Top

Een weekendje weg in eigen land, dat is altijd al een cadeautje, maar ons weekendje naar Lief Huisje Zeeland was wel een heel bijzonder cadeau. Rust, liefde en pure gastvrijheid zijn de woorden die deze getaway het beste omschrijven en ik neem jullie heel graag mee naar deze prachtige plek.

Lief Huisje Zeeland kun je vinden in een klein dorpje. Het huisje is namelijk een van de 22 huisjes die dit dorp vormen. Je mag het misschien net geen tiny house meer noemen maar klein en schattig, dat is het zeker. We werden verwelkomt door de warme en persoonlijke boodschap van Iske, waardoor we ons meteen thuis voelden.

Het huisje is prachtig gerestaureerd waardoor de karakteristieke eigenschappen van het huisje bewaard zijn gebleven. Iske heeft de perfecte balans gevonden tussen vintage en modern. Zo heeft de keuken wel een vaatwasser maar ook een echt authentiek gasfornuis en oven. Ook vind je een klein houtkacheltje en een prachtig ligbad maar hangen er ook koffiemalers aan de muur en heb je keuze uit allerlei verschillende soorten kopjes.

Een goed gevulde boekenkast laat maar weer zien hoe er aan alles is gedacht. Lekker bladeren in kookboeken, reisboeken of een tijdschrift. Alles om even een avondje offline te zijn. Mocht je wel behoefte hebben om tv te kijken, er is een uitgebreide dvd collectie, voor ieder wat wils dus! Ik heb heerlijk ’s middags op de bank gezeten met een tijdschrift om even helemaal tot rust te komen. Het huisje straalt iets knus uit waardoor je meteen op je gemakt bent en in rustiger vaarwater je dag doorbrengt.

“Sluit je ogen, verdwijn in het schuim. Laat je zorgen los, gewoon even zijn.”

@dosisgeluk

Het huisje is zo knus dat je eigenlijk niet meer naar buiten wilt, maar de omgeving is veel te mooi en mag niet over geslagen worden. Wij reden naar het strand van Nieuwvliet Bad, waar we een heerlijke strandwandeling maakten. Het fijne aan Zeeland vind ik dat je gewoon een heel stuk kunt gaan lopen en dan als het goed voelt, een keer omdraait. Gewoon slenteren over het strand met de zeegeluiden op de achtergrond. Ook kun je een bezoekje brengen aan de Verdronken Zwarte Polder, een prachtig natuurgebied met allerlei mooie paden zoals het plankierpad.

De laatste ochtend schenen de zonnestalen zo heerlijk dat we het niet konden laten om de kleedjes mee naar buiten te nemen, met onze sloffen nog aan. Neerploffen in de heerlijke stoelen voor het huisje om daar ons ontbijtje op te peuzelen. We keken uit op de tuin en wat moet dit een plaatje zijn in de zomer, alles volop in bloei en ik vermoed de meest heerlijk geurende bloemen.

Wat heb ik genoten van ons weekendje weg in eigen land. Er valt zo veel te ontdekken en Lief Huisje Zeeland is zeker een pareltje dat je wilt bezoeken. Boek een paar nachtjes, zodat je echt kunt vertragen en kunt genieten van het langzamere tempo. Zet een kopje slow coffee en relax! Ik kijk nu al uit naar ons volgende bezoekje en voor nu kijk ik met een genot terug op deze vakantie. Dankjewel @thecabincouple voor het weggeven van een nachtje in dit heerlijke huisje!

Liefs,
Eline

Comments:

 • Dio

  december 23, 2020

  Oh man! Dit huisje ziet er echt fantastisch uit. Echt een heerlijke get a way! ZO cosy. Het is nog leuker als er een dik pak sneeuw valt of als het heel hard regent buiten

  reply...
 • december 23, 2020

  Wat een on-wijs schattig huisje! Ik kan me helemaal voorstellen dat jullie er een fijne tijd hebben gehad. Liefs!

  reply...

post a comment