Thuis op vakantie

kokkerellen

Deze zomer ga ik geen weken op vakantie naar het buitenland waar de bergen boven me uit komen of waar een strakblauwe zee me afkoelt in de hitte. Nee, deze zomer ga ik gewoon thuis op vakantie want het vakantiegevoel creëer je namelijk zo!

Laten we wel even eerlijk zijn, ik vind het best wel jammer dat mijn vakantieplannen niet doorgaan. Zo zou ik heerlijk naar Denemarken gaan maar gaat dat helaas niet meer door. De eerste tip die ik dan ook aan iedereen inclusief mezelf zou geven is laat het los. Laat los dat je niet op vakantie gaat, maar gewoon heerlijk in Nederland blijft. Zodra je dat hebt gedaan sta je namelijk veel meer open voor alle leuke avonturen die hier te beleven vallen.

Ga erop uit, ook in je eentje

Deze had je misschien wel zien aankomen, maar het is echt zo. Niemand wil alleen thuis zitten als het buiten 30 graden is. Zijn wel al je vriendinnen op vakantie? Wat houd je dan tegen om toch lekker naar het zwembad te gaan? Juist, alleen je eigen piekergedachtes.

Dus ga erop uit: ga zwemmen in het meer; ga naar die bioscoopfilm die je al lang wilt zien; haal koffie bij je favoriete café; wandel in het park als de zon langzaam ondergaat; haal ijsjes; maak een fietstocht door je omgeving; leg je yogamatje in de tuin; ga plantjes stekken; ruim je huis op; scoor een nieuwe agenda en ga zo maar door. De opties zijn echt eindeloos!

Lekker kokkerellen

Een van de dingen waar ik op vakantie naar uitkijk is het lekkere eten, maar wie zegt dat je dat thuis niet kan doen? Verwen jezelf eens en ga naar de bakker voor verse broodjes of misschien maak je wel een keer je eigen pizzadeeg. Dit is de tijd om lekker out of the box te denken en aan de slag te gaan. Wat heb je nou altijd al willen maken? Je mag best wel eens wat lekkers voor jezelf kopen. Misschien houd je wel een borrelavond met allemaal lekkere hapjes. Koop een lekkere fles wijn waar je de hele week nog van kunt genieten en plof lekker neer in de tuin. Niets geeft mij zo’n enorm vakantiegevoel als buiten eten!

Moestuinen

Dit is eigenlijk iets wat ik pas net heb ontdekt en geloof me, ik heb echt niet zulke groene vingers als sommige anderen. Maar het geeft zo’n voldoening om mijn eigen kruidenplantjes te stekken en hier dan lekker mee te koken. Nu heb ik het geluk dat ik een groentekas in mijn tuin heb staan en een moestuin op mijn werk. Maar dat betekent niet dat jij dat niet kan hebben! Begin gewoon je eigen mini moestuin met tuinkers of stek je basilicumplant.

Ik vind het zo heerlijk om ’s avonds voordat ik ga koken eerst even de kas in te lopen voor verse kruiden of een komkommer die nu helemaal volgroeid is. Het eten voelt dan net wat meer bijzonder maar het hele proces van de juiste groentes uitzoeken geeft mij al een enorm fijn gevoel. Daarna ga ik lekker kokkerellen en probeer ik allemaal nieuwe receptjes uit.

Even helemaal niets

Oké nu heb je allemaal dingen die je kan gaan ondernemen, maar waar het op vakantie ook om draait is gewoon even helemaal niets doen! Pak een boek, pak een glas wijn want ja anders staat die maar zo eenzaam in de koelkast en plof neer op je vensterbank of in het park. Zet een muziekje op, ik ben dol op de akoestische playlists van Spotify. Het is maar net waar je van houdt!

Laatst heb ik ook gewoon op een handdoek gelegen in de tuin, een beetje starend naar de lucht. Naast me lag een tekenblok en ben ik de bloemen uit de tuin gaan natekenen met vetkrijtjes. Oh wat was dit heerlijk! Ik pakte mijn schetsblok weer op en dan legde ik hem weer even weg. Uiteindelijk ben ik er een paar uur mee bezig geweest, afgewisseld met een koude plons in het zwembad. Heerlijk!

Samengevat is het denk ik wel het gemakkelijkst om te zeggen dat je gewoon lekker mag doen waar je zin in hebt! Verwen jezelf met wat lekkers en doe het vooral rustig aan. Het wordt vast een hele mooie zomer.

Liefs,
Eline

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. juli 30, 2019 / 8:56 am

    Goede tips! jammer dat je vakantie niet doorging, maar lekker thuis blijven heeft veel voordelen. Zeker als je jezelf een beetje verwent, want dat mag best inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *