Top

Ik ben weer helemaal los gegaan in mijn keuken met allerlei nieuwe vegan receptjes. Genoeg kookinspiratie dus voor een nieuw eetdagboekje!

Bananenpancakes

Hmm dit receptje hebben jullie al voorbij zien komen, maar ik wil hier wel meteen mee beginnen! Dit is echt zo simpel en zo lekker om te maken. Je kunt zelfs een grote lading bakken en dan invriezen voor door de weeks. Het liefst top ik het met wat rood fruit of banaan en dan daartussen smeer ik yoghurt zodat het allemaal plakt en net iets meer vult. Smakelijk!

Overnight oats

Eindelijk kan ik havermout steeds meer waarderen. Eerst vond ik het een smakeloos papje, maar nu begin ik het dus steeds lekkerder te vinden. Ik gooide wat havermout, chiazaadjes en havermelk bij elkaar en zette het een nachtje in de koelkast. Daarna voegde ik wat pindakaas en rood fruit toe en man oh man wat heb je dan een lekker ontbijtje! Laatst heb ik dit zelfs uit de pan gemaakt nu de ochtenden weer kouder zijn, heerlijk! Nooit gedacht dat ik dat ooit zou zeggen…

Bieten hummus

Deze rode bieten hummus maakte ik in de sportschool om de hummus een beetje op te leuken en een beetje uit mijn comfort zone te komen. Nou dat is gelukt! Het was echt een feestje op mijn bord en ik werd er zo ontzettend blij van. Oftewel een perfect recept voor je begin van de dag. Je mixt een blik kikkererwten, een eetlepel tahin, knoflook, limoensap, een halve rode biet en wat sap en een beetje peper en zout. Tadaaaa! Top het met wat avocado of andere groentes en het is echt een gezellige kleuren explosie.

Scrabmled tofu

Dit heb ik wel eens eerder gemaakt, maar dit keer heb ik er een klein beetje Mayolijn door gedaan en ohhh dat maakt het nog veel beter. Je gooit wat blokjes tofu in de pan en voegt daarna heel veel kerriepoeder toe. Eventueel kun je ook een uitje toevoegen en wat peper en zout. Daarna prak je de tofu met de mayolijn en wat bieslook en je krijgt een soort eiersalade maar dan van tofu! Heel erg lekker en eens wat anders dan hummus op brood.

recept

Green smoothie

Jaa ook mijn favoriete groene smoothie mag zeker niet ontbreken in dit rijtje. Eigenlijk gooi je gewoon heel veel fruit bij elkaar en een handje spinazie om het groen te maken. Top om extra groente en ijzer binnen te krijgen en je proeft er bijna niets van. Let wel op als je rood fruit gebruikt, dan wordt het in combinatie met de spinazie een vies kleurtje. Gelukkig is het alsnog heel erg lekker!

Tomaten linzensoep

Hmm dit receptje is perfect voor de koudere dagen die eraan gaan komen. Hier zit in: ui, tomaatjes, wortel, een blik linzen, groentebouillon en wat paprikapoeder. Mega voedzaam en vooral heel erg lekker!

Hihi als ik dit nu terugzie komen al mijn foto’s wel overheen. Voetjes, kleedjes, bakjes met lekkere dingetjes! De komende tijd ga ik nog lekker door met vegan receptjes uitproberen, dus verwacht snel weer een nieuw eetdagboekje! Oh en als jullie nog lekkere receptjes weten, let me know.

Liefs,
Eline

Comments:

 • september 19, 2019

  Oké, er is nog hoop voor mij dan op gebied van havermout :p Ik gebruik dat nu vooral in baksels omdat ik pap niet zo bijzonder vind. Die linzen tomatensoep ziet er yummy uit!

  reply...
 • september 19, 2019

  Er bestaat zoveel lekkers he in de vegan keuken, dat heb ik het afgelopen jaar ook geleerd!

  reply...
 • september 20, 2019

  Ik denk elke keer: ‘maar je kunt dan toch bijna niets eten’, maar stiekem valt het super erg mee! Klinkt en ziet er allemaal heerlijk uit!

  reply...

post a comment