Top

De happy moments zijn even weggeweest, maar I’m back! In deze nieuwe happy moments lees je alles over al mijn avonturen van de afgelopen maanden en is het weer een dosis vol geluk.

Zie hier misschien wel een van de beste ontdekkingen van de afgelopen paar weken: een red velvet croissant. Oke, eerlijk is eerlijk: de crompouce is de aller beste ontdekking van de afgelopen weken maar dit komt toch wel fair op de tweede plek. Ja dat hoor je goed, een combinatie van een croissant en een tompouce. En dat allemaal VEGAN! Gelukkig kun je deze goddelijkheden bij hetzelfde vegan bakkerijtje kopen, dus daar zit je helemaal goed!

Ook ben ik veel op het water geweest met mijn supboard. Dat is misschien wel een van de grootste voordelen van het wonen in Utrecht, water is echt overal. Inmiddels is het me gelukt om zelf mijn supboard uit de berging en garage te sjorren en hem daarna in het water te laten. Trots dat ik was! Wel is het nog een beetje zoeken naar de juiste tijden, aangezien het af en toe toch ietsie pietsie druk is met rondvaartboten. Ach ja, de eerste stappen zijn gezet of moet ik zeggen, de eerste slagen…

Volgens mij hoef ik bovenstaande foto’s niet echt toe te lichten. Een wandeling + taart = een happy Eline. Maar even serieus, dit was echt een van de aller lekkerste appeltaartjes die ik ooit gegeten heb. Hij was nog warm, knapperig en ohh die geur! Je haalt hem bij Bistro Belle in Oud-Zuilen waar je ook nog heerlijk aan het water zit en bootjes kunt spotten, de perfecte plek voor een pauze.

Nog voor deze hittegolf was ik samen met mijn vriend op het strand te vinden. We speelden ouderwetse spelletjes zoals op de camping en plonsden in zee! Stiekem vind ik dat altijd toch een beetje spannend, maar wel een overwinning als ik er dan eindelijk helemaal in lig. Heerlijk verkoelend en het werd een hele ontspannende middag.

Deze taart jongens! Hij is me toch een partij lekker! Het is geen heel ingewikkeld recept, maar als je hem uit de koelkast haalt met de koude besjes en je strooit er dan wat poedersuiker of slagroom overheen. Hmmm, genieten geblazen.

Nog meer blije Eline foto’s, want oh wat houd ik toch van mijn ochtend koffie momentjes op het balkon. Als de zon net schijnt en het windje nog heerlijk waait (we wonen in een soort windstraat wat vaak heel vervelend is maar met de hitte top is! Gegarandeerd een briesje). Even wakker worden met een cappuccino doet echt wonderen voor je mood 😉

Baantjes trekken heb ik echt weer helemaal herontdekt, sinds ik een zwembad in de buurt heb ontdekt. Ik ben zelfs zo gek geweest om om 7.00 te gaan zwemmen voor mijn werk. Ontbijtje mee en daarna heerlijk ontbijten in het park. Het was even gek toen de wekker zo vroeg ging, maar als je dat heerlijke water voelt verdwijnen alle piekergedachtes en heb je een fantastisch begin van de dag.

Nu heb ik de laatste weken niet heel veel fietstochten gemaakt, maar deze op de zaterdagmorgen was toch wel heel erg mooi. Ook nu kwamen we terecht op een langeafstandspad die dus echt dik aan te raden zijn. Al fiets je er maar een heel klein stukje van. Je fietst bijna altijd door een prachtige omgeving, over paadjes waar je zelf nooit aan gedacht had. Dikke aanrader dus en ik hoop binnenkort weer wat fietskilometers te kunnen gaan maken.

De wandelkilometers daarentegen worden wel degelijk gemaakt. Samen met Wouter bedachten we een challenge voor alle Trage Tochten uit het boekje dat we hebben. Dit was de eerste tocht die we liepen door de Kaapse Bossen wat eindigde met een heerlijk stukje chocolade terwijl we half in de achterbak zaten. Tja, het smaakte er niet minder om na een flinke wandeling!

En om deze happy moments af te sluiten, een foto van mijn huidige werkplek. Ik wist wel dat er een soort binnentuin was in ons appartementencomplex maar ik dacht eigenlijk dat iedereen daar gewoon een tuintje had. Wat blijkt?! Er staan ook grote picknicktafels die voor iedereen bedoeld zijn. Oftewel enigszins een werkplek in het groen. Het is nog geen tuin, maar I’ll take it!

Verder probeer ik de hitte een beetje buiten de deur te houden door te leven als een vampier. Ramen dicht, gordijnen dicht en vooral zo min mogelijk doen overdag. Nu kan dat helaas niet op mijn werk, maar heb ik het wel als taak opgenomen om met de tuinslang te spelen en de kids enthousiast te maken over een sproeier met water. Dat kan erger of niet… Strakjes ga ik heerlijk uit eten en bereid ik me verder voor op mijn BHV/Kinder-EHBO cursus komende week. Oftewel weer een bezige bij de komende paar dagen maar wel met een uitzicht op een weekendje weg volgend weekend. Heerlijk naar de sauna, lekker eten, hotelbedden en wandelingen over de Veluwe. Dat klinkt perfect!

Liefs,
Eline

Comments:

 • Lieke van Veen

  augustus 10, 2020

  Ik wist helemaal niet dat red velvet croissants bestonden.

  reply...
 • augustus 16, 2020

  Ooh seg al die lekkere dingen! Die croissants en dat appeltaartje zien er mega lekker uit! Kan me inbeelden dat je daar lij van werd 😀

  reply...

post a comment