Gelukslijstje 3

Gelukslijstje 3

Het is zondagochtend en ik zit op mijn vensterbank naar buiten te kijken. Ondertussen komen er woorden in mij op die ik heel graag op papier wil zetten. Ik voel me dankbaar dus bundel ik mijn gedachtes tot een nieuw gelukslijstje.

Ik voel me…

Kalm. Ik had een wekker gezet, zodat ik heerlijk rustig kon ontbijten. Het werd avocado en eieren op toast met eieren uit mijn eigen tuin, aangezien ze kippen hebben in het oude klooster waar ik nu woon. Hoe vers wil je het hebben? Gisteravond heb ik me even eenzaam gevoeld, kwetsbaar. Gek om weer alleen te wonen, maar dat zijn avonden waar je soms even doorheen moet. Mijn beste vriendin kwam langs en we hebben heerlijk courgetti gegeten met brownies als toetje op het grote gedeelde balkon. Het voelt fijn om hier te zijn met allemaal lieve mensen in mijn leven.

Ik hoor…

Op de achtergrond heb ik een playlist van Einaudi opstaan. Le Onde heb ik net ontdekt en ik heb meteen de bladmuziek opgezocht, zodat ik deze zelf kan gaan oefenen. Pianomuziek is iets waar ik enorm kalm van wordt. Het brengt me rust en laat me wegdromen naar een andere wereld. Een wereld waar alles mogelijk is en waar je dromen uitkomen.

Ik plan…

Tripjes naar de IKEA, aangezien mijn lampen het niet doen en ik nog steeds geen rolgordijnen heb. Hoi overburen! Ook wil ik heel graag een bankje waar ik na een dag werken lekker op neer kan ploffen of nog even mijn laatste verslagen af kan maken voordat ik mijn afstudeer deadline heb. Tegelijkertijd plan ik ook helemaal niets. Ik laat me meegaan in de flow en heb vertrouwen dat ik straks wel uitkom waar ik moet zijn. Spontane avonden zijn vaak beter dan geplande avonden, dus is het heerlijk als dit vanzelf ontstaat.

Ik ging…

Naar het theater! Een mede stagiaire zit bij een studententoneelvereniging die iedere week een voorstelling hebben op de TU/e. Ik ging een keertje mee en oh wat heb ik gelachen! Er werden allerlei thuissituaties nagespeeld en de stereotypes konden natuurlijk niet achterwege blijven. Ohh het was echt hilarisch en ook nog zo goed gespeeld! Over een paar weken is haar eigen voorstelling en dan ga ik zeker ook kijken. Wat is het fijn om dit soort dingen te blijven doen.

Ik ontdek…

Mijn nieuwe buurt! Gisteren heb ik een heerlijke hardloopronde gemaakt, die ofcourse veel te groot werd omdat ik erachter kwam dat ik een rondje had gelopen haha. Dat leidde wel tot een fijne ronde van 8 km en een goed begin van mijn weekend. Ook kan ik nu te voet naar mijn werk maar op de terugweg sloeg ik ergens verkeerd af en toen kwam ik weer bijna bij het beginpunt uit, oepsie! Gelukkig komt dat ook wel goed en vind ik het heerlijk om gewoon rond te slenteren en nieuwe weggetjes te ontdekken.

Ik keek…

Dit filmpje moeten jullie allemaal zien! Hetgeen wat het meest bij me is blijven hangen is het woord ‘lived’. Verder ga ik er niet te veel over vertellen, kijk hem en laat je inspireren door de mooie woorden.

Langzaam begint het zonnetje door te breken en waait er een licht briesje door mijn kamer heen. Het is tijd om aan het werk te gaan wat helemaal niet erg is aangezien ik lekker cakes ga bakken. Geniet van jullie zondag!

Liefs,
Eline

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. mei 19, 2019 / 1:26 pm

    Wauw, dankje om dat laatste filmpje te delen! Dat moest ik echt even horen, heel inspirerend. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *