Met mijn roze koffer

Met mijn roze koffer

Gek is dat, zodra ik in de trein stap komen de woorden al in me op. Schrijf ik het liefst notitieboekjes vol en ben ik niet te stoppen. Terwijl ik de afgelopen weken moeite had om woorden op papier te zetten; begint het nu te stromen. En ik ben de stad nog niet eens uit.

Ik zit dus in de trein, op weg naar Arnhem. Doordat ik de aansluiten niet helemaal goed bestudeerd had zit ik nu in een sprinter met 14 tussenstops. Er zit een stoere chick naast me, verdiept in Harry Potter. Ik snap haar volkomen. Mijn roze koffer staat tussen mijn benen gepropt met daarop mijn rugzak. Praktisch is het niet maar ik voel me wel meteen een wereldreiziger. Dat roze koffertje dat al mee is geweest naar Berlijn, Kopenhagen en Lagos. Nu komt daar een bestemming bij, Arnhem.

Reacties zijn verdeeld als ik vertel over mijn mini selfcare tripje. Huh hoezo Arnhem, dat is toch geen vakantie. Maar de mensen die het echt snappen worden laaiend enthousiast. Wat stoer! Toch voel ik me helemaal niet zo stoer. Voor mij is alleen op vakantie gaan het ultieme selfcare momentje. Gewoon een paar dagen lang alles doen waar ik zin in heb. Oftewel heel veel natuurwandelingen, chai lattes, taartjes en notitieboekjes of in dit geval mijn laptop. Want zodra ik dus in die trein stapte begon het weer te kriebelen. Die schrijfkriebels.

Dus zo ben ik hier beland. In de trein met broodkruimels in mijn sjaal. Want tja, ik had afgelopen week iets te fanatiek boodschappen gedaan. En wees nou eerlijk, wie houdt er nou niet van boterhammen met pindakaas. Een luxemomentje in de sprinter. Ik kan pas later op de dag inchecken dus ben ik aan het uitzoeken waar ik zometeen mezelf neer ga planten. Al moet ik eerlijk zijn, ik heb geen flauw idee. Ik stap de trein uit en ga gewoon mijn neus achterna. Want dat is het leuke als je op vakantie bent, je hoeft met niemand rekening te houden.

Heb ik dan helemaal geen plan? Oh ja zeker wel. Als ware kunstliefhebster wil ik naar het Kröller-Müller museum op de Veluwe. Blijkbaar kun je daar fietsjes huren en no way dat ik de kans mis om de ultieme toerist uit te hangen. Ook heb ik een aantal Happinez tijdschriften meegenomen die ik lekker wil doorspitten. Absoluut niet vervelend. Oh en ik wil natuurlijk weer een leuk kaartje scoren voor mijn kaartjes collectie. Zo leuk om al mijn reizen zo samen te zien!

Inmiddels staat de trein stil in Oss, ongeveer halverwege mijn reis. Mijn enthousiasme stijgt en het vakantie gevoel begint in te kicken. Ik zit in een fijne bubbel; heb mijn fijne roze koffer bij; het avontuur kan beginnen.

Liefs,
Eline

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. oktober 8, 2019 / 8:34 am

  Geniet er van! Ik snap je helemaal, ik kan ook zo genieten van een reisje met alleen mezelf. Ik ga zo elk jaar een weekje naar zee om eventjes tot rust te komen. Ik kan het eigenlijk iedereen aanraden om dat af en toe eens te doen of toch minstens 1 keer te proberen.

  • dosisgeluk
   Auteur
   oktober 8, 2019 / 8:39 am

   Ohh heerlijk naar zee! Ja echt een dikke aanrader

 2. oktober 9, 2019 / 5:46 pm

  Wat fijn dat je een self-care tripje hebt ingepland.
  Lijkt mij ontzettend ontspannen om zo een paar daagjes weg te gaan,. tijdschriften te lezen, en vooral te relaxen.
  Heerlijk!! Geniet ervan.

  Liefs,
  Evelien

 3. oktober 9, 2019 / 9:14 pm

  Dat lijkt mij heerlijk, geniet er vooral van. Een rose koffer zou ik ook nog wel willen haha.

 4. oktober 11, 2019 / 10:47 pm

  Wat heerlijk! Ik heb hetzelfde koffer; echt ideaal, je herkent hem heel gemakkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *