Happy moments #5

Happy moments #5

Mijn wekelijkse geluksdagboekje is terug! Wie mij al heel lang volgt weet dat ik op mijn vorige blog ieder weekend een weekoverzichtje poste. Dagelijkse lijstjes vind ik net iets te veel, maar het lijkt me op deze manier toch heel leuk om mijn week met jullie te delen!

Contract tekenen

Jawel, ik heb dan eindelijk mijn eerste officiële grote mensen baan te pakken. Die had ik natuurlijk eigenlijk al op de school waar ik werkte, maar daar ben ik blijven plakken na mijn fijne stage die ik daar gelopen heb. De functie waarop ik gesolliciteerd had was iets buiten mijn comfort zone, maar daarom niet minder leuk. Ik ga namelijk bij de bibliotheek allerlei projecten begeleiden en ontwikkelen rondom digitale geletterdheid. Oftewel nieuw onderwijs ontwikkelen, betrokken zijn bij de bibliotheek en ook nog eens een hele fijne fietsroute naar het werk! Voor nu maar 1 dagje in de week, maar er komen snel meer uren bij. Dat was wel een feestje waard!

Lekker lunchen

Daarom ging ik met een vriendin lekker lunchen in Eindhoven, waar we bij Brasserie Hooghuys terecht kwamen. Deze zit in een rustig straatje van Eindhoven waar ik wel eens doorheen wandel maar nooit echt de tijd neem om eens goed te kijken wat er allemaal zit naast de Dille & Kamille. Ik verbaasde me over de uitgebreide menukaart. Natuurlijk was ik verkocht nadat ik de açaibowl zag staan op de kaart, want die dingen zijn gewoon te lekker. Ook nam ik een cheesecake om mijn contract te vieren alleen was die helaas niet zo lekker. Maar dat mocht de pret niet drukken, want daarna ben ik nog even wat woonwinkeltjes afgeweest. Niks gekocht maar wel weer een lekkere dosis inspiratie en vooral een dosis geluk.

Vegan kooklessen

Een goede vriendin van mij vroeg of ik haar wilde helpen met haar vegan cateringbedrijf Happy Beets. En of ik dit wilde! Ik werd ondergedompeld in de wereld van veganistisch koken en leerde allerlei nieuwe ingrediënten kennen. Ontzettend leuk en op deze manier was het win win. Ik leerde koken en zij had twee extra helpende handen. Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis en ohhhh man wat was dat lekker! Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in veganistisch eten en merk dat hoe meer ik lees en te weten kom, hoe minder ik me met de vee industrie te maken wil hebben. Plantaardig eten is en heel gezond en ik draag niet bij aan al het leed dat al die dieren wordt aangedaan. Maar het is ieder zijn keus en zal nu geen betoog gaan houden over veganisme. Het eten was enorm lekker en de pancakes al helemaal!

Wandelingen in de natuur

Afgelopen week heb ik ontzettend veel gewandeld buiten. Ik ontdekte dat ik vlakbij de kinderboerderij woon waar ik vroeger als klein kind altijd met mijn vader heen ging. Ik ging helemaal terug in mijn kindertijd. De glijbaan die vroeger zo hoog leek, was nu echt niet meer zo hoog. En mocht je het je afvragen, ja deze heb ik opnieuw beklommen en was stiekem toch wel een beetje hoog. Ik keek naar de hertjes die er rondhupsten en een glimlach op mijn gezicht toverden.

recept

Smoothies

Afgelopen week ben ik echt helemaal verslaafd geraakt aan smoothies. Op dit moment val ik een paar dagen extra in bij de sportschool waar ik nu dus extra ontbijtjes maak. Iedereen wil alleen maar smoothies van me hebben, dus kon ik zelf natuurlijk niet achterblijven. Zo maakte ik smoothies met blauwe bessen en heel veel groene smoothies waarvan het receptje al online kwam. Heerlijk en een fijne afwisseling op de wat stevigere soepen die ik ’s avonds vaak maak met een lekkere wrap of wat tortilla chips.

Weekvlogs!

Ja, ja ik heb mijn vlogcamera weer tevoorschijn getoverd. Het is mega zonde om hem in onderin mijn la te laten liggen omdat ik het eng vind om te vloggen. Dus ik pakte hem weer op en ben gaan vloggen. Ik probeer de laatste tijd dus steeds meer plantaardig te gaan eten, maar ook mijn dagelijkse geluksmomentjes worden gedeeld. Op wat frustraties tijdens het bewerken na (want het lukte absoluut niet zoals ik wilde) besloot ik mijn perfectionisme maar gewoon los te laten en hem online te zetten. Uiteindelijk werd ik er nog eens heel blij van en ik hoop jullie ook!

Zo! Dat waren heel wat geluksmomentjes van de afgelopen week. Ik heb zin in de nieuwe week en wat hij zal gaan brengen!

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. september 15, 2019 / 9:24 am

    Wat een fijne punten! Ik snap zeker dat het happy momenten zijn. Ik vind het ook heerlijk om door de natuur te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *