Top

Ook al kunnen we nu dan niet op onze Portugal trip gaan, dat betekent niet dat we geen vakantie kunnen houden. Daarom gaan we op Staycation in eigen stad! Benieuwd naar onze plannen? Je leest er alles over…

Om er wel even uit te gaan willen we gezellig een weekendje naar Nijmegen waar we mogen blijven slapen bij familie. Heerlijk wandelen door de Ooipolder en uiteraard gaan onze racefietsen mee zodat we nog meer moois kunnen ontdekken! Toch even eruit en gecombineerd met ontbijten met verse brodjes van de bakker creëeren we toch helemaal zelf ons vakantiegevoel.

We hebben de klompenpaden ontdekt! Dat zijn kleine boeren paadjes waar je prachtig mooi kunt wandelen. Een hele mooie combinatie tussen cultuur en natuur, kijk eens op de website om te kijken of er ook bij jou in de buurt een klompenpad loopt.

Op onze bucketlist staat al een tijdje het fietsen naar Den Bosch vanuit Utrecht om daar een bossche bol te gaan eten.

Sindskort hebben we een multisnack in huis, oftewel een tostiijzer, grill en wafelijzer in een! Een top uitvinding als je het mij vraagt en daarom zou ik graag willen experimenteren met vegan wafels. Tot nu toe scheuren ze nog vaak uit elkaar, maar als het goed is ontbijten we aan het eind van onze staycation met vegan wafels!

Deze komen dan in ons eigen kookboekje dat we aanleggen. Van de ouders van mijn vriend kregen we een quarantaine kookboekje. Leuk om de recepten die we de afgelopen tijd hebben uitgeprobeerd daarin op te schrijven.

Uiteraard hoort er bij een vakantie, verse broodjes van de bakker. Eventjes op en neer naar de bakker op de hoek om dan hopelijk op het balkonnetje of in bed met de ramen open, lekker te kunnen genieten van vers brood. Ook ijsjes halen hoort er later op de dag gewoon bij!

Nog een wandelplek waar we graag naar toe willen is de Soesterduinen. Daar heb ik altijd het gevoel alsof ik echt even in het buitenland ben. Voordat we al onze wandelplannen gaan uitvoeren, moet ik toch maar even snel nieuwe wandelschoenen gaan scoren.

Het is dan wel geen warme zomeravond in Portugal, toch kunnen we gewoon wijn drinken op het balkon maar dan met een slaapzak of dekentje. Gezellig een kaarsje erbij en daar is je zwoele avond.

Mijn vriend zette deze er verplicht op: slapen in een tent. Waarschijnlijk wordt het gewoon ergens in de achtertuin, maar het heeft natuurlijk wel heel veel charme. Leuk om te weten, je kunt wel kamperen bij Zwier! Hier gaan wij in juni naartoe en ik kan echt niet wachten!!

Bij het slapen in een tent horen ook marshmallows en kampvuurtjes. Ik heb dit zelfs laatst binnen boven een kaarsje gedaan, hilarisch! Toch is een fikkie stoken buiten toch net een stapje leuker, ik kijk er nu al naar uit.

Ook willen we proberen om toch naar het strand te gaan om daar een wandeling te maken. Dat is voor ons beiden toch het ultieme vakantiegevoel. Even lekker uitwaaien!

Als aller laatst heb ik nog een bezoekje aan de Boshut in Schaijk. Dat is zo’n bijzondere plek en ze gaan nu af en toe weer open. Eventjes een lekker koffietje halen en prachtig wandelen in de natuur. Dan is de vakantie echt helemaal compleet.

Zo, dat zijn nog eens plannen voor een staycatuon! Vakantie in eigen land was nog nooit zo leuk en het is toch ook wel heel erg lekker om toch even vakantie te houden. Iets minder zorgen en net wat uitgebreider de tijd nemen voor jezelf. Je moet misschien wat creatiever zijn, maar ook in deze tijden is het wel heel erg lekker om er op uit te gaan. Als je je maar een beetje aanpast! Hopelijk heb ik jullie met dit lijstje een beetje geïnspireerd en gaan we met zijn allen lekker op avontuur.

Liefs,
Eline

Comments:

  • mei 3, 2020

    Wij zijn uhhh al drie jaar niet op vakantie geweest en vieren vaak op deze manier onze vakantie. Wat een leuke tip het klompenpad. Zal dat eens gaan opzoeken of ze dat hier ook hebben.

    reply...

post a comment