Top

Weer een nieuw lijstje bomvol geluksmomentjes van de afgelopen weken! Na mijn vakantie in de bergen, had ik wel eventjes last van een dipje, maar de kunst is dan om weer naar die kleinste momentjes te kijken en daarvan te genieten. Dus lees maar mee…

Ik voel me…

Vorige week na mijn vakantie voelde ik me vooral heel erg moe en lichtelijk somber. Wat een rust hadden we ervaren boven in die prachtige bergen. Daar kon alle wat rustiger aan en was ik veel meer in lijn met de natuur. Toen kwam ik weer terug in Utrecht waar de fietsers me om de oren vlogen en de rijen buiten bij de supermarkt stond. Dat was wel even wennen. Gelukkig is het weer een beetje opgeklaard, regent het ietsje minder en vind ik het heerlijk om mijn sjaals weer om te kunnen doen. Even in de juiste mindset komen rondom de herfst en dan geniet je veel meer.

Ik bakte…

Een geweldige vegan appelcake van @jenniefromtheblog en oh wat was hij lekker! Ik vind het echt zo leuk om allerlei nieuwe vegan recepten uit te proberen. Je proeft er echt helemaal niets van, zo’n onzin dat gebakjes altijd maar heel veel boter en eieren moeten bevatten. Deze appelcake is lekker smeuïg, heeft een robuuste look door de appeltjes aan de bovenkant en is heerlijk zoet door al het fruit en specerijen. Perfect voor als je de geur van de herfst in huis wilt halen.

Ik volgde…

Een keramiekworkshop bij Studio Bloei! Kijk nou wat voor prachtige dingen ze maakt. Ik vind het zo knap dat ze al die mokken en borden zelf maakt. Heel bewonderingswaardig. En dan nu over de workshop… Ik ging een ochtendje spelen met klei oftewel handbuilding. Geen draaischijf dus, waar je misschien als eerste aan zou denken. Het idee van een mok zat al langer in mijn hoofd, want wie wil er nu niet drinken uit zijn eigen theemok. Dus leerde ik alles over klei, temperaturen, glazuur en nog veel meer. Er komt zo ontzettend veel bij kijken en oh wat vond ik het interessant. Niet alleen het kleien zelf maar het hele proces. Over een paar weken krijg ik mijn mok opgestuurd en dan zal ik een uitgebreide post schrijven over de hele workshop, maar ik kan echt niet wachten!

We bezochten…

De bakker! In Oostenrijk hebben we zulk lekker brood gegeten. Van dat echte zuurdesem en heerlijke broodjes van de bakkerij. Dan viel het supermarktbrood hier toch wel een beetje tegen. Gelukkig hebben we het Vlaamsch Broodhuys wat heerlijke dingen bakt, zoals deze enorme cinnamon bun. Eventjes afbakken werd er geadviseerd en smullen maar. Nou geloof me, dat deden we.

Ik genoot…

Van de herfst! Tussen alle afspraken en familiebezoeken door vonden we gelukkig nog wat tijd om naar buiten te gaan. Wandelingen in de natuur zijn in de herfst misschien wel op zijn mooist. Alles verkleurd voordat het van de bomen valt. De koeien stonden nog heerlijk te grazen buiten, een prachtig tafereeltje om te zien.

Ik fietste…

Eindelijk op mijn nieuwe fiets! Terwijl ik dit artikel schreef werd er aangebeld en tadaaa! Na drie maanden wachten werd zojuist toch echt mijn nieuwe stadsfiets bezorgd. Ik heb even een paar rondjes door de parkeergarage gefietst uit enthousiasme. Dit betekent dat ik eindelijk weer gemakkelijk op de fiets kan en allerlei nieuwe wandelplekken kan ontdekken rondom Utrecht. Geen probleem meer als ik naar Rijnauwen wil fietsen, niet meer fietsen in de derde versnelling. Nee, een prachtige nieuwe fiets! Wiehh.

Zo met dat goede nieuws sluit ik dit gelukslijstje weer af. Ook al had ik misschien niet de beste week en de meeste energie, ik heb stiekem toch wel wat geluksmomentjes verzameld! Verzamelen jullie mee?

Liefs,
Eline

post a comment