Top

Als je niet meer op vakantie kan, moet je een beetje creatief zijn. Thuis kamperen is namelijk de perfecte manier om jezelf voor te bereiden op het echte kampeeravontuur! Hoe het ons afging lees je hier.

Nadat we onze kampeerspullen bij elkaar gesprokkeld hadden vertrokken we naar de ouders van mijn vriend. Zij hebben een grote tuin met genoeg plek om een tent op te zetten. Ook hadden ze nog een oude tent liggen die we mochten lenen. Daar waren al heel wat vakanties aan vooraf gegaan. De lavendelblaadjes zaten zelfs nog in de tent, hihi. Camping a la Maison had bij aankomst een heerlijke borrel voorbereid en daarna konden we meteen door met de barbecue. Dat is pas een goed begin van onze staycation en kampeeravontuur. Gegrilde groentes, vega balletjes en gegrilde ananas! Een en al heerlijkheid.

Na het eten moesten we eraan gaan geloven, de tent opzetten… Gelukkig hebben we beiden al eerder gekampeerd en wisten we wat er bij kwam kijken. Zonder dat we elkaar continu moesten corrigeren, zetten we vlotjes onze tent op. We zagen wat er gedaan moest worden en hielpen elkaar waar nodig. Is dat weer een mooi relatie doel dat we kunnen afstrepen!

Na een wandelingetje door de buurt en een tussenstop bij het toiletgebouw, kropen we samen onze slaapzakken in. De geur van het tentdoek en het geluid van de sluitende ritsen brachten meteen een hoop herinneringen met zich mee. Hoe vaak hadden we beiden als kind wel niet in een tent geslapen?! Ik viel al vrij snel als een blok in slaap en werd pas weer wakker toen de vogeltjes voluit begonnen te zingen in de tuin. Grappig hoe je veel meer met de natuur leeft als je buiten slaapt. Je wordt veel eerder wakker en bruist meteen van de energie.

We dronken samen een kopje koffie voor onze tent, gewoon even voor het gevoel. Het was al een hele warme ochtend dus een dekentje was niet meer nodig. Daarna sloten we aan bij het ontbijtbuffet, wat bestond uit eitjes, broodjes en yoghurt met granola. Wat een feestje is het op Camping a la Maison. Er werd erg goed voor ons gezorgd, ik weet niet of we het wel kamperen mochten noemen, eerder glamping!

Na het ontbijt was de tijd al weer aangebroken om de tent weer op te ruimen. Ook dit deden we in record tempo. Fijn als je niet continu elkaar hoeft te corrigeren! Omdat we nog niet helemaal klaar waren om naar huis te gaan, besloten we nog even lekker naar het bos te rijden. Daar wandelden we over de hei en sloten we ons kampeerweekend helemaal voldaan af met verse broodjes van de Lidl.

Wie had dat gedacht, dat thuis kamperen zo leuk zou zijn! We hebben de kampeervibes helemaal te pakken en gaan morgen voor een nieuwe tent kijken. Zodra het weer mag, gaan we lekker op pad door Nederland. Dat laat onze staycation wel weer weer zien. Er valt nog zo veel te ontdekken in ons eigen landje!

Liefs,
Eline

Comments:

post a comment