Portugal diary 5

Portugal diary 5

De laatste surfdag is aangebroken, zal het me gaan lukken om langer op mijn surfboard te staan?

Een verslag van mijn week in Portugal, iedere dag komt er een nieuw verslag online. Inmiddels ben ik al weer terug in Nederland, nog even flink aan het nagenieten.

Na ons ontbijtje werden we weer opgehaald. Na vier dagen surfen kun je je schouders wel voelen en ben je behoorlijk moe. Ik was dan ook stiekem wel blij dat het de laatste dag was. Het was minder winderig dan gisteren, dus dat zou betekenen dat het ook makkelijker zou zijn om op ons board te komen! Ik had al vrij snel de smaak te pakken en het lukte me om te gaan staan. Langer dan 4 seconden hield ik het niet vol, maar tijdens die 4 secondes leek het wel alsof ik zweefde!

Inmiddels werden we ook ingesloten door de golven doordat het vloed werd. Ik merkte aan mijn lijf dat het moe werd, dus besloot ik met een aantal andere meiden lekker koffie te gaan drinken. Cappuccino’s maken na het surfen gewoon veel beter! Doordat het water steeds meer strand in beslag nam, zijn we op de rotsen geklommen voor onze lunch. Hier zaten we perfect beschut en in de zon, dit was echt genieten! We hadden een heerlijke salade met rijst, gerookte paprika en kidneybonen. Echt een toppertje om thuis na te maken. Nadat iedereen uit was gezond, reden we terug naar huis en namen we afscheid van onze super lieve surfdocenten. Er werd heel wat geknuffeld en we waren ze enorm dankbaar. Je bouwt in die paar dagen toch een hechte band met ze op.

DSC_0268

Ondertussen kreeg ik een heel leuke mailtje en telefoontje over een vakantiebaan in Portugal waar ik al maanden geleden op gesolliciteerd had. Ik was aangenomen! Aan de telefoon hebben we wat dingen doorgesproken en nog niet alles is helemaal rond, maar ik zal in de zomervakantie een aantal weken gaan werken in Portugal op een familiecamping! Dit maakte natuurlijk mijn dag waardoor ik met een stralende glimlach bij de yoga zat. Ook dit was weer zo’n fijne les en we sloten af met een heel goed gesprek over waarom onze yogadocente eigenlijk naar Portugal was verhuisd. Dit zorgde toch wel voor extra reiskriebels, ik kan niet wachten om te gaan!

Deze avond werd er niet voor ons gekookt, maar gingen we lekker uit eten. Ik nam de prawn curry wat me stiekem toch wel een slechte vegetariƫr liet voelen. Die arme garnalen die ik dan zelf nog moet pellen. Het was alleen wel echt mega lekker, dat dan weer wel hihi. De avond was echt super gezellig en we proefden allerlei Portugese gebakjes. Ik ben nog steeds helemaal verliefd op pastel de nata, maar ze hadden ook een ander amandel taartje die ook echt belachelijk lekker was. Mocht ik hem ooit nog tegenkomen, dan wil ik die heel graag voor mezelf!

Het werd een latertje, maar het was wel een heel fijn einde van deze surfdagen. Gelukkig had ik nog twee dagen om van de rest van de omgeving te genieten, maar daar morgen meer over!

Liefs,
Eline

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *