Top
hotspots utrecht

Inmiddels woon ik al 5 maanden in Utrecht, time flies! Daarom leek het me ontzettend leuk om mijn favoriete plekken en hotspots in Utrecht met jullie te delen. Dus van waar haal ik mijn koffie tot waar kun je het beste wandelen, oftewel een echte Dosis Geluk City Guide.

Waar haal je de lekkerste koffie?

Møs Coffee Bar is een klein koffiebarretje in de Vogelenbuurt waar je naar mijn mening de lekkerste koffie kunt halen. Plantaardig is geen enkel probleem en ze staan er altijd met een vriendelijke glimlach voor je klaar. Ze hebben er zelfs een plattegrondje liggen met de leukste plekjes om heen te wandelen met je koffie! Bestel er een haverkoek bij en je weet niet wat je overkomt. Of je nu heerlijk plaatsneemt in de koffiebar of even 5 minuutjes doorloopt naar het Griftpark, Møs Coffee Bar is the place to be.

Een red velvet croissant van Bammetje Bakery, ook al zo’n vegan surprise!

En de gebakjes dan?

Bammetje Bakery is tot nu toe echt mijn favoriete vondst. Ook deze zit vlakbij Møs Coffee Bar en het Griftpark, maar is zeker een bezoekje waard. Wel moet je even een bestelling plaatsen van te voren zodat je gegarandeerd bent van al het lekkers. Mijn ultieme favoriet: de crompouce. Een combinatie van een croissant en een tompouce maar dan vegan! Heb je liever een lekker broodje? Ga dan voor het kurkumabrood wat ook echt geel van kleur is!

Ontsnap je liever even aan de drukte van de stad? Ga dan naar Bistro Belle in Oud-Zuilen. Het is ongeveer 1 uurtje lopen langs de Vecht, maar je kunt ook op je fiets springen en dan ben je er zo. Reserveren is wel aan te raden, want het zit er heel snel vol! Ben je een wielerfan? Dan is het een heerlijke plek om een pauze in te lassen. Er lopen heel veel fietsroutes langs. Bestel een appeltaart kom even tot rust voordat je het centrum weer in fietst. Ik beloof je, het is een van de lekkerste appeltaartjes ever! Toen ik er laatst was. hadden ze de appeltaart net afgebakken en was hij zelfs nog warm. Kun je voorstellen hoe lekker!

Liever een ijsje?

Ik heb al veel ijssalons uitgeprobeerd, maar Roberto is toch echt de ultieme winnaar. Dat bewijst het ijs ook wel, aangezien ze met hun ijs al velen prijzen hebben gewonnen. Ze hebben een aantal unieke Italiaanse smaakjes zoals frollini, maar ook hebben ze een ruim vegan assortiment. En geloof me, dat doet echt niet onder voor het gewone ijs. Mijn favoriet? De pure chocolade, ohh zo romig maar niet te bitter. Bij Roberto’s kun je je horentje laten vullen met slagroom! Dit is echt puur goud, wat een combinatie. De slagroom is echt heerlijk zoet (hé ik had niet gezegd dat het gezond was) en echt super romig. Oftewel, eigenlijk moet je gewoon een ijsje eten met slagroom en dan minimaal twee bolletjes.

Voor de locals

Misschien wel een van mijn favoriete nieuwe plekken om te kunnen relaxen: Fort aan de Klop. Bij dit oude fort hebben ze een soort foodtruck festival vibe gecreëerd met allerlei tafeltjes en zitzakken waar je je eten kunt bestellen. Voor de kids is allerlei vermaak zodat er voor iedereen wel wat te beleven valt. De natuur en omgeving is prachtig, maar het leuke vind ik vooral dat je echt super dicht bij het fort zit. Met een beetje fantasie drink je als ridder je biertje op naast het fort dat je zojuist hebt beschermd van een invasie.

Maar als tweede mag ik de Werkspoorkade zeker niet vergeten. Aan het water richting Leidse Rijn is nu een geheel nieuw terras aangelegd. Het vaste café is De Leckere waar je dus echt hele lekkere biertjes kunt drinken. Daarnaast is een groot open terras wat iedere week door iemand anders wordt geregeld. Je kunt dus terug blijven komen en iedere keer weer iets nieuws proeven. Wel opgelet, het zit heel erg snel vol!

Nog een fijne plek aan het water is SOIA (Strand Oog In Al) waar je in een strandbar heerlijk kunt vertoeven langs het Amsterdam Rijnkanaal. Boten kijken terwijl je geniet van een van de speciaal biertjes of een enorme hap neemt uit je zeewierburger. Het kan hier allemaal. Ook kun je je eigen handdoek meenemen en op het grote grasveld aan het water neerploffen. Het enige nadeel is dat je hier niet het water in kan, wat het soms wel erg heet maakt in de zon…

Smeersels, dipjes, biertjes, een perfecte picknick

Favoriete picknickplek

Dit is een combi pack: eerst haal je lekker brood en dipjes bij de Vershoek, daarna loop je door naar het Griftpark waar je met je picknickkleedje neerploft op de heuvel langs het water. Je kan er heerlijk liggen in het zonnetje maar wel met uitzicht op het water. Als je het echt niet meer trekt kun je zelfs je voetjes even in het water dompelen om af te koelen.

Ontdek het landgoed

Rijnauwen is de eerste plek die ik ontdekte buiten de stad waar je echt prachtig kunt wandelen. Het landgoed leent zich uitstekend voor ochtendwandelingetjes of een wat grotere ronde. Laat er nu ook een pannenkoekenhuis aanwezig zijn en een geweldige bakkerij waar je het desembrood moet proberen. Ook stroomt er een beekje waardoor dit ook een perfecte eindplek is voor een sup- of kanotocht. Rijnauwen is veelzijdig en een plek waar je zeker een keer geweest moet zijn.

Als ik zo terugkijk heb ik stiekem al zo veel hotspots in Utrecht ontdekt! Zo veel leuke plekken en herinneringen die ik gemaakt heb. Het leuke aan alle hotspots is dat ze bijna allemaal ietsje buiten de stad liggen, je vaak in het park kan ploffen of zo de natuur in wandelt. Dat maakt het net wat fijner dan op het terras waar je benauwd op elkaar zit. Echte plekjes om lekker even neer te ploffen en te genieten. Dus kom ook eens een dagje naar Utrecht of hang de toerist uit!

Liefs,
Eline

Comments:

 • september 11, 2020

  Wat een leuke tips allemaal.
  En de red velvet croissant ziet er héérlijk uit!!
  Liefs,
  Evelien

  reply...
 • september 17, 2020

  Oeh! Een aantal kende ik nog niet, dus die gaan op mijn lijstje! Ik ben fan van Black Brew en de Yoghurt Barn (maar dat is natuurlijk wel een wat groter bedrijf).

  reply...

post a comment