Mijn draai vinden…

Mijn draai vinden…

Ik stop net voor het eerst mijn eigen gemaakte broodje in de oven. Hopelijk zal tijdens het schrijven van deze blogpost mijn studio zich vullen met een heerlijke geur van vers gebakken brood. Eindelijk heb ik een momentje gevonden om achter mijn laptop te kruipen en jullie te vertellen over de afgelopen weken. Over hoe ik probeer mijn draai te vinden…

Tja, dan ben je opeens echt afgestudeerd; begin je aan een echte volwassen baan en ben je geen stagiaire meer maar collega. Een speeddate met mijn collega’s werd ingepland om ze beter te leren kennen, wat eindigde in een driedubbel speeddate met de mensen die oprechte interesse in je hadden. De eerste vergaringen werden bijgewoond en werd ik echt deel van het team. Mijn mailbox overstroomt als ik hem niet bijhoud, want tja… ik ben toch de verantwoordelijke voor mijn vestiging.

Af en toe heb ik nog ontwenningsverschijnselen van mijn studentenleven. Dan roept er een stemmetje heel hard heeeeellllp, wat ben ik eigenlijk aan het doen?! Maar daarna kan ik mezelf wel weer knijpen dat ik gewoon aan het werk ben, en ik het ook nog eens een hele leuke baan vind. Heb ik jullie daar überhaupt al eens over verteld? Nou komt ie hoor: ik werk bij de bibliotheek! Nee geen duffe bibliothecaresse, ik ben KennisMaker en specialist op het gebied van digitale geletterdheid en leesbevordering. Dat is nog eens een titel op LinkedIn. Daar komt nog BoekStartcoach bij en voila, niemand die meer zegt dat het werken bij de bibliotheek saai is.

Ik vind het heerlijk om tussen de boeken te snuffelen, pakketten samen te stellen voor de juiste leeftijd en schoolbezoeken te mogen gaan doen. Opeens snap ik het belang van netwerken, als is het soms nog lastig als je werkt in een dorp. Ik ben namelijk mega stads als ik me vergelijk met hun. Hoezo geen wifi!! Maar het opent ook hele mooie deuren. Zo mocht ik mee op een inspiratiedag langs verschillende locaties om inspiratie op te doen voor het nieuwe gebouw waar de bibliotheek in komt. Een schoolreisje met mijn directeur en allerlei andere belangrijke betrokkenen. Opeens wil ik een nieuwe ‘professionele’ garderobe aanschaffen, maar weet ik dat ik het liefst gewoon in gekleurde vesten rondloop.

Oftewel het is soms best wel lastig om mijn draai te vinden. Mijn uren zijn flexibel, waardoor ik soms van hot naar her fiets en weer terug. Een vast ritme is dus nog ver gezocht en sporten daarin zien te passen is al helemaal lastig. Maar oh ik krijg er wel heel veel energie van! Kijk mij eens even een mega toffe baan rocken. Dus zoals iedereen altijd maar zegt: ieder nadeel heeft ook zijn voordeel en kijk naar de positieve kanten van het leven. Uiteindelijk ga ik mijn draai wel vinden en ik neem jullie gewoon mee op mijn zoektocht.

Liefs,
Eline

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. november 2, 2019 / 1:41 pm

    Een nieuw leven dus eigenlijk met een super toffe baan. Neem rustig je tijd om je ritme te vinden, hoe leuk een nieuwe baan ook is het kan je soms ook zo maar boven je hoofd stijgen omdat alles echt alles nieuw is 😉

  2. Joost
    november 2, 2019 / 9:17 pm

    Proficiat Eline! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *