Top

Steeds meer begin ik mijn liefde voor het buiten zijn te herontdekken. Het is dan ook meer dan inspirerend om verhalen van anderen te lezen. Het is het begin van een community. Samen delen we allemaal onze avonturen en tips waar we inspiratie vandaan halen. Dus hier zijn ze, mijn favoriete outdoorblogs!

Outdoor inspiratie

Paulien was misschien wel de eerste die me in aanraking bracht met echte wandel/outdoorblogs. Tijdens mijn zoektocht naar de West Highland Way kwam ik op Outdoor Inspiratie terecht en sindsdien ben ik hooked aan haar avonturen! Alleen op microexpeditie bijvoorbeeld of een van haar andere artikelen boordevol tips als je voor het eerst op een trektocht wilt.

Summit Stories

Thomas, Sylvia en Bruno (de hond) zijn echte buitenliefhebbers, en dan met name bergliefhebbers. Zo maken ze niet alleen flinke wandeltochten, ook gaan ze een stapje verder met klettersteig! Dat zou ik zelf ook nog wel eens willen doen, als mijn beentjes dat aandurven, tenminste. Summit Stories gaat over de mooiste tochten en inspiratie om er zelf ook op uit te gaan. Zeker een aanrader als je even wilt wegdromen bij prachtige berguitzichten!

Expeditie Kram

Een kampeerblog mag natuurlijk niet ontbreken. Liv trekt op pad met Karel Karavaan, de camper waarmee ze allerlei avonturen beleven! Ook deelt ze op Expeditie Kram allerlei unieke slaapplekken in Nederland, die natuurlijk uitgebreid getest worden. Het is een enorme dosis inspiratie, waarbij je helemaal enthousiast wordt van alle mooie ontdekkingen! Neem een kijkje en raak geïnspireerd.

Janna Kamphof

Van Janna word ik alleen al super enthousiast! Ze woont in het mooie Osnabrück, waar ze de mooist wandelingen uit de omgeving deelt. Maar ze is veel meer dan een wandelaar. Ze gaat op pad met haar hangmat en slaapt in de natuur waar mag. Het liefst is ze dus buiten te vinden en op Instagram raak ik iedere keer weer geïnspireerd. Ik gok dat ik binnenkort een keertje een bezoekje ga brengen aan die mooie wandelplekken in Duitsland!

The cabin couple

Bewust en eco-vriendelijk reizen is iets waar ik me pas sinds kort mee bezig houd. Gelukkig is daar de gids van The Cabin Couple. Het platform waar ze de mooiste cabins hebben uitgetest en waar ze prachtige verhalen delen over hun reizen. Ook op Instagram zitten ze niet stil en delen ze mooie beelden van hun moestuin opbrengsten. Raak geïnspireerd door hun lifestyle en leer op een nieuwe manier kijken naar jouw toekomstige reizen.

Groene reisjes

Ellis volg ik nog niet zo lang, maar ik ben nu al weg vaan haar website Groene reisjes. Ze helpt je de kracht van de natuur te hervinden en te leven met de seizoenen. Op dit moment gaat ze trainen voor haar eerste LAW (langeaftands wandeling) namelijk het trekvogelpad, van 430 km! Iets wat mij enorm inspireert en ik kan echt niet wachten om alle trail voorbereidingen te gaan lezen.

Hikaholics

Ik sluit af met dit ontzettend leuke wandelkoppel! Misschien wel een van de eerste andere wandelkoppels die ik ontdekte, namelijk Alette en Deen van Hikaholics. Ze schrijven niet alleen over hun avonturen, ze nemen ook hun camera mee op pad! Een website gevuld met handige tips en een gearlist zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan tijdens je eerste trektocht.

Oh er valt zo veel te ontdekken en hoe meer ik me verdiep in het outdoorleven, hoe meer ik gehecht raak aan de community. Iedereen heeft zijn eigen verhalen te vertellen, deelt inspirerende routes en stuurt af en toe een berichtje. Het lijkt me zo leuk om eens met elkaar op pad te gaan! Gewoon doen wat we allemaal het liefst doen, erop uit gaan in de natuur. Dus voor iedereen die de connectie mist met de natuur: zoek, ga op pad en inspireer.

Liefs,
Eline

Comments:

 • juni 8, 2020

  Heerlijk inderdaad, de avonturen van al deze outdoorbloggers! Het leuke is dat de meesten ook veelal genieten van ons kleine kikkerlandje. Ik ga graag met je op avontuur!

  reply...
 • juni 8, 2020

  Love dit artikel, heb gelijk de blogs en Instagram accounts even gestalkt haha..

  reply...
 • juni 8, 2020

  Ah wat een leuk overzicht, en ik voel me vereerd daar tussen te staan!

  reply...
 • juni 10, 2020

  Leuk! Ik kende ze nog niet allemaal, thanks voor het delen.

  reply...
 • juni 11, 2020

  Wat super leuk! Net wat Paulien zegt : we voelen ons vereerd 🙏🏼 Zulke lieve woorden

  reply...

post a comment