Top

Simpel, gezond en vooral heel erg lekker zijn deze vegan bananenpancakes! In tien minuten heb je een heerlijk warm ontbijtje voor jezelf op tafel getoverd waar je ontzettend blij van wordt. Zo wordt opstaan een feestje.

Mijn eerste ervaring met bananenpancakes was echt een grote ramp. Het deeg bleef zacht, plakte vast aan mijn pan en rook alles behalve lekker. Maar aangezien de afgelopen weken in het teken staan van nieuwe dingen uitproberen, wilde ik ze toch een nieuwe kans geven. En dat pakte gelukkig goed uit! Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en die heb je eigenlijk altijd wel in huis. Perfect als je een klein beetje extra aandacht aan je ontbijt wil besteden.

vegan bananenpancakes

Wat heb je nodig voor de vegan bananenpancakes?

Voor de pancakes:

 • 1 rijpe banaan
 • 40 gram havermout
 • 1 eetlepel chiazaadjes
 • 60 ml havermelk of andere melk naar keuze

Voor de yoghurtsaus:

 • 2 el sojayoghurt
 • kurkuma
 • kaneel

Topping:

 • rood fruit of ander fruit naar keus

Aan de slag!

Gooi de banaan, havermout, havermelk en chia zaadjes in een blender of mix alles met een mixer. Laat de pancakemix heel even staan zodat de chia zaadje wat vocht kunnen opnemen zodat het deegje wat dikker wordt.

Meng de sojayoghurt met een snuf kurkumma en kaneel. Je kunt er eventueel wat vanillesuiker of extract aan toevoegen, wat jij lekker vindt. Experimenteer en go crazy!

Verhit ondertussen een pan met wat plantaardige boter. Ik kook elektrisch dus dit kan soms even duren. Anders zet je gewoon het gas aan, maar niet te hoog zodat je pannenkoekjes niet meteen verbranden.

Maak kleine pancakes in de pan en bak ze tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Omdraaien vond ik in het begin nog wat lastig, maar toen heb ik iets meer boter in de pan gedaan. Zorg voor een pan met een fijne gladde bodem zodat ze niet vast gaan plakken. Dat maakt alles een stuk gemakkelijker!

Dan is het tijd om deze mooie pancake taart op te bouwen! Pancake, yoghurt, pancake, yoghurt enz. Als topping heb ik wat rood fruit in de pan gegooid tot ze zacht waren. Maar je kan natuurlijk ook wat bananenplakjes gebruiken of ander fruit. Het is maar net wat je in huis hebt!

Het fijne aan deze vegan bananenpancakes is dat je eigenlijk altijd alles in huis hebt. Ik heb standaard melk, bananen en havermout in huis. Je zou het zelfs zonder chia zaadjes kunnen maken, maar ook die heb ik bijna altijd wel in mijn keukenkastje staan. Het is heerlijk om te bakken in het weekend en je hele huis zal heerlijk ruiken naar de kaneel. Perfect voor een me-time momentje in de ochtend!

Dus geniet ervan en als je slim bent bak je een grote portie die je in de koelkast of vriezer legt. Dan kun je nog langer genieten van dit heerlijke ontbijtje!

Liefs,
Eline

Comments:

 • september 13, 2019

  Dit ziet er heerlijk uit zeg!! Ik heb deze ingrediënten ook standaard in huis, ik ben echt dol op havermelk. Lijkt me leuk om dit een keer te maken!

  reply...
 • september 13, 2019

  Ik ga dit oprecht morgen doen. Zometeen naar de supermarkt <3 Ik kan nu al niet wachten, haha. Mjam!

  reply...
 • Ramona

  mei 22, 2020

  Zocht een snel vegan receot voor banaan-havermout pannenkoekjes. Zonder bakpoeder want dat had ik niet in huis. Van jou recept wel alles in huis dus meteen gemaakt!

  Perfect! heb een heerlijk ontbijt gehad!

  reply...

post a comment