Top

Geluk zit in de kleine dingen, vandaar deze nieuwe ‘rubriek’. Klein Geluk zal gaan over kleine geluksmomentjes die me raken, waarbij je even stil mag staan en die ik in het zonnetje zet! Dit keer gaat het over de goedheid van anderen.

Gehaast liep ik van de ene school naar de andere. Ik moest kinderen ophalen, maar de school was vergeten te vertellen dat vanaf het nieuwe schooljaar de kiddo’s in het andere gebouw zitten. Halverwege kreeg ik een telefoontje dat alles al was opgelost, dus dat ik mocht stoppen met racen. Terwijl ik nog even met een andere collega overlegde kwam er een lieve mevrouw naar me toe. Ze had een enorme bak met broodjes bij zich en vroeg of ik ook een broodje wilde. “Het lijkt een beetje op een oliebol”, zei ze trots. Mijn innerlijke foodie werd uiteraard meteen nieuwsgierig en nam graag een broodje. Er zat zelfs een tang bij zodat ze de broodjes kon uitdelen. Ik kwam even op adem en bedankte deze lieve mevrouw. Terwijl ik terugliep naar waar ik vandaan kwam, begon ik te knibbelen aan mijn broodje. Wauw dit was lekker! Zomaar een cadeautje waar je helemaal van opknapt.

De goedheid van deze lieve mevrouw dat ze de broodjes aan de buurt uitdeelde deed me zo veel goeds. Soms lijkt het alsof de maatschappij steeds eenzamer wordt, maar juist dit moment liet me inzien dat we allemaal nog altijd voor elkaar zorgen. Ik vond het zo’n mooi gebaar. Ik zie dan al helemaal voor me dat ze dit iedere week doet. Allerlei soorten broodjes rondbrengen bij haar vriendinnen of buren. Ze keek er zo tevreden bij. Niet voor wat hoort wat, nee mensen blij maken met heerlijke broodjes.

Dit bracht me bij mezelf, wat doe ik voor anderen? Ik deel uiteraard mijn heerlijke baksels met anderen als ze op de koffie komen maar verder… tot ik me realiseerde dat het niet alleen maar de broodjes waren waar ik zo blij van werd (al telde dat wel zwaar mee haha). Nee het was de vriendelijkheid en warmte die ze uitstraalde. Juist even glimlachen of hallo zeggen tegen een mede wandelaar of in de supermarkt. Wens de barista een prettige dag of mooi weekend. Het zijn die aller kleinste momentjes van vriendelijkheid die klein geluk maken. En daarbij is de cirkel weer rond. Als we allemaal ietsje warmer zijn, verspreiden wel die geluksmomentjes en tover jij misschien wel een glimlach op het gezicht van de ander.

Liefs,
Eline

post a comment