Top

Je bent nog maar half wakker, je draait je nog even een keertje om. Veilig onder die warme dekens, terwijl er heel voorzichtig wat licht door je gordijnen piept. Houd die rust nog heerlijk even vast terwijl je je lievelingssokken aantrekt of je sloffen aan je voeten schuift. Ouderwets trek je je badjas aan en maak je een dampende mok koffie of thee voor jezelf. Langzaam begint je buik te knorren, waar heb je zin in? Een stapel pancakes? Een smoothie? Of liever een boterham met avocado? Kruip lekker op de bank, speel een muziekje af en doe het maar even rustig aan.

Hoe gek deze tijden ook zijn, het kleine geluk zit overal. Je hoeft er niet eens naar te gaan zoeken, accepteer hoe het gaat en geniet er van. De dingen om je heen kan je niet veranderen, jouw manier van denken wel. Dus het is tijd om te vertragen, te reflecteren maar het er vooral gewoon laten zijn. Je gevoelens, je gedachtes en je verplichtingen.

Wat mij enorm helpt is naar buiten gaan, gewoon in mijn eentje. Het geknisper van mijn schoenen door het grint of het stromen van een watertje kan enorm veel rust en inzicht geven. In de natuur vind je jezelf en de dingen die echt belangrijk voor jezelf zijn. Je komt er tot rust en je mag er gewoon zijn. De natuur oordeelt niet en heeft overal kleine cadeautjes verstopt. Of het nu de jonge eendjes zijn die achter hun mama aanzwemmen zijn of de prachtige bloesem in de bomen. Maak een ‘mindful’ wandeling en focus je op de natuur.

Je zal zien dat je je zorgen achterlaat en je aandacht naar binnen gaat. Waar jouw energie weer van gaat stromen zodra je thuis naar binnen stapt. Is dat het moment dat je in de keuken een taart uit de oven tovert, het moment dat je met je handen in de aarde zit te wroeten in de tuin of misschien wel gewoon het moment dat je met vriendinnen aan de telefoon hangt. Het kleine geluk is zo veel mooier dan het woord geluk, wat vaak groot en ongrijpbaar lijkt te zijn. We verdwalen in onze zoektocht ernaartoe. Terwijl we tijdens deze crisis precies naar binnen kunnen keren om daar het geluk te vinden in de allerdaagse dingen. Hoe gek, hippie dippe of simpel dat misschien ook klinkt. Als we nu geluk in onszelf kunnen vinden, hebben we al het geluk in de wereld gevonden.

Dus sta stil bij waar jouw energie van gaat stromen. Verwen jezelf, wees lief voor jezelf en luister iets minder naar dat o zo strenge stemmetje in je hoofd. Je bent niet lui als je ontbijt in bed. Maak er een nieuwe gewoonte van met je vriend in het weekend. Je zal zien dat er zo veel moois te ontdekken is, als je maar op een andere manier naar het leven durft te kijken. En klinkt dat klef of overdreven? Ja. Maar waarom zou je niet ieder weekend in bed willen ontbijten, broodjes willen bakken of de perfecte cappuccino zetten. Jij bent het waard, de kleine geluksmomentjes. Dus geniet en lief!

Liefs,
Eline

Comments:

  • april 15, 2020

    Wat een prachtige tekst, ik genoot echt van elk zorgvuldig gekozen woord! Je hebt helemaal gelijk: de kleine gelukjes zijn er, als je erop let, of ze nu simpel zijn of hip. En lief zijn voor onszelf is inderdaad gewoon belangrijk!

    reply...
  • april 16, 2020

    Prachtig geschreven, en ik hoop dat de mensen het straks weten vast te houden.

    reply...

post a comment