Portugal diary 2

Portugal diary 2

Palmbomen langs het strand, een fijn briesje door je haren en vooral kalme en blauwe golven. Dit is waar ik voor kwam! Hoe verging mijn tweede dag op mijn surfboard?

Een verslag van mijn week in Portugal, iedere dag komt er een nieuw verslag online. Inmiddels ben ik al weer terug in Nederland, nog even flink aan het nagenieten.

DSC_0218

Na weer een heerlijk ontbijt gingen we weer op pad voor de beste surfplek. Gelukkig was het vandaag heerlijk zonnig en stond er bijna geen wind. Dat betekende dat er kleine golven waren, waar wij goed op konden oefenen! Geen verdrinkingsgevaar meer. We probeerden ons in een nat wetsuit te wurmen en gingen daarna de zee in. Het was echt een plaatje om te zien! Gelukkig ging het vandaag een stuk beter en hoefden we ietsje minder hard te paddelen. Dat was fijn aangezien ik spieren voelde, waarvan ik echt niet wist dat ik ze had. Iedereen moedigde elkaar aan en er werd hard gejuicht als het iemand lukte om op te staan.

Het surfen stond vandaag echt in het teken van genieten. Er waren eigenlijk net niet genoeg golven voor iedereen maar dat maakte niet uit. We zaten op ons board met een prachtig uitzicht op de rotsen en palmbomen. Er was een ontspannen sfeer en iedereen maakte grapjes. Zo moest het voelen als je met je vriendinnen ging surfen.

We lunchten met zijn allen bovenop de rotsen en ik kreeg echt een vakantiegevoel. Het was niet alleen maar afzien. De lunch bestond uit een bulgur bieten salade met noten, een goede bodem om het de rest van de middag uit te houden. Omdat de golven nu toch wel heel klein begonnen te worden, werd er besloten om naar Sagres te rijden. Hier staat een prachtig fort en kun je enorme kliffen bewonderen. Wij kwamen er echter voor de koffie. De meeste workaholics onder ons kunnen namelijk niet zonder een goede dosis cafeïne. Nadat er 16 cappuccino’s besteld waren, ploften we neer op het mini terrasje, wat erop neerkwam dat we buiten op straat zaten. Ondertussen sprong er ook nog een enorme sprinkhaan bovenop een van de meiden waardoor het natuurlijk op een gillen werd gezet. Hilarisch om te zien, maar hij was dan ook echt enorm!!!

DSC_0236.jpg

DSC_0248.jpg

Ik bleef maar ohhh en ahhh zeggen, zo mooi waren alle uitzichten. Op de terugweg maakten we een aantal stops bij verschillende uitkijkpunten waarbij we de hele kust af konden kijken. Het is hier gewoon zo ontzettend prachtig!!

DSC_0192.jpg

DSC_0185.jpg

De rest van de middag brachten we door in bikini aan het zwembad. Laat je niet voor de gek houden ondanks de lekkere temperaturen, het water is echt nog ijskoud. Toch was het wel heel fijn om de zon op je huid te voelen en te hopen dat je niet enorm verbrand. Er werd muziek opgezet en boeken gelezen. De wijn werd opengetrokken en deze tweede dag voelde alsof de vakantie echt was begonnen. De sfeer werd meer ontspannen en je wist van iedereen wel wat zij deed.

Met mijn kamergenoot deed ik een poging om Harry Potter te kijken, maar toen midden in het gevecht met de draak om het gouden ei het internet vastliep, zijn we toch maar gaan slapen.

Liefs,
Eline

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *