Top

Inmiddels heb ik mezelf behoorlijk goed leren kennen. Hoi, ik ben Eline en ik ben een perfectionist. Dat perfectionisme uitte zich vaak in het ‘moeten’ van dingen. Tijdens ons weekendje weg kwam ik mezelf weer even tegen, maar lukte het me toch om het ‘moeten’ los te laten en te genieten van het moment.

Goed, ik ben dus een weekendje weg, ik heb maar een paar vrije dagen dus ik wilde er het beste van maken. De dag voordat we vertrokken heb ik een uur naar verschillende wandelroutes gezocht. De een nog verder dan de ander, maar wat wilde ik nu echt? Ik wilde gewoon lekker wandelen over het strand en omdraaien als ik geen zin meer had. Inschatten wanneer het wel mooi is geweest en teruglopen, zonder deadline gewoon op gevoel. Toch moest ik heel veel van mezelf en dat moeten wil ik nu toch wel eens loslaten. Dus dat is precies wat ik deed.

Ik zette koffie voor ons twee en we ploften nog even terug in bed. We werden verrast door een prachtige zonsopkomst die we totaal niet hadden zien aankomen. We kwamen namelijk ’s avonds aan in het donker, dus hadden geen idee van het uitzicht. Daar zaten we dan, in de stilte, want ohh wat is het hier heerlijk stil! Na een tijdje sprongen we onder de douche waar we pas laat onderuit kwamen en gingen op jacht naar een ontbijtje. Om elf uur waren we weer terug, flanste ik havermout met vers fruit in elkaar en ploften we neer op de bank. Ik begon me onrustig te voelen. Moest ik meteen op pad gaan? Juist op dat moment begon het te regenen.

‘Geforceerd’ om thuis te blijven (al stapten we ’s middags gewoon heerlijk de regen in). Ik sloeg het grote verveelboek open en las de Flow. Meteen viel er een enorme rust over me heen. Ik stak een goddelijk ruikende geurkaas aan en bladerde door de tijdschriften. Wat een ontspanning! En ik hoefde helemaal niets van mezelf! Ondertussen droomde ik een beetje weg en kwam ik in een staat van puur genieten. Ik voelde me rozig en zacht. Precies zoals je je tijdens een weekendje weg eigenlijk wilt voelen.

Dus wat leerde ik hier nu van, en wat kan jij er misschien van leren. Dat het helemaal oké is om gewoon lekker in je bed te blijven liggen of uit het raam te staren. Er komt vanzelf wel een moment waarop je precies voelt wat je wilt gaan doen. Wat goed voelt. En dat is oké. Ja, ik heb me nu voorbereid en misschien had ik daar wel heel veel zin in, maar om mijn plannen te veranderen die in mijn hoofd zaten is stiekem ook wel wat moed nodig. Vasthouden aan wat er in mijn hoofd zat had me niet heel blij gemaakt. Uiteindelijk heb ik lekker over het strand gewandeld, gepicknickt in de duinen en extra lang in bad gezeten met extra veel schuim. Dat is nog eens een feestje! Dus hang zelf de slingers uit en geniet van wat voor jou goed voelt.

Liefs,
Eline

post a comment