Kleine overwinningen

Kleine overwinningen

Stilstaan bij alle kleine dingen is voor mij bijna een levensroeping geworden. Hoe beter je gaat kijken, hoe meer je ontdekt. Al die kleine momentjes moeten we vieren, dus bij deze mijn feestje rondom al mijn kleine overwinningen.

Mini vakantie boeken

Jaa! Eindelijk heb ik een keuze gemaakt en een datum geprikt. In oktober ga ik mezelf onderdompelen in de natuur, koffiehuisjes en fijne boekjes. Ik heb een mega leuke Airbnb geboekt waar ik lekker kan bloggen, bakken en genieten. Vooral even helemaal tot rust komen. Lekker even in mijn uppie weg en ik vind het eigenlijk helemaal niet meer spannend. Berlijn beviel me al super goed, dus dit wordt echt genieten!

Alumni abonnement

Om wat meer in mijn lijf te komen wilde ik weer gaan dansen. Nu kon dat bij mijn oude studenten sportschool maar nu ben ik natuurlijk net afgestudeerd. Gelukkig mogen alumni nog een jaartje voor dezelfde prijs sporten maar dan moet je wel je diploma laten zien. Nou als dat geen victory momentje was dan weet ik het ook niet meer.

Eerste zumba-les

Daar achteraan kwam meteen een volgende kleine overwinning, namelijk mijn eerste zumbales sinds hele lange tijd. Alle nummers waren nieuw en ik voelde me stiekem een beetje ongemakkelijk. Maar toen kwam er een oud nummer en kwam ik weer helemaal in die flow. Toen realiseerde ik me dat ik die danspasjes eerst ook niet kende en dat ik het vanzelf wel leer. Zodra ik me dat besefte viel er een last van me af en kon ik de rest van de les helemaal losgaan. De discolampen gingen aan en oh wat heb ik genoten. Zo veel energie, geweldig!

Nieuwe kansen

Een vriendin van mij vroeg me of ik haar wilde helpen met haar website en social media. Ik maakte terwijl we aan het werk waren wat foto’s en deze bleken ook nog eens super goed gelukt. Ik deelde mijn kennis, we maakten to-do lijstjes en langzaam kwam er een heel nieuw platform naar voren. Wauw, dat ik stiekem zo veel kennis in mijn mars heb om als heuse business coach te fungeren. Dat vond ik super gaaf. Dat die vriendin dit dan ook cadeau wil doen aan een vriend van haar voelde helemaal goed. Ik ontwierp een cadeauvoucher en mijn dag kon echt niet meer stuk.

Loslaten

Ik maak nog altijd met heel veel plezier in de sportschool. Voor iedereen maak ik ontbijtjes, soms ook op maat. Mensen die bepaalde macro’s willen halen om het beste uit zichzelf te halen, ik vind het allemaal prima. Toen de amandelmelk gisteren op was wilde ik soyamelk gebruiken. Een hele voor de hand liggende oplossing. Maar de reactie van de desbetreffende persoon was heel anders. “Maar daar zitten meer calorieën in!” Zo was ik eerst ook, iedere calorie bijhouden, bang om maar aan te komen. Gelukkig kan ik dat nu veel meer loslaten en gisteren besefte ik me pas hoe ontzettend grote opluchting dat dat was.

Toelaten

Om af te sluiten nog een laatste overwinning op persoonlijk vlak. Ik durf mijn gevoelens af en toe steeds meer toe te laten. Zo maakten dingen afgelopen weekend een hoop emoties los en toen heb ik gewoon even moeten huilen. De tranen kwamen en dat was oke. De volgende dag was ik een film aan het kijken en ik raakte emotioneel van een nummer. En dat was oké om te voelen. Later heb ik gewoon mijn laptop dichtgeklapt en ben ik gaan liggen en voelen. Je ontdekt dan zo veel over jezelf! Ik zou het niet eens mediteren willen noemen, maar gewoon je gedachtes eens observeren, je komt echt achter allerlei nieuwe dingen.

Zo, eigenlijk heb ik dus stiekem wel heel veel stappen gezet in de goede richting. Ondanks mijn vermoeidheid de afgelopen weken van mijn overvolle zomer (ik zei overal ja op) ben ik nu langzaam aan het bijkomen. Al die dingen verwerken en nieuwe plannen maken kost tijd, maar als ik dan thuiskom van een zumbales ben ik echt niet meer te stoppen. Heerlijk gevoel is dat, du sop naar nieuwe overwinningen!

Liefs,
Eline

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. september 18, 2019 / 9:50 am

  Wat een mooie overwinningen.
  Ontzettend fijn dat je in oktober in je eentje er even tussen uit gaat! Ik denk daar zelf ook weleens over na.
  Het lijkt mij heerlijk om mezelf onder te dompelen in de natuur, en te genieten van de rust.

  Liefs,
  Evelien

 2. september 18, 2019 / 3:08 pm

  Wat een mooie overwinningen staan er tussen. Ik sta de laatste tijd ook elke dag stil bij leuke en vooral mijn overwinningen van de dag. Het werkt wel om positief te blijven.

 3. september 18, 2019 / 4:59 pm

  Wat mooi die laatste! Vroeger hield ik me ook altijd in als bijvoorbeeld bij een film of een liedje moest huilen, nu laat ik het ook gewoon gaan 🙂 Ik vind het een heel mooie eigenschap eigenlijk, dat diep kunnen voelen.

 4. september 18, 2019 / 9:42 pm

  Wat een fijn lijstje – ik word er helemaal blij van! Ben heel benieuwd waar deze minivakantie naartoe gaat. Ik lees de laatste tijd ook zoveel over zumba weer; echt veel mensen doen het. Wilde ik kijken of ze het nog geven bij mij in de sportschool, hebben ze het nét afgeschaft omdat er nooit echt mensen op afkwamen.. MEH! Super jammer, want het lijkt me zo leuk en vrolijk. Veel liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *