Life

Hoe pakt dat uit, je hart achterna?

Afgelopen september gooide ik het roer compleet om. Het was een van de spannendste beslissingen die ik ooit gemaakt heb en inmiddels zijn we twee maanden verder. Hoe is dat nou uitgepakt, je hart achterna gaan?

In eerste instantie werd ik overvallen door een gevoel van onzekerheid. Wat ga ik dan doen? Is het niet allemaal tijdverspilling geweest? Het is een grote mislukking! Ik kwam in een soort negatieve spiraal terecht, maar ergens zat er ook een ander gevoel. Het gevoel van opluchting. Ik was klaar met vechten; met mezelf bewijzen. Het was genoeg geweest. Tijd voor verandering.

Een last viel van mijn schouders

Het gevoel dat je niet meer continu op je tenen hoeft te lopen was geweldig. Bevrijdend op een bepaalde manier. Ik hoefde niet meer bang te zijn dat het weer niet goed genoeg was. Het was nu gewoon klaar. Het sprankeltje opluchting dat omhoog kwam, was bepalend voor mijn verdere pad. Ik kon weer ademen en gebruikte die ruimte om te voelen wat mijn volgende uitdaging werd. Ik wilde wel studeren dus toen ik hoorde dat ik kon instromen op een andere opleiding, pakte ik die kans meteen. Toen ik een paar weken geleden hoorde dat ik de opleiding in één jaar kon doen in plaats van twee voelde geweldig. Stiekem een beetje alsof het zo zou moeten zijn.

Volg je intuïtie

In mijn zoektocht naar een nieuwe stageplek dacht ik terug aan mijn jaren op de Pabo. Wat inspireerde mij? Ik kwam uit op de democratische school. Ik besloot ze een mailtje te sturen en opeens liep ik twee dagen mee, was ik super enthousiast en werd ik aangenomen in de aannamekring. Inmiddels zijn we een aantal weken verder en begin ik steeds meer mijn weg te vinden.

Toen ik laatst een afspraak had voor Foodies Eindhoven, sprak ik met de oprichtster van de Veggie Map. Zij had al verschillende contacten gelegd, waaronder een collega van mijn stage! Toen ik een paar dagen daarna toevallig met de school naar haar huis in het bos ging, vielen de stukjes op zijn plek. Het leek wel alsof het allemaal zo had moeten zijn. Ik kletste over allerlei heerlijke vegan recepten: chickpea peanutbutter brownies! Ik raakte weer geïnspireerd om met andere ondernemers in gesprek te gaan en nog meer het verhaal van de toffe ondernemers uit Eindhoven te gaan praten. Er zijn zo veel mooie initiatieven die ik in de spotlight wil zetten. Dat geeft me zo veel inspiratie en motivatie om door te gaan. Ik wil meer dan alleen maar mooie plaatjes delen van lekker eten. Er is nog zo veel meer!

Je passie vinden

Doordat ik weer beter in mijn vel kwam te zitten, kreeg ik weer energie voor mijn passies. Fotografie kwam weer naar de voorgrond net als het schrijven voor mijn blog. Ik wilde weer verhalen vertellen. Ik deed pogingen om nieuwe netwerken te leggen en ik ging vooral helemaal buiten mijn comfort zone. Ook gaf ik me op voor een cursus kizomba en zo danste ik afgelopen vrijdag voor het eert op een kizomba feest met allerlei vreemde mensen! Oh vooraf had ik echt hartkloppingen van hier tot Tokio, maar achteraf was ik super blij dat ik was gegaan. Heb ik op mensen zijn tenen gestaan? Ja. Heeft me dat weerhouden om te oefenen? Nee. Juist door die angst in de ogen te kijken, groei je als persoon en dat geeft een geweldige kick.

Mijn eigen bedrijf

Zo gebeurde het ook dat ik afgelopen donderdag een echte business meeting had voor Foodies Eindhoven en heb ik een hele gave samenwerking binnengesleept. De rest van de middag had ik de grootste glimlach ever op mijn gezicht. Maar dat betekende ook dat ik me moest gaan inschrijven bij de KvK! Dus komende donderdag staat mijn afspraak en dan ben ik officiëel een echte zakenvrouw. Ik zal me vooral gaan richten op content creatie, fotografie en Instagram marketing. Zo vet!

Ook zit ik op stage op mijn plek. Ik krijg de ruimte om mezelf te ontwikkelen. Zo organiseer ik straks de Sinterklaas kring om met de ouderen kinderen het Sinterklaas feest te organiseren. Hoe leuk is dat! Van binnen kom ik meer tot rust, grijp ik nieuwe kansen aan en voelt het alsof ik weer met mijn pootjes op de grond ben beland.

Het heeft natuurlijk wel heel wat tranen gekost, maar mijn pad begint steeds duidelijker te worden. Ik wil deze week het sporten weer lekker oppakken. De kansen die ik aan het creëren en aangrijpen ben, geven me een super kick. In de liefde gaat het ook best wel goed, dus dat zal ook wel een rol spelen. Ik ben mijn leven aan het vormgeven zoals ik zelf wil en daar ben ik rete trots op! Dit artikel springt misschien van de hak op de tak, maar ik wilde het toch super graag met jullie delen.

Liefs,
Eline

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  evelien
  november 12, 2018 at 9:33 am

  Wauw!! Zo goed dat je je gevoel achterna gaat, het is zo belangrijk om iets te doen waar je happy van wordt. <3
  Spannend je afspraak aankomende Donderdag bij de KvK. heel veel succes!!
  Liefs,
  Evelien

 • Reply
  Lizzy
  november 12, 2018 at 10:06 am

  Super gaaf om te lezen! Ik vind het altijd zo mooi om te zien als mensen hun hart achterna gaan. Ik kan mij voorstellen dat het eerst ontzettend spannend en onzeker is allemaal, maar als dingen dan op hun plek vallen is de vreugde alleen maar mooier, lijkt mij.

Leave a Reply