Top

Het is weer eens tijd voor een weekdagboekje! In deze happy moments laat ik zien hoe ik mijn tijd doorbreng tijdens deze crisis. Een hoop lekker eten en mijn eerste dagen in Utrecht!

Laten we dan maar meteen beginnen met het verhuizen! Toen de corona crisis uitbrak kwam ik plotseling zonder werk te zitten en bleef ik bij mijn vriend in Utrecht. Tja, opeens geen inkomen meer, want hè horeca… We hadden het al eerder over samenwonen gehad, dus hebben we besloten om het wat op te schuiven.

Vorige week haalden we mijn studio leeg en verhuisden we alles naar Utrecht. Een beetje gek om alles te verhuizen zonder familie of vrienden, maar uiteindelijk ben ik heel erg blij dat alles hier nu staat en we er langzaam ons eigen plekje van kunnen maken.

Ik woon nu dus midden in het centrum, dus zijn er genoeg leuke plekjes om ons heen waar je heerlijk aan het water kunt zitten. Toen ik op Terschelling was, nam ik wat speciaal biertjes mee. We hadden nog geen tijd gehad om deze aan te breken, dus leek dit de perfecte gelegenheid. Ze zijn goed gekeurd hoor! Jammer dat je ze hier niet kunt halen, want de ‘Green beach’ was echt heel erg lekker.

Ondertussen ben ik wel lekker aan het sporten. Het hardlopen ben ik weer aan het oppakken. Ik kan vanaf huis mooi een rondje om de singel rennen, dat is ongeveer 6 km. Het gaat steeds soepeler, al moet ik nog wel een beetje wennen aan al die heuveltjes hier.

In het park doe ik vaak een interval workout van 3x 10 minuten. Super fijn om je dag mee te beginnen. Het Griftpark is echt een soort sportpark. Iedereen is lekker aan het bewegen of het nu in groepjes is op afstand of in zijn uppie. Het werkt wel motiverend als je aankomt en anderen zijn ook al lekker aan het sporten.

Het zonnetje laat zich steeds meer zijn. Perfect weer om smoothiebowls te gaan maken. Mijn nieuwe blender blend al het bevroren fruit super goed. Aan vitamientjes geen gebrek dus.

Plotseling werd er aangebeld en stonden ze met een bos bloemen voor de deur! Mijn vader en zijn vriendin hadden deze prachtige bos bloemen opgestuurd. Wat zijn ze mooi! We hebben ze een mooi plekje in het zonnetje gegeven bij de bank en iedere keer als ik ga zitten ontbijten word ik er weer helemaal vrolijk van. Bloemen in huis zijn zo fijn!

Tja ik heb nu meer servies dan ooit, dus dat is nog meer reden om lekkere bowls te maken. Hier had ik een havermout prutje gemaakt. Een jaar geleden had ik dat echt niet lekker gevonden. Wie had ooit gedacht dat ik havermout lekker zou gaan vinden, haha.

Omdat we de laatste paar weken zo druk waren geweest met verhuizen, werk zoeken, een nieuw huishouden creëren enz. was het daten het er een beetje ingeschoten. Gelukkig was het afgelopen weekend echt prachtig weer en besloten we om op pad te gaan.

We ontdekten een schattig lokaal winkeltje waar ze de lekkerste tapas, turkse broden, vers fruit, jam en nog veel meer ander lekkers verkopen. Kiezen was nog nooit zo moeilijk, hihi. Eens een foodie altijd een foodie.

We namen een picknickkleedje mee naar het park, plantten onszelf op een heuveltje en lagen er tot we de zon voelden branden op ons gezicht. Wat was dit lekker zeg! De dips waren ook echt super lekker! We hadden een aubergine spread, olijven paprika dip, geitenkaas, falafel, gevulde pepertjes en plat brood. Hmmm, we hebben er een favoriete winkel bij.

Laatst heb ik een nieuwe racefiets gekocht en mijn eerste rit was behoorlijk winderig, waardoor ik een beetje op zag tegen een tweede tocht, maar oh wat ben ik blij dat we gegaan zijn! Gisteren stapten we op onze fiets met een lunchpakketje. We fietsten langs het water, door het groen en maakten uiteindelijk een tocht van ongeveer 50 km. Wauw wat was ik trots!

Hier nog even een schattige foto van hoe we aan het genieten waren langs de weg. Wat is het toch heerlijk om lekker buiten te zijn met dit weer. Ik heb het gevoel alsof ik weer helemaal oplaad.

Het is ondertussen nog wel een spannende tijd. Mijn tweede gesprek in een sollicitatie is tijdelijk uitgesteld en nu zowel onderwijs als horeca plat ligt is het behoorlijk lastig om een baan te vinden. Ik mis het sociale aspect heel erg, maar gelukkig heb ik nu wel alle tijd om creatief bezig te zijn. Ik ben lekker aan het bloggen, heb me aangemeld bij Skillshare en neem mijn camera en schetsboek overal mee naar toe. Het is voor mij ook even de tijd om op te laden, waardoor ik strakjes hopelijk weer vol nieuwe energie en positiviteit aan het werk kan.

Hopelijk is alles nog in orde met jullie en genieten jullie ook een beetje van het zonnetje net als ik! Binnenkort zal ik ook wat meer vertellen over mijn zoektocht naar een fijne racefiets en houd ik jullie natuurlijk op de hoogte van mijn avonturen in Utrecht.

Liefs,
Eline

Comments:

 • april 7, 2020

  Ik word oprecht zo blij van deze foto’s! Stuk voor stuk allemaal blij en vrolijk. Ik wil ook heel graag een racefiets gaan kopen! Heb je misschien tips voor mij?

  reply...
 • april 8, 2020

  Wat een leuk artikel!
  Oh ik krijg gelijk zin om te picknicken, een leuk idee voor komend weekend. <3
  Liefs,
  Evelien

  reply...
 • april 9, 2020

  Wat snel opeens, dat samenwonen! Lijkt me best uitzonderlijk in zo’n situatie, maar wat fijn dat je al snel went! Het geluk straat er vanaf 🙂

  Oh zo heerlijk hè, lekker picknicken! Heb ik toevallig deze week ook gedaan, perfect weer ervoor.

  reply...

post a comment