Life

Woord van de maand: investeren

Investeren in jezelf

Wauw, het jaar is weer omgevlogen. De laatste maand van het jaar is weer aangebroken. Aangezien ik me meer wil focussen roep ik vanaf nu het woord van de maand in het leven. Deze maand draait om het investeren in jezelf. 

De juiste prioriteiten stellen

Investeren in jezelf, is dat niet heel egoïstisch? Het is maar net hoe je het bekijkt. Juist door te investeren in jezelf, heb je veel meer te bieden aan anderen. Doordat je jezelf als aller eerst gelukkig maakt, zorg je ervoor dat je veel meer energie hebt voor het leven. Dat je aan de slag wilt en durft te dromen. Zelfliefde is mijn allerhoogste prioriteit, want het is vaak een van de eerste dingen die erbij inschiet. Oh wat zeg ik snel ja op een avondje met vrienden. Dat is helemaal prima, maar als ik alle andere avonden ook druk bezig ben is een avondje voor mezelf ook wel eens fijn. Door mezelf iedere keer weer af te vragen wat goed voor mij is, houd ik een veel betere balans in het leven.

Ik ben het waard

Heel lang heb ik alleen maar aan anderen gedacht en deels geleefd in angst. Angst om echt mezelf te zijn, angst om raar gevonden te worden en angst om er niet bij te horen. Als ik nu terugkijk is dit zo ontzettend zonde. Hoe meer ik mezelf aan het uitdagen ben en in mijn kracht kom te staan, hoe meer ik in mezelf begin te geloven. Ik weet mezelf nu veel meer op waarde te schatten. Ik maak bewuste keuzes, omdat ik weet wat ik waard ben. Dat anderen daar een andere mening over hebben raakt me steeds minder. Dat is zo’n ontzettende opluchting. Ik ben het waarom in te investeren, ik ben het waard om lief te hebben en ik ben het waard om van mezelf te houden. Een van mijn kernwaarden is liefde, want ik wil keuzes maken vanuit liefde. Door deze kernwaarden bij mijn beslissingen te betrekken, creëer ik een veel waardevoller en betekenisvoller leven. Hierdoor besef ik dus dat ik in mezelf, mijn vrienden, deze blog en mijn startende bedrijf wil investeren.

Hoe doe je dat dan, investeren in jezelf?

Heel langzaam ben ik mezelf aan het ontwikkelen tot een echte onderneemster en business woman. Als allereerst heb ik natuurlijk de stap genomen om mezelf in te schrijven bij de KvK! Als dit geen investering in mezelf en mijn passie is weet ik het ook niet meer. Maar ook zoiets als een vlogcamera. Ik wil al zo lang mijn verhalen, avonturen en tips met jullie gaan delen. Toch was er altijd wel iets. Vloggen met mijn telefoon vond ik niet prettig, met de videocamera deed hij het niet zo goed maar een vlogcamera kopen durfde ik dan weer niet. Even voor jullie achtergrond informatie, dit dilemma speelt al meer dan een jaar door mijn hoofd. Tot mijn moeder van de week zei, ja waarom doe je het niet gewoon? Hiermee kun je jezelf gaan onderscheiden en het is de investering waard. Toen ging bij mij de knop om. Een half uur later lag hij in mijn winkelmandje en de volgende dag had ik hem in mijn handen. Ja het was duur, maar ik weet dat het op de lange termijn zijn vruchten gaat afwerpen!

Ook besloot ik om naar een duurdere sportschool te gaan waar ik veel meer persoonlijke begeleiding en uitdaging krijg. Oh wat kreeg ik hier veel vragen en opmerkingen over. Maar dit is wat voor mij op de lange termijn gaat helpen om alles uit mezelf te gaan halen. Ik vind dat ik het waard ben om in mezelf en mijn toekomst te investeren. En oh wat was mijn eerste boksles en crossfitles spannend, maar man wat voelde dat goed! Boksles komt in mijn vaste routine en het voelt goed om dit in mezelf te investeren. Het laat zien dat ik mezelf serieus neem.

In november heb ik dus al een hele mooie stap gezet in het investeren in mezelf, maar dat moet ik nu natuurlijk doorpakken. Investeren in mezelf is dus die vlogcamera oppakken en die bokslessen gaan doen. Maar ook helemaal gaan ontspannen op mijn vakantie naar Kopenhagen volgende week. Onthoud het goed dat jij het waard bent om in te investeren!

Liefs,
Eline

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  december 1, 2018 at 3:05 pm

  Mooi geschreven! En stoer, die bokslessen hoor! Ik heb eerlijk gezegd nooit zoveel moeite om in mijzelf te investeren, moet juist soms een beetje afgeremd worden… 🙂
  Wel tof dat je een nieuwe camera hebt: ben benieuwd naar je vlogs!

  • Reply
   dosisgeluk
   december 1, 2018 at 3:27 pm

   Hihi dat afremmen herken ik soms oom wel. Dan vind ik zo veel dingen leuk om te doen!

 • Reply
  Dionne
  december 1, 2018 at 6:32 pm

  Wat heb je dit mooi geschreven. Investeren in jezelf is best lastig en doe je niet zomaar.. Je cijfert jezelf vaak al snel weg. Ik merk heel erg dat ik het vaak ‘zonde’ vindt om bijvoorbeeld in te schrijven bij een dure sportschool of bijvoorbeeld een sierraad te kopen, want heb ik het nodig? Nee. En met een goedkope oplossing kom je erop. Alleen soms moet je het gewoon doen! 😀

 • Reply
  Lizzy
  december 2, 2018 at 6:34 pm

  Investeren in jezelf is inderdaad heel lastig. Ik ben (iets te) goed in geld sparen, en denk dus vaak dat ik toch geen yogalessen of massages nodig heb. Ik kan het prima betalen, dus ik moet soms echt die knop omzetten om mijzelf iets te gunnen. Super tof dat jij dit de laatste tijd steeds vaker doet!

Leave a Reply