Top

Het leven mag soms best een beetje extra gevierd worden. Van de kleine momentjes een feestje maken. Laten we dat nu net gedaan hebben in de bossen rondom Schaijk, waar we pannenkoeken aten in de bossen!

Laat ik wel even eerlijk zijn. Ik had het aan het begin van deze toch best wel even moeilijk. Mijn hoofd zat even dwars en ik voelde me gewoon even niet fijn. Die momenten horen er ook bij. Ik ben niet alleen maar een blij ei dat alleen maar leuke dingen doet zoals het soms misschien kan lijken. Ook ik heb soms momenten waarop het even niet wil. Gelukkig trek ik dan juist op die momenten de natuur in. Waar ik rust en stilte vind. Waar het al je problemen in een heel ander perspectief wordt gezet. Waar het allemaal even wat minder belangrijk lijkt. En waar je gewoon even mag zijn.

Goed, terug naar de bossen van Schaijk. Zoals ik al eerder heb verteld, staat hier een prachtige hut genaamd: De Boshut. Normaal gesproken kun je hier geweldig lunchen en koffie drinken na een stevige wandeling, maar ook zij moesten even aanpassen. Gelukkig gingen ze weer open en zetten we ook dit plekje op onze staycation bucketlist.

We sliepen ‘per ongeluk’ uit tot half tien… Blijkbaar hadden we het nodig. Na een rustig ontbijtje in bed besloten we dat het toch wel tijd was om er lekker op uit te gaan. Na een tussenstop bij de Ikea (want nu hebben we eindelijk een lichtschakelaar i.p.v. je telefoon!!!) kwamen we aan bij De Boshut. We zagen al allemaal lekkers liggen maar weerstonden de verleiding en liepen snel het bos in. Slingerend over smalle bospaadjes lukte het ons uiteindelijk om toch een fijn rondje te lopen. Veel paden waren afgezet, dus was het soms even zoeken.

Halverwege ploften we nog eventjes neer op een bankje om te genieten van de stilte. Dat vind ik toch altijd zo fijn in de bossen, gewoon even stil worden. Ik kon alle gedachtes loslaten, al mijn gevoelens en gepieker. Ik schakelde om van de Eline die zich toch een beetje zorgen maakte over van alles, naar de Eline die weer helemaal in haar hum was. Neuriënd liepen we weer verder tot we bij de Boshut aankwamen waar we pannenkoeken bestelden. Oh jongens! Dit was lekker! Ondanks dat ze gewoon uit een pakje kwamen en al half koud waren voordat we bij het bankje aankwamen, waren dit echt verrukkelijke pannenkoeken. Alles smaakt gewoon zo veel beter in de natuur!

Nadat we onze buikjes hadden gevuld, hebben we nog even genoten van het zachte zonnetje en de spelende kiddo’s die langs het avonturenpad liepen. Mooi hoe de natuur altijd maar weer rust brengt en tot nieuwe inzichten leidt. Gelukkig heb ik nog een week vakantie en gaan we die ook behoorlijk veel buiten doorbrengen. De temperaturen schieten lekker omhoog, dus ik ben klaar voor nieuwe avonturen!

Liefs,
Eline

Comments:

  • mei 17, 2020

    Zo herkenbaar wat je schrijft over hoe de natuur alles weer in een ander perspectief zet. Ik kom ook altijd tot rust in de natuur, gedachten worden minder, ik kan echt zijn en na afloop blijft dat fijne gevoel nog een hele tijd doorwerken <3 Leuk om te zien/lezen dat je de natuur zovaak opzoekt!

    reply...
  • mei 18, 2020

    Het is inderdaad niet erg om je af en toe zo te voelen, that’s life. Goed dat je lekker de natuur in gaat! De pannenkoeken zien er heeeerlijk uit 🙂

    reply...

post a comment