Portugal diary 4

Portugal diary 4

Ochtendwandelingen werden deel van mijn routine waardoor ik heel langzaam tot rust kwam, maar vandaag moest er natuurlijk ook weer gesurft worden!

Een verslag van mijn week in Portugal, iedere dag komt er een nieuw verslag online. Inmiddels ben ik al weer terug in Nederland, nog even flink aan het nagenieten.

DSC_0254

F41E3206-5848-49AC-A686-6CD281C095D9.JPG

Iets wat ik deze week echt ben gaan waarderen, waren mijn ochtendwandelingen. Ik had een kamergenoot die heel fanatiek iedere ochtend om 7.00 ging hardlopen. Aangezien ik dan toch al wakker was en liever niet de hele ochtend in mijn bed bleef liggen, ging ik lekker wandelen naar het strand. De zon kwam dan net op en ik had echt een prachtig uitzicht! Hierdoor heb je toch even een me-time momentje in zo’n drukke groep!

Vandaag was er veel wind die richting zee stond, waardoor we ons helemaal kapot hebben gepeddeld. Het leek wel alsof we nooit meer vooruit kwamen. Toch heb ik op mijn vierde surfdag wel eindelijk op mijn board gestaan! Het bloed stroomde over mijn tenen heen, maar I did it!! Dit was echt zo’n victory momentje waarbij je alles om je heen vergeet en je alleen maar lijkt te zweven. Het moment duurde zo’n twee secondes, maar dat is waar het om draait.

Doordat het zo winderig was, hebben we iets korter gesurft dan normaal. We reden naar een ander strand waar we uitgebreid geluncht hebben. Verscholen achter een muurtje was het namelijk prima te doen en konden we genieten van het mooie uitzicht. Doordat er zo veel verschillende soorten stranden waren, konden we overal wel terecht. Buiten is ook wel echt iets wat je enorm goed doet. Dit is een dingetje dat ik mee naar huis neem als doel. Ik wil van de zomer lekker picknicken!

Iedere dag zijn er ook yogalessen om te volgen. Aangezien ik thuis altijd in de ochtend sport, besloot ik het eens om te gooien en ging ik de hele week ’s middags het dak op om de yogales te volgen. We hadden echt de aller liefste yoga docente ooit en het leek wel alsof ze precies wist wat we wilden horen. Ze sprak zo liefdevol en zei de juiste woorden. Het ging vooral om zelfliefde en loslaten, iets wat eigenlijk altijd wel aanspreekt. Door haar woorden werd ik zo ontzettend ge├»nspireerd. Het was vooral een mix tussen vinyasa en yin yoga die dus op het dak gegeven werden. Door de stevige wind moesten we alles wel goed bij ons houden, maar ik vond het echt heerlijk! Dit is een stukje tekst wat ik steeds weer herhaal:

I love you
I’m sorry
Please forgive me
Thank you

Eigenlijk iets heel onschuldigs, maar je zegt sorry tegen jezelf en tegen je lijf voor alle negatieve gedachtes of gevoelens die je gehad hebt. Het spijt je en je vergeeft jezelf. Dat schept zo veel nieuwe energie en ruimte om weer verder te gaan.

De avonden waren verder eigenlijk hetzelfde. Deze avond had ik eigenlijk een dipje. Ik voelde me behoorlijk eenzaam en vroeg mezelf echt even af wat ik hier deed. Gelukkig had ik een lieve kamergenoot die me er wel weer bovenop hielp. We keken samen een filmpje en daarna dook ik mijn bed in. Verder niet zo veel spannends dus, maar na zo’n dag surfen voel je je echt helemaal gebroken. Morgen weer een nieuwe dag!

Liefs,
Eline

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *