren. Je hoeft dus niet ver, misschien alleen de hoek om.

Klein geluk

Het leven draait natuurlijk om de kleine geluksmomenten en dat is precies waar een microavontuur voor staat. De kleine avontuurlijke momenten in jouw dag die je dus zelf bewust creëert. Jij kiest er dus voor om avontuurlijker te gaan leven. Je kiest voor klein geluk, in plaats van het altijd maar in de toekomst te hebben liggen. Die ene grote vakantie gaat je echt niet gelukkig maken. Daarna kom je thuis en verlang je naar de volgende dure verre vakantie waar je nog voor moet sparen. Nee, microavonturen bleef je nu en ze verrijken je leven met heel veel klein geluk.

Unieke verhalen vertellen

In deze corona tijd lijkt alles soms stil te liggen. Je kunt niet meer vertellen over je citytrip, je restaurantbezoek of je zoveelste familiebijeenkomst. Maar als je ervoor kiest om op microavontuur te gaan, dan heb je opeens een heel uniek verhaal te vertellen. Misschien bouw je een dekenfort in je woonkamer, overnacht je in je hangmat, ga je winterkamperen of kook je buiten boven een kampvuur. Je zal misschien wat gekke blikken krijgen, maar je zal ook zo veel mensen inspireren met jouw unieke kijk op avontuur. Open de ogen van de anderen en laat zien dat er ook nu ontzettend veel te beleven valt.

Uit de sleur

Door steeds weer nieuwe microavonturen te bedenken kom je uit de dagelijkse (corona) sleur. Je hebt weer wat om je op te verheugen! Zo ging ik laatst pannenkoeken bakken op een dagcamping. Het was heerlijk om gewoon een ochtendje in de natuur door te brengen met als beloning warme pannenkoeken. Ik keek er al de hele week naar uit, wat een voorpret! Als je eenmaal op gang bent, zijn er ideeën en opties genoeg.

Positieve en avontuurlijke midset

Als je eenmaal een paar keer op microavontuur bent geweest, dan ga je steeds weer anders denken over de betekenis van avontuur en geluk. Door klein te beginnen houd je het praktisch en denk je in kansen en avonturen. Oude patronen kun je doorbreken en opvullen met nieuwe gewoontes en een nieuwere kijk op de wereld. Als je inziet dat geluk en avontuur overal is, dan is het echt een feestje om op pad te gaan! Jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk.

Microavonturen hebben echt mijn ogen geopend voor klein avontuur. Twee jaar geleden had ik niet gedacht dat ik zou gaan winterkamperen of buiten pannenkoeken zou bakken. Als je door je eigen belemmeringen heen kunt kijken, dan valt er echt nog zo veel te ontdekken. Dus ik daag jullie uit, plan een microavontuur bij jou in de buurt.

Liefs,
Eline

post a comment