Top
recept havermout uit de oven

Een perfect ontbijtje voor op de zondagochtend. De geur van kaneel komt je tegemoet waardoor je het liefst meteen wilt aanvallen. Het is mijn favoriete ontbijtje van het moment. Havermout met frambozen uit de oven, knapperig van buiten maar heerlijk smeuïg aan de binnenkant!

Wat heb je nodig voor havermout uit de oven?

 • Handje frambozen (ongeveer 100 gram)
 • 100 ml melk of plantaardige melk
 • 1 ei
 • 40 gram havermout
 • Snufje kaneel

Hoe maak je dit goddelijke ontbijtje?

Dit recept is echt easy peasy. Verwarm je oven voor op 180 graden of pak je Airfryer erbij. Meng alle ingrediënten met elkaar in een mengkom. Ik vind het wel lekker om de frambozen een beetje te pletten, maar je kan ze ook op het laatste moment pas toevoegen. Natuurlijk ben je vrij om te variëren met het fruit. Ik ben zelf namelijk reuze benieuwd hoe dit met appel of peer zou zijn, maar dat bewaar ik voor de herfstmaanden.

Stort alles in een ovenschaaltje en zet het voor ongeveer 15 minuten in de oven of Airfryer. Wacht tot er een goudbruin korstje op komt en dan weet je dat hij perfect is! Zelf vind ik het heel lekker om er wat kwark bij samen te eten, maar op zichzelf is het een rijk en vullend ontbijt.

De geur van kaneel zal je tegemoet komen waardoor je meteen wilt aanvallen! Wees gewaarschuwd want de smeuïge havermout aan de binnenkant is net lava, maar in combinatie met koele kwark vind ik het echt perfect om je dag mee te beginnen. Het is ietsje meer werk, maar je wordt beloond met een goddelijk havermout ontbijtje.

Het leuke aan dit recept is dat je er zo mee kunt spelen. De frambozen komen uit de moestuin, maar straks kan ik de appels uit de appelboom gebruiken of voeg ik rozijnen toe als ik wat anders wil. De ene keer gebruik ik havermelk, de andere keer voeg ik yoghurt toe. Alles kan, zelfs speculaaskruiden! Dus geniet ervan en maak gerust een grote portie, want dit wil je echt niet delen.

Liefs,
Eline

Comments:

 • augustus 18, 2019

  Hm looks good! Ik ben alleen geen fan van havermoutpap, wat je dan waarschijnlijk in het midden wel nog hebt na een kwartiertje, dus ik zou het misschien wat langer in de oven laten.
  Je hebt me geïnspireerd, nu heb ik zin om havermoutmuffins te maken voor morgenochtend!

  reply...

post a comment