Top

Goed, het nieuwe jaar is al begonnen en daar horen natuurlijk ook nieuwe ambities bij. Goede voornemens voelen toch altijd een beetje alsof het gaat mislukken, dus hierbij mijn nieuwe plannen voor 2021. Een jaar dat vooral buiten mijn comfort zone gaat liggen.

Angsten overwinnen op de mountainbike

In mijn berging staat een prachtige mountainbike die ik niet durf te gebruiken. Terwijl a. ik ben dol op het bos b. ik fiets graag en c. ik ben allerlei angsten aan het overwinnen. Voeg dat samen en ik besloot mezelf op te geven voor een mountainbike cursus bij Dutch Outdoors. Janine organiseert de meest geweldige actieve vakanties en cursussen, specifiek gericht op vrouwen. Dus ik ga compleet buiten mijn comfort zone, maar wel in een inspirerende omgeving met andere vrouwen die het ook wel spannend vinden. Met als doel om straks zelfverzekerd op pad te kunnen!

Survival weekend

Nog iets dat helemaal buiten mijn comfort zone ligt: ik ga op survival weekend met mijn vader. Nouja, survivallen met een korreltje zout, maar ik ga onder andere wel leren hoe ik nu echt goed vuur moet maken, onder een tarp slapen en met een bijl houtjes leren hakken. Oftewel een weekend waarin ik wordt ondergedompeld in de natuur en het zelfredzaam zijn in de natuur. Iets wat ik super bijzonder vind om te leren, zeker van mijn papa. Daar ben ik dan stiekem toch wel heel trots op.

Mezelf verdiepen in de natuur

Dit doel sluit aan op het eerdere plan, namelijk mezelf verdiepen in de natuur. Ik zou zo graag wat meer kennis willen hebben over de natuur zelf. Hoe de natuur met elkaar verbonden is en hoe wij daar onderdeel van uit maken. Inmiddels heb ik al allerlei interessante boeken in mijn winkelmandje gegooid zoals: ‘De 8 grote lessen van de natuur’. Ik ben aan het markeren geslagen als een malle (en markeren in boeken is iets wat ik dus echt nooit doe). Het lijkt me gewoon heel fijn om meer kennis te hebben over de natuur zodat ik er meer onderdeel van uit kan maken. Het is nog een beetje vaag, maar ik weet zeker dat ik dit heel mooi ga invullen komend jaar.

Ruimte maken met yoga

Goed, nu heb ik al een tijdje opnieuw last van mijn blessure in mijn lies. Lang verhaal kort: ik liep een halve marathon en toen ging het niet helemaal lekker. Inmiddels gaat het ietsje beter, maar moet ik vooral heel veel yoga doen om het soepeler te gaan maken en enigszins ruimte te creëren in mijn heupen. Nu heb ik al eerder overwogen om een yoga cursus/opleiding te volgen, maar stopte ik het een beetje weg. Nu wil ik eerst kijken wat ik nog allemaal kan verbeteren, maar op vaste basis yogalessen volgen lijkt me al een hele mooie eerste stap.

Op trektocht

Van wat algemenere doelen weer terug naar een concreet doel. Ik zou dit jaar dolgraag een trektocht willen maken. Nu kan dit natuurlijk wandelend, fietsend, suppend of kanoënd zijn. De keuze laat ik nog even in het midden, ik wil namelijk nog voor allerlei opties openstaan. Of het nu in Nederland is of wellicht toch de grens over. Ik zou gewoon heel graag een iets langere tijd volop in de natuur willen doorbrengen. Dat je wakker wordt in je tentje of af en toe b&b en dan de rest van je tijd buiten bent. Aan het ontdekken en genieten. Lekker op avontuur!

Utrecht herontdekken

Goed, nu woon ik natuurlijk al meer dan een half jaar in Utrecht en o dit was me toch best een omschakeling. Ik verhuisde in de eerste lockdown en kreeg in de zomer maar heel even de kans om de stad te kunnen ontdekken. Dat hoop ik dit jaar verder te gaan ontdekken, want nu lijkt het soms zo’n rustige stad, terwijl het echt wel een zomer stad is met volop leven in de brouwerij. Ik zou toch zo graag weer naar het theater kunnen of een museum. Maar goed zo slecht hebben we het nog niet en al is het maar een nieuwe koffiebar om de hoek. Wat ik wel heb geleerd is in de kleinste momentjes, ontdek je de grootste dingen.

Dit waren wat voorzichtige plannen voor 2021, die ik nu wel durf uit te spreken. Over andere plannen kan ik alleen nog maar dromen. Geen idee wat dit jaar allemaal nog te bieden heeft, maar een ding is zeker: ik kan alles aan! Afgelopen jaar heb ik mezelf echt wel herontdekt, daar wil ik komend jaar verder op doorbouwen en hele nieuwe aspecten van mezelf ontdekken. Oftewel ik heb heel veel zin in het nieuwe jaar.

Liefs,
Eline

post a comment