Top

Als er op de cover staat: de 25 meest romantische overnachtingen in Nederland en België, dan verwacht je ook wat. In het boek Bucketlist, romantisch weekendje weg zet Marleen Brekelmans 25 prachtige getaways in de spotlight. Ik kan je alvast verklappen, na het lezen van dit boek wil je heel snel je koffer inpakken.

Vier de liefde

De liefde mag gevierd worden volgens Marleen Brekelmans, de schrijfster van dit prachtige boek, Bucketlist, romantisch weekendje weg. Niet één keer per jaar op Valentijnsdag, nee gewoon het hele jaar door. Daar neemt ze me de woorden uit mijn mond want de liefde, die moet je vieren. Naast de schrijfster van dit boek is ze oprichtster van Bijzonder Plekje, een verzamelplek waar je nog veel meer prachtige getaways kunt vinden binnen Europa. Neem er vooral een kijkje als je na het lezen van dit boek nog meer inspiratie wilt vinden.

25 Romantische getaways

De getaways die in dit boek staan, zijn uiteraard bedoeld voor een ultiem romantisch weekendje weg. Een paar dagen voor jou en je geliefde om te connecten, te ontspannen en te genieten. Daar hangt ook een iets duurder prijskaartje aan maar deze plekken zijn echt bedoeld om helemaal tot rust te komen. Op locatie hoef jij je dus nergens zorgen over te maken, alles is tot in de puntjes verzorgd. Dat vind ik zelf ook erg belangrijk op een luxere getaway, je krijgt waar voor je geld.

De romantische plekken zijn goed verspreid door heel Nederland en een paar in België. Dat vind ik zelf erg fijn, zodat ik ook echt iedere keer naar een nieuw gebied kan reizen. Ook zijn de gebieden waar de huisjes liggen heel uiteenlopend. Van een schattig huisje op het strand naar een natuurloft in Zuid-Limburg. Het ene huisje is wat luxer, de ander heeft een bijzondere ligging of heeft wel een hele bijzondere architectuur. Ook staat er een bijzonder concept in dat een luxe trektocht voor je organiseert, namelijk de Hihahut. Er is dus echt voor ieder wat wils.

Beoordeling huisjes

Voor mijn verjaardag verraste mijn vriend mij met een van de huisjes uit dit boek. Het heeft hem behoorlijk wat tijd gekost om uiteindelijk de knoop door te hakken, welke huisje het zou gaan worden. Dat laat maar weer zien dat het echt hele aantrekkelijke huisjes zijn. Uiteindelijk werd het de Natuurloft op Landgoed Moerslag en wauw, deze plek is zo bijzonder. Het is precies wat je verwacht bij een romantisch weekendje weg. Ook staat Lief Huisje Zeeland in het boek, waar ik afgelopen december een bezoekje aan bracht. Dit was ook een heerlijke getaway, dus ik twijfel er niet aan dat de andere huisjes in dit boek daar ook eer aan doen.

Conclusie

Het is een prachtig boek om door te bladeren en inspiratie uit op te doen. Doordat de huisjes ook in smaak afwisselen zit er in combinatie met de verschillende liggingen, altijd wel iets bij dat je aanspreekt. Mocht je nu geen partner hebben, dan is het nog steeds een heel mooi boek om toe te voegen aan je verzameling. Je wilt hier namelijk ook graag met jezelf naar toe voor wat verdiende me-time. Je vind het boek hier op bol.com

Liefs,
Eline

post a comment