Top

Ik kan nog niet helemaal beseffen hoe ontzettend fijn de afgelopen dagen zijn geweest. Ik heb gezwommen, gekanood, gesupt, bootje gevaren, in de zon geluierd, boekjes gelezen en nog veel meer. Maar tegelijkertijd heb ik eigenlijk ook helemaal niet zo veel gedaan. Ik ben weer tot mezelf gekomen in deze oase van rust, genaamd Zwier.

Zwier is een prachtige plek aan de Vinkeveense Plassen, net onder Amsterdam. Voor ons was het een half uurtje rijden vanuit het centrum van Utrecht. Oftewel we waren er zo! Zodra we aankwamen viel er meteen een gevoel van rust over ons heen. Meestal heb je wel even een momentje nodig om in dat vakantiegevoel te komen, maar nu vielen alle lasten van je schouders af en kwam je meteen helemaal tot rust.

De komende twee dagen zouden we in een van deze prachtige tipi tenten gaan slapen, hoe bijzonder is dat?! Ze liggen aan een inham van de Vinkeveense Plassen, net achter het haventje. Hierdoor kun je een frisse duik nemen als je uit je tent stapt. Heerlijk om even af te koelen of een boekje te lezen met je voetjes in het water.

We kregen een borrelplank mee en later het hoofdgerecht en toetje. Alles is tot in de puntjes verzorgd. ’s Avonds krijg je een drie gangen diner en voor het ontbijt vul je een turf lijst in. Zo wordt er niet te veel verspild en zijn wij gegarandeerd van een ontbijtje helemaal afgestemd op onze wensen.

Er wordt veel gekookt met groentes en kruiden uit de moestuin. Zo zijn deze paarse bloemetjes koolbloemen die prachtig in bloei stonden en de appeltaart omtoverden tot een feestje!

’s Avonds hadden we beide avonden flink wat regen, maar op het stevige tentdoek klinkt dat alleen maar heel gezellig. In de tipi tent is het ontzettend knus, het is eerder een hotelkamer te noemen dan een tent. Er ligt een houten vloer in, er staat een boxspring en je hebt een tafel, loveseat en koelkast om je verblijf nog gemakkelijker te maken. Je hoeft echt werkelijk waar aan niets te denken. Ze hebben zelfs vlaggetjes opgehangen, omdat Wouter jarig was.

Het fijne aan Zwier is natuurlijk ook de omgeving. De Vinkeveense Plassen is een enorm water gebied met allerlei privé en openbare eilandjes. Je kunt gratis een sup of kano mee het water op nemen en dat is precies wat we gedaan hebben! Dat was natuurlijk een goede relatietest, zou dat wel goed gaan, haha. Het ging super soepel en we maakten een hele mooie tocht van 2 uur. Je ervaart zo veel rust op het water en we legden ook nog even aan op een eilandje. Ik had meteen het liedje ‘Op een onbewoond eeiiiilaaand…’ in mijn hoofd, wat er de rest van de vakantie niet meer uit te krijgen was. Maar als dat mijn grootste probleem was, dan kun je wel inschatten wat voor een fijne vakantie het was.

Ook hebben we gesupt en konden we gaan varen met een bootje. Dat zat in de prijs inbegrepen, dus het werd voor mij mijn eerste vaar avontuur. In Eindhoven was dat natuurlijk nooit iets wat je kon doen, maar nu in Utrecht begint het wel een beetje te kriebelen. Des te leuker om het nu in alle rust eens te kunnen oefenen. Oef het ging goed! Het was even onwennig, want het stuurt toch een beetje gek, maar wat is het leuk. Ik voelde me even de kapitein van het schip toen ik onze sloep door een scherpe bocht vaarde. Zo zie je maar weer dat het super goed is om dingen uit je comfort zone te blijven doen. Je weet nooit wat voor ervaringen je opdoet!

We hebben het zo fijn gehad. Het is echt zo’n bijzondere plek. Alles is tot in de puntjes geregeld en je hebt echt geen enkel ding meer om zorgen over te maken. Misschien als je niet kan kiezen tijdens het ontbijt, maar verder… Alles waar je zin in hebt ligt bij de trust bar, waar je gewoon mag turven wat je eet. De omgeving is prachtig om te verkennen. Wij willen nog een keertje terug om er te gaan fietsen. Ook slaap je echt als een roos is het heerlijke bed en is er niets fijner dan ’s ochtends een kop koffie te zetten in de kas en deze dan op te drinken voor je tent. Heerlijk! Dus mocht je nog op een bijzondere vakantie willen en jezelf echt even wilt verwennen, dan is dit echt de ultieme get-away!

Liefs,
Eline

Comments:

 • Dar

  juni 21, 2020

  Ah wat fijn om te lezen dat je naar je zin had Eline. Bedankt voor je verslag, want wij hebben zojuist voor 12 Augustus geboekt!

  reply...
 • Lieke van Veen

  juni 22, 2020

  Wat gaaf het lijkt me echt super leuk om daar heen te gaan!
  Wel fijn dat de tent een beetje luxer is.

  reply...

post a comment