Kleine feestmomentjes

Kleine feestmomentjes

Een mijlpaal, een overwinning, een nieuwe start en een beetje gekkigheid. Afgelopen weekend vierden we de kleine feestmomentjes, gewoon om even stil te staan bij het leven en dat we het stiekem wel erg goed hebben.

Ontbijtplanken, ik ben er dol op. Het liefst allemaal kleine lekkere hapjes waardoor ik niet hoef te kiezen. Brood, croissantjes, pannenkoeken, yoghurt, kaas, jam enz. Het is allemaal veel te lekker. Omdat mijn vriend en ik een half jaar samen waren bestelde ik een brunchpakket bij een barretje in Utrecht en nam ik hem mee naar het park. Daar zaten we heerlijk te brunchen aan het water en smulden we van alle verse lekkernijen die in het pakket te vinden waren. Oftewel een heerlijke start van de dag.

De volgende dag hadden we natuurlijk nog van alles over en na ons pannenkoeken feestje de avond ervoor, hadden we nog wat pannenkoeken voor bij het ontbijt. Ik stelde een ontbijtplank samen met vers brood met jam, pannenkoeken met Nuetella, yoghurt met bessencompote en wat lekkere kaasjes voor erbij. Top het af met een grote cappuccino en je hebt een goddelijk ontbijt! Als ik bezig ben met koken en samenstellen van zo’n plank, kan ik echt alles om me heen vergeten. Ik vind het zo leuk om te doen!

De eerste echte hele warme zomerdag brak aan en aangezien we nog niet samen op het terras gezeten hadden besloten we naar Soia te gaan. Een super chille plek langs het Amsterdamrijnkanaal waar je heerlijk aan het water kan liggen, maar ook op het terras een biertje kan drinken of lekker kunt lunchen. Uiteraard had ik trek gekregen en bestelde ik een zeewierburger! Een vleugje wasabi, met knapperige sla en een groen broodje maakten de burger helemaal af. Wat is het toch leuk om nieuwe smaken uit te proberen.

Om het feest weekend af te sluiten gingen we uit eten bij Broei in Utrecht. We zaten buiten heerlijk op een loungebank waar we smulden van een drie gangen diner. En ik moet je zeggen, ik had niet gedacht dat het zo lekker zou zijn! Soms zie je dingen op de kaart staan en kun je er nog niet zo’n geheel van maken. Dit was zo’n geval, maar we lieten ons steeds weer verrassen. Zo aten we onder andere yoghurtrijst, seitan, vegan merguez en als toetje raberber/ witte chocoladepudding en een sinaasappel polentataartje. Die laatste was echt goddelijk! Ik ga op zoek naar receptjes want man oh man, dit was lekkerrrr.

We vierden mijn nieuwe baan waar ik waarschijnlijk deze of volgende week aan mag beginnen. We vierden de liefde. Maar we vierden vooral het goede leven. Dat ik ondanks de hele situatie waar we in zitten toch verhuisd ben naar een nieuwe stad, geen enorme inzinkingen heb gehad, een baan heb gezocht, het mezelf thuis heb gemaakt en dat ik dan ook nog zo lekker sportief bezig ben geweest. Ik vierde dat ik de laatste tijd veel minder streng voor mezelf ben geworden, dat ik meer geniet van de fijne dingen om me heen. Dat ik niet meer zo spastisch alle calorieën tel om mijn eiwitdoel te halen in de sportschool. Want oh man wat is dat een bevrijding. We vierden gewoon omdat het kon, en omdat er nog zo veel te vieren valt. Sta stil bij die kleine feestmomentjes en vier ze! Gewoon omdat we allemaal wel een feestje kunnen gebruiken.

Liefs,
Eline

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *