Top

Alleen al door te kijken naar deze vegan pancakes heb ik zin om een uitgebreid ontbijt op bed voor mezelf te maken. Alhoewel het verleiden van je vriend of huisgenoot ook een perfecte strategie is al zeg ik het zelf. Besteed eens wat extra aandacht aan je ontbijt en ontdek de heerlijke wereld van deze vegan pancakes!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor twee personen, oftewel 8 pancakes:

  • 60 gram havermout
  • 10 gram lijnzaad
  • bakpoeder
  • 140 gram tarwebloem
  • 200 ml plantaardige melk
  • kaneel
  • vanille extract

Aan de slag met de vegan pancakes!

Het leukste gedeelte is aangekomen, zodra je alles hebt afgewogen kun je aan de slag. Meng in een klein kommetje de lijnzaad met een scheutje water. De verhoudingen die vaak gebruikt wordt zijn 1 el lijnzaad op 3 el water. Je kan de lijnzaad gemakkelijk vervangen door chia zaad, maar mijn oorspronkelijke receptje gebruikt lijnzaad en anders komt die grote weckpot natuurlijk nooit op 😉

Terwijl dat even op zij staat, kun je aan de slag met de rest van het beslag. Meng de havermout, tarwebloem, bakpoeder en kaneel met elkaar. Voeg eventueel wat zout toe of andere kruiden die jij lekker vindt. Daarna kun je de vanille extract en de plantaardige melk toevoegen. Meng alles met een spatel of een garde. Mixen is niet nodig. Ook kun je nu de lijnzaad drillerig is geworden, deze aan je beslag toevoegen en zo ontstaat er een mooie beslag.

Uiteraard kun je hier eindeloos mee variëren zoals het toevoegen van cacao nibs of blauwe bessen. Misschien wil je wel matcha poeder toevoegen of kurkumma. Ga helemaal los en personaliseer dit recept vooral helemaal naar jou wensen.

Doe een scheutje olie of boter in de pan en bak de pancakes tot ze knapperig beginnen te worden. Ze zijn vrij vast dus je kan ze gemakkelijk omdraaien. Stukken beter dan met mijn bananen pancakes, maar het is maar net waar je zin in hebt.

Alles wat je nu nog hoeft te doen is een bord pakken en er jam, blauwe bessen, siroop, pindakaas, hagelslag of wat dan ook op smeren. Het is het perfecte weekend recept en zodra je deze vegan pancakes een aantal keer gemaakt hebt, tover je ze zo op tafel. Ideaal dus en vooral heel erg lekker! Maak er echt een verwen momentje van met een grote kop thee of cappuccino of maak van te voren verse jam zoals ik had op de foto. Het wordt smullen geblazen.

Liefs,
Eline

post a comment