Portugal diary 3

Portugal diary 3

Ik nam een break van het surfen en besloot om een dagje naar Lagos te gaan. Mijn kamergenoot sloot aan en we maakten er een super gezellige dag van en ontdekten deze leuke stad.

Een verslag van mijn week in Portugal, iedere dag komt er een nieuw verslag online. Inmiddels ben ik al weer terug in Nederland, nog even flink aan het nagenieten.

Na twee dagen rondlopen zonder bril ben je er toch wel klaar mee om je zo blind te voelen. Ik vroeg aan Karine de host van de week waar ik het beste heen kon en zij raadde me Lagos aan. Terwijl de anderen weer het water op gingen, reed ik samen met mijn kamergenoot naar Lagos.

DSC_0292.jpg

DSC_0285.jpg

Het eerste wat me opviel was hoe gezellig alle steegjes zijn. Alle huisjes hebben een leuk kleurtje, alles is fris en met de blauwe lucht leek het wel op een ansichtkaart. We hopten wat winkeltjes in en ik kocht al meteen een warme trui voor in de avonden. Ik had misschien iets te zomers mijn koffer ingepakt. We gingen op zoek naar een koffiezaakje en belandde in een kleine bakkerij waar we buiten op een mini bankje onze espresso dronken en een van de lokale gebakjes probeerden. Ik had iets met zoete aardappel en amandel, wat echt super lekker was! Zo maken ze ze niet in Nederland!

DSC_0295

 

Ondertussen begon de zon steeds meer te schijnen en werd het een prachtige dag. We kochten wat souvenirs en lunchten buiten in de zon. Ik nam een tonijnsalade en je proeft meteen dat het echt super vers is. Op aanraden van de ober besloten we naar een ander bakkerijtje te gaan voor pastel de nata, het aller lekkerste gebakje van de hele wereld! We kochten een enorme doos vol, zodat we deze terug in de villa met de rest van de groep konden delen. Inmiddels had ik ook mijn lenzen gevonden zodat ik weer alles kon zien.

Lagos staat betekend om zijn vele rotspartijen waar je doorheen kunt suppen of kanoën, maar wij besloten om lekker op het strand neer te ploffen. De gebakjes mochten we bij de lokale strandtent in de koelkast leggen, zodat we wat langer op het strand konden blijven. De locals waren echt ontzettend vriendelijk en behulpzaam!

Misschien iets te voorbarig besloot ik om lekker te zwemmen in de zee. Ik moest even op mijn tanden bijten, maar stiekem was het toch wel heel erg fijn. De zee is zo blauw! Op het strand raapte ik wat schelpjes om mee naar huis te nemen en kwam ik vooral eindelijk een beetje tot rust. In de toekomst zou ik heel graag nog eens een bezoekje brengen aan de verschillende rotspartijen, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. Ik nam mijn aller eerste Uber terug waar we iedereen verraste met onze heerlijke gebakjes. Ohh ik zou willen dat we deze in Nederland ook hadden!

IMG_6124.jpg

Dinsdagen staan bekend om de markt en bij ons betekende dat een barbecue! Er waren salades gemaakt en mijn ultieme favoriet was toch wel die met mango en zwarte bonen. Dit wil ik echt nog eens proberen om na te maken, zo ontzettend lekker. Iedereen was ontspannen, er werd gelachen en verhalen uitgewisseld onder het genot van de lokale groene wijn. Ook maakten we een groepsfoto buiten als aandenken van deze fijne dag. Met een voldaan gevoel dook ik die avond mijn bed in.

Liefs,
Eline

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *