Mijn gelukslijstje 1

Mijn gelukslijstje 1

Geïnspireerd door Stella is hier dan mijn aller eerste gelukslijstje. Een lijstje met allerlei dingen waar ik de afgelopen tijd gewoon heel blij van ben geworden. Gelukkig voor jullie heb ik de laatste paar weken veel leuke dingen gedaan dus genoeg om over te schrijven!

Ik voel…

Het is druk geweest de afgelopen weken. Iets te druk als ik heel eerlijk moet zijn. Dat is natuurlijk alleen maar aan mezelf te verwijten, want ik zeg altijd overal ja op en soms moet ik eens leren om eerst iets af te maken. Vandaar dat ik ontslag nam bij een hele leuke koffiezaak om me eerst maar op mijn studie te richten. Ik probeer weer meer rust in te plannen maar om nou van de yogales naar stage te racen is ook nog niet ideaal. Op zoek naar balans dus!

Ik vierde…

Ik vierde mijn verjaardag! Op 17 februari werd ik al weer 22 jaar. Oh wat vliegt de tijd toch. Het werd echt een dag waarop ik alleen maar deed wat ik heel erg fijn vond. Zo waren er vers afgebakken broodjes met zalm. Ging ik een lange boswandeling maken, want het was nog prachtig weer. Met mijn vriendinnen had ik een high tea gereserveerd waarbij we werden verwend met de lekkerste gebakjes en broodjes. Oh wat waren die lekker! ’s Avonds aten we uitgebreid met zijn allen thuis en plofte ik lekker op de bank met een gezellige film. Er waren cadeautjes en taart. Oftewel ik voelde me helemaal jarig!

Ik bakte…

Ohhh dit recept moet ik echt met jullie delen! Het zijn super lekkere vegan havermoutkoekjes. Je hebt bijna altijd de ingrediënten wel in huis en je kunt evt ook gewone melk gebruiken of gewone bloem. Normaal krijg ik mijn koekjes nooit zo crunchy maar dit is echt een groot succes! Tenzij je ze te snel in een koekblik stopt zoals ik. Dan worden ze dus weer zacht… Ik ga nog even proberen om ze opnieuw af te bakken zodat ze weer ietsje knapperiger worden. Fingers crossed!

Ik durf…

Morgen ga ik voor het eerst naar een ashtanga yogales. Het is compleet buiten mijn comfort zone en ik vind het stiekem doodeng. Toch is het me al door verschillende mensen aanbevolen en heb ik nu besloten om de stap toch te zetten. Dus morgen stap ik op de fiets met mijn matje en ga ik het maar gewoon ervaren. Geloven in het proces dat ik daar om de juiste redenen terecht ben gekomen en vooral weer veel ga leren over mezelf. Want oh boy wat ga ik mezelf tegenkomen op die yogamat.

Ik leer…

Op dit moment leer ik steeds meer over mezelf. Waarom plan ik alles zo vol? Waarom ben ik zo perfectionistisch? Maar ook vooral hoe wil ik mijn leven inrichten? Ik leer steeds meer keuzes voor mezelf maken en accepteer dat het nu ook goed is zoals het is. Ja ik woon thuis, maar dat is prima voor nu. Ik kan straks in alle rust een hele leuke baan zoeken zonder zorgen over de huur. Ook nu leer ik weer vertrouwen te hebben in het proces en dat dingen gebeuren om een reden. Lekker zweverig, maar voor nu voelt dat heel erg goed.

Ik vond het echt heerlijk om dit lijstje te schrijven! Een persoonlijke update maar dan anders dan een wekelijks dagboekje. Met de schrijfkriebels zullen er nog veel meer gelukslijstjes online komen. Zolang je blijft kijken naar de kleine geluksmomentjes is geluk overal!

Liefs,
Eline

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. maart 4, 2019 / 8:06 pm

  Super leuk dat je gaat yoga.’n. De eerste keer vond ik het ook doodeng en gek, maar het komt goed. Je moet het loslaten en gewoon laten gebeuren.

 2. maart 4, 2019 / 8:39 pm

  Leuk om te lezen, heel open op één of ander manier. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven. Jammer dat het iets te druk is geweest, maar vast een goede keus om dan die baan op te zeggen en je op je studie te richten! Hoop dat al iets meer rust en balans geeft. Vertrouwen hebben in het proces en geloven dat het voor een reden gebeurd is (vind ik) een heel fijn gevoel 🙂
  Ik ben benieuwd wat de yoga je gaat brengen, leuk!

  • dosisgeluk
   Auteur
   maart 4, 2019 / 9:59 pm

   Ja ik heb wel veel vertrouwen in mezelf dat het uiteindelijk wel goedkomt! Ik zal binnenkort wat schrijven over de yoga 🙂 ben zelf ook heel benieuwd

   • maart 4, 2019 / 11:41 pm

    Mooizo! Leuk, dan kom ik het vanzelf tegen 🙂

 3. maart 5, 2019 / 12:10 pm

  Leuk artikel! Ik weet nog dat ik 5 jaar geleden voor het eerst naar een yogales ging. Ik bakte er niets van, maar vond het wel heel leuk om te doen. Veel plezier bij je eerste les.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *