Top

De afgelopen weken bewezen voor mij maar weer hoe belangrijk het is om voor je eigen geluk te durven kiezen. Hoeveel energie je daarvan kan krijgen als je een beetje meer lef hebt.

Na een paar dagen heerlijk ontspannen bij Zwier startte ik vorige week met mijn nieuwe baan! Vol goede moed ging ik aan de slag, maar helaas maakte ik eigenlijk niet de start die ik had willen maken. Ik voelde me ineen krimpen, sliep slecht en had veel minder energie om de deur uit te gaan. Langzaam kwamen mijn oude patronen weer tevoorschijn en voelde ik me na een week eigenlijk diep ongelukkig.

Terwijl ik me dat realiseerde in het weekend besloot ik om voor mijn eigen geluk te gaan. Waar ligt het probleem? Waar krijg ik wel energie van? Hoe kan ik het voor mezelf wel beter maken? Door na te denken over dit soort vragen werd ik me bewust van het probleem en kon ik stappen gaan zetten om dit te veranderen. Zo had ik een heel fijn gesprek met mijn leidinggevende en werden er meteen stappen gezet. Ik gaf heel duidelijk mijn grenzen aan en vonden we samen een oplossing waar ik me goed bij voelde. Inmiddels ga ik weer met plezier naar mijn werk en heb ik hele nieuwe start gemaakt.

Dit proces liet me maar weer inzien dat het belangrijk is dat je niet gaat voor ‘het is wel oke’ terwijl je eigenlijk wel weet dat het helemaal niet oke is. Dat als je maar door duwt je na een paar maanden compleet gesloopt bent. Het voelde alsof ik gefaald had, maar eigenlijk was ik heel dapper. Ik koos voor mijn eigen geluk en kijk nu eens waar ik nu ben. Er gingen hele nieuwe deuren open en vanaf nu mag ik werken op een super leuke kleutergroep. Iets wat ik ontzettend gemist heb sinds ik het onderwijs ben uitgestapt. Al die lieve kindjes met een soort onuitputtelijke energie! Daar krijg ik zelf ook energie van!

Dus tja, waar wil ik precies heen? Ik wilde jullie vooral een kijkje geven in mijn hoofd en in mijn gebeurtenissen de afgelopen week. Om al is het misschien maar een van jullie te inspireren of dat laatste extra duwtje te geven. Soms lijkt het alsof we de enigen zijn met problemen, maar ik denk dat we gewoon niet meer zo goed kwetsbaar durven te zijn en te praten over de dingen waar we tegenaan lopen. Daarom wordt er vaak zo vaak gezeurd over de kleinste dingen. Zo verhullen we de dingen waar we echt mee zitten.

Dus merk jij dat je in een situatie zit waar je eigenlijk niet zo happy mee bent. Kijk wat je kunt veranderen om meer eigen geluk te creëren. Al is het maar wandelen naar je werk in plaats van steeds in een soort chaos fietsen racend door de stad. Wat kan jou helpen voor een beetje extra geluk?

Liefs,
Eline

post a comment