Top

Kleine geluksmomentjes zijn juist in deze tijden o zo belangrijk. Je hoeft ze niet te zoeken, laat ze maar naar jou toe komen. Hier is mijn gelukslijstje van de afgelopen weken.

Ik voel me…

Ik zal eerlijk toegeven dat ik me behoorlijk onrustig heb gevoeld de afgelopen weken. De hele toestand brengt de nodige spanningen mee aangezien ik met mijn bronchitis in de risicogroep val. Gelukkig voel ik me nog topfit maar het betekent wel extra voorzichtig zijn. Ondertussen ben ik op zoek naar een nieuwe baan in het mooie Utrecht / omgeving en probeer ik hier mijn draai te vinden.

De eerste week van quarantaine viel me ook behoorlijk zwaar. Je zit een beetje doelloos thuis, plotseling zonder werk en al mijn freelance opdrachten werden gecanceld. Help?! Inmiddels heb ik de situatie meer geaccepteerd en probeer ik de tijd te nemen om even op adem te komen. De afgelopen maanden waren weer behoorlijk hectisch en even een pas op de plaats is stiekem wel erg fijn.

Ik geniet…

Van het zonnetje! Oh wat is het heerlijk dat de lente dan eindelijk is gearriveerd. Ik kan intens genieten als ik langs de grachten wandel of even neerplof op een van de stijgers om mijn lunch op te eten. Dan voelt het een beetje alsof ik in een hele andere wereld ben. Eentje zonder zorgen waar we gewoon eventjes kunnen zijn. Utrecht blijft me steeds weer verbazen met haar schattige straatjes en vooral met al dat mooie water dat erdoor stroomt. Eindhoven is totaal het tegenovergestelde, dus ik ben volop aan het genieten.

Ik spring…

Vanaf nu heerlijk op mijn racefiets. Ik kocht uiteindelijk een nieuwe racefiets bij Mantel in Utrecht en nu is het dan echt tijd om heerlijke tochtjes te gaan maken. De eerste is al gemaakt in een halve storm. Het voelde alsof de wind mijn fiets zo onder me uit zou blazen. Maar ik hield vol en genoot van de prachtige omgeving rondom Utrecht. Gelukkig laten de weerberichten allemaal zonnetjes zien, dus ik kan niet wachten om nieuwe routes te gaan ontdekken. Onze eerste picknick en borrel langs het water staat al gepland. Veel beter kan het niet worden en daardoor voel ik me steeds een beetje meer thuis in Utrecht. Alsof Utrecht langzaam deel van me wordt (al kan ik maar zelf de weg terugvinden, hihi).

Ik wandelde…

Over het strand!! We reden naar Rockanje, het strand waar ik vroeger altijd met mijn opa en oma heen ging. We wandelden, we bestelden een frietje, picknickten halverwege in de duinen en voelde de heerlijke zeewind door ons haar. Het was helemaal niet druk op het strand en zolang je een beetje oplette ging het helemaal goed. Er hing zo’n fijne sfeer, alsof iedereen echt helemaal oplaadde en er tot rust kwam.

Toen we uit de wind door de duinen liepen kon ik zelfs mijn jas even uit doen. Daar loop je dan in je zomerse outfit met je zonnebril op, en dat in maart! Na het lange binnen zitten was dit echt een heerlijke dag om weer helemaal op te laden.

Ik bakte…

Ik deed een vergeefse poging om een haverboden te maken voor een appel tartelette, maar die mislukte grandioos. Ik kreeg hem nooit meer uit de springvorm en hij brokkelde helemaal uit elkaar. Daarna volgde een kleine inzinking, waarmee ik wil laten zien dat het allemaal oke is om te voelen wat we voelen. Ik was gespannen voor mijn sollicitatiegesprek, voel me nog een beetje doelloos nu ik thuis zit en vooral ik was toch de keukenprinses… Maar hé, bij iedereen mislukt de taart wel eens. Niet te streng zijn. Vandaag probeer ik het gewoon weer opnieuw met haverkoekjes of gewoon chocolate chip cookies, want ja… een beetje verwennerij mag ook wel.

Ik plunderde…

De bouwmarkt haha. Die donkerblauwe muren waren nu toch wel aan een nieuw kleurtje toe. Soms vergelijk ik mezelf echt met een plant. Ik zit het liefst zo dicht mogelijk bij het raam, met zo veel mogelijk licht en zon. Dus werd het een tripje naar de bouwmarkt waar we uiteindelijk vertrokken met roze verf, hihi. Industrieel roze zoals we het noemen, maar gaat uiteindelijk perfect samen met het nieuwe grijze bed wat we besteld hebben. En oh een stipjes dekbed!

Ondertussen maken we ook plannetjes om een barretje te bouwen in de woonkamer waar we koffie kunnen zetten. Slow coffee en food is nu mijn kleine projectje in huis waar ik me op focus. De barkrukken voor aan ons barretje zijn ook al geleverd. Helaas is er iets mis met het frame van de ene, maar langzaam begint er een thuisgevoel te ontstaan. Mijn eigen spulletjes, mijn vrouwelijke touch aan het huis en vooral heel veel nieuwe plantjes! Dus bouwmarkten opgepast. Hierna is het balkon aan de beurt.

Liefs,
Eline

Comments:

  • april 4, 2020

    Wat leuk dat je ook fietst! Ik ben ook aan het sparen voor een racefiets! Heb je nog tips?
    Ik werd weer erg blij van je blog! Ik hoop dat het onrustige gevoel langzaam een plekje krijgt. We kunnen niet veel aan de situatie veranderen, dus we zullen er doorheen moeten. Gelukkig helpen dit soort gelukkige momentjes er ons wel doorheen!

    reply...

post a comment