Top

Tijdens een vakantie kom je vaak tot rust. Je hebt tijd om dingen te overdenken, te reflecteren op de afgelopen periode en vaak kom je ook tot nieuwe inzichten. Een nieuwe aanpak over hoe je de dingen nu echt eens even anders gaat doen. Ook ik kwam tot nieuwe inzichten tijdens mijn vakantie, die me mooi leken om met jullie te delen.

Ik heb de sportschool niet gemist

Daar komt ie hoor. Net voor mijn vakantie schreef ik me in bij een sportschool in Utrecht. Want ja ja ik had het gemist, ik voelde me minder sterk en had het gevoel alsof ik maar lui was in de corona tijd. Hoor je het, dat strenge stemmetje? Ik toen niet, maar inmiddels is ze gehoord. Ik wilde weer perfect doen. Het begon al met mijn intake in de gym, waar de trainer mijn oude coach onderuit haalde. Mijn ‘prestaties’ werden een beetje weggemoffeld onder het mom van o daar kijk ik niet van op. Terwijl hallo, daar ben ik nog altijd trots op! Dus aan het eind van de vakantie kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat ik me er a. niet prettig bij voel en b. ik het helemaal niet gemist heb. Nu loopt mijn contract nog maar anderhalve maand door dus die maak ik netjes af en dan is het houdoe!

Ik houd enorm van wandelen

Mijn liefde voor wandelen heb ik echt weer herontdekt. Daar was ik uiteraard al mee bezig, maar dit keer ook bergwandelen. Het afzien maar daarna zo veel beloning krijgen. De uitzichten die de klim het waard maken. Maar ook in Nederland het herfstlandschap opzoeken. Gewoon even een uurtje of vijf in de natuur doorbrengen. Wandelschoenen aan, rugzakkie op en gaan met die banaan. Het is zo heerlijk om de schonere lucht op te zoeken en wat rond te struinen. Door te wandelen krijg ik toch altijd een nieuw besef van mijn lijf. Het is zo sterk, het kan zo veel meer dan gedacht. Je loopt gewoon dikke 20 km en je geniet er nog van ook!

Ietsje meer rustmomentjes inlassen kan geen kwaad

Dit vat eigenlijk de bovenste puntjes een beetje samen. Niet meer naar de sportschool moeten of iedere dag moeten sporten. Nee het sleutelwoord is bewegen. Lekkere herfstwandelingen maken, plonsen in het zwembad en ’s avonds de kaarsjes aan en tot rust komen met een boek. De dagen worden weer korter en het is niet gek dat we dan wat minder energie hebben. Daaraan toegeven is geen enkele schande. Het is juist iets moois dat we goed leren luisteren naar ons lichaam. Dat is iets wat ik ga proberen wat meer te doen.

Utrecht meer mijn thuis maken

Ja, ik moet echt weer even wennen om in de stad te zijn. Maar op vakantie realiseerde ik me dat ik heel graag wat meer een sociaal netwerk hier in Utrecht zou willen. Nu is de corona-tijd niet helemaal de perfecte tijd hiervoor, maar af en toe een vriendin uitnodigen en haar de stad laten zien kan al enorm helpen. Ook heb ik voor de vakantie met wat mede-outdoorbloggers afgesproken en dat was zo gezellig! Die zou ik graag blijven opzoeken om inspiratie uit te wisselen en omdat het zo fijn is om koffie te drinken met mensen die het helemaal snappen.

Dan komt er misschien nog wel een onderliggend puntje bij. Nu ik naar Utrecht verhuisd ben merk ik wel wie mijn echte vrienden/vriendinnen zijn. Die mensen waar ik geen energie meer van krijg, hoef ik dus ook niet meer in te investeren. Het is tijd om die los te laten. Hier in Utrecht ontstaat er een nieuw soort Eline, hihi. En die Eline gaat eens wat meer aan zichzelf denken en waar zij behoefte aan heeft.

Een nieuwe uitdaging

Ik ben iemand die graag uitgedaagd wordt. Nu ben ik er al tijden over aan het nadenken of ik weer een studie wil gaan doen. Of misschien een cursus? Wellicht ook een extra bijbaan om mijn inkomsten een beetje op te krikken. In ieder geval, tijd voor wat uitdaging en verandering. Hoe dat zich gaat vormgeven, geen idee. Ik heb wat brochures opgevraagd voor wat studies. Ik ga er rustig mijn tijd voor nemen, maar het borrelt om nieuwe kennis te vergaren. Om mijn leven iets verder te verrijken.

Tja, nu ben ik weer thuis en gaat het gewone leven weer verder. Nieuwe inzichten vind ik nog altijd lastig om vast te houden, maar wie weet. Hoe vaker je tot dezelfde inzichten komt, hoe sneller je van plan bent om ze vol te houden. Het is in ieder geval al heel prettig om alles eens uit te schrijven. Zo voelt het toch een beetje concreter. Het geeft me richting, want heel eerlijk gezegd soms wist ik even niet meer waar ik over wilde schrijven. Tot ik me realiseerde dat het gaat om die kleine geluksmomentjes en inzichten die je helpen om te groeien.

Liefs,
Eline

post a comment