Top

Goed, ik ga herfstkamperen. Voor de aller eerste keer. En stiekem… vind ik dat best wel spannend. Aan de andere kant kan ik echt niet wachten tot ik eindelijk alle spullen in de auto kan laden en uiteindelijk naast mijn tent neerplof. Waarschijnlijk heb ik het nu al helemaal geromantiseerd maar toch ga ik vanuit mijn enthousiasme alvast een blog schrijven over waarom ik nu al fan ben van herfstkamperen

Het rijk voor je alleen

Ik houd van rust, zeker als ik in de natuur ben. Ik wil de vogeltjes kunnen horen fluiten als ik wakker word en ’s avonds misschien wel het oehoe geluid van een uil kunnen opvangen. En laten we eerlijk zijn, in de zomer is het vaak druk op een camping. Nu ga ik naar een camping van Staatsbosbeheer, waar het sowieso al wat rustiger is. Nu is het ook nog eens een hele bijzondere camping, je kunt er namelijk ook kamperen op een vlot of op een boom. Nu is het er normaal heel druk en moet je flink wat moeite doen om een plekje te bemachtigen. Nu was er nog alle plek op de kampeerweide, waar ik samen met Corine een nachtje ga vertoeven.

Fikkie stoken

Nu is de kou natuurlijk de perfecte reden om ’s avonds een fikkie te kunnen stoken op de camping. Uiteraard in een van die mooie vuurschalen of kacheltjes, maar dan komt mijn innerlijke kind toch naar boven met het zoeken van takjes en het aanmaken van het vuur. Ook is een vuurtje een perfect excuus om smores te kunnen maken. Als er marshmallows zijn, ben ik al heel gelukkig. Vaak is een kampvuur ook de perfecte gelegenheid om tot goede gesprekken te komen en dat vind ik altijd heel belangrijk als je buiten op avontuur bent. Iedereen heeft unieke verhalen te vertellen en kennis om te delen. Wat is nou een betere plek om dat uit te wisselen dan rondom het kampvuur?

Knus in het donker

De klok is inmiddels verzet, dus is het ’s avonds al vroeg donker. Ik hoop te mogen gaan genieten van een prachtige zonsondergang en misschien ook wel een zonsopgang. Het is in ieder geval weer donker in mijn tent. Normaal gesproken word je al heel vroeg wakker omdat het zo licht is, nu kan ik een poging wagen om een beetje te kunnen uitslapen. Met mijn nieuwe dikke slaapzak heb ik het vast lekker warm en wordt het in mijn uppie vast heel knus in mijn tent. Ja, ik slaap voor het eerst alleen in een tent!

Zelfredzaamheid

Dat brengt me meteen bij mijn laatste punt. Ik vind het stiekem ook wel gewoon heel stoer. Om in de herfst of winter te gaan kamperen, heb je toch wel een beetje extra lef nodig. Het draagt voor mij bij aan een stukje zelfredzaamheid en vertrouwen in mezelf. Als ik alleen mijn tent kan opzetten en het vuur aankrijg is het ooit op een trektocht een stuk gemakkelijker. Het is een soort ‘test’ voor als ik ooit een alleen op pad zou willen. Ik zie dit als een voorzichtige eerste stap.

Comfy kleding

Ik ben echt dol op mutsen en sjaals. Tijdens mijn kampeertripje zal ik dan ook heerlijke truien en dikke sokken meenemen. Alles om maar warm te blijven maar tegelijkertijd is het ook gewoon heerlijk comfy. Muts op en genieten maar.

Mijn laatste reden is misschien wel bijna vanzelfsprekend. Ik vind de natuur in de herfst en de winter gewoon ontzettend mooi. Ik wandel het liefst in de kou en kan echt genieten van alle mooie kleuren buiten. Dat ik in dat prachtige landschap wakker mag worden vind ik ontzettend bijzonder en laat me altijd weer nietig voelen. Goed, of het ook echt zo’n succes gaat worden zoals ik hier beschrijf, daar kom ik volgende week op terug. Voor nu ga ik nog even door met het voorbereiden van mijn tripje, ik kan niet wachten!

Liefs,
Eline

post a comment