Top

De afgelopen maand heb ik ontzettend veel nieuwe producten uitgeprobeerd en daar zijn natuurlijk favorieten uitgekomen! Vandaag deel ik deze favoriete producten en combinaties waar ik enorm van kan genieten.

Mayolijn

Looove aardappeltjes met wat mayonaise. Ketchup is gewoon niet hetzelfde en daar was dan Mayolijn van Remia. De perfecte vervanger en smaakt bijna exact hetzelfde. Ik zou echt oprecht niet zeggen dat hij vegan is. Hij is gewoon heeuuul erg lekker!

Currypasta

Curry is iets wat ik eigenlijk nooit at. Zodra je vegan dinner intikt op pinterkest knallen er dus echt enorm veel heerlijk uitziende curry’s op je beeldscherm. Oftewel, ik moest aan de slag en ik ben helemaal verliefd geworden op de veelzijdigheid en volle smaken. De Fairtrade groene currypasta is echt zoooo lekker. Deze koop ik gewoon bij de Albert Heijn en daar gooi ik kokosmelk, boontjes, kikkererwten of linzen door. Kind kan de was doen en geloof me, je raakt hier echt aan verslaafd!

Linzenburger AH

Ik wil nog heel graag aan de slag met mijn eigen burgers maar ik was een beetje ongeduldig dus kocht ik de linzenburger van de Albert Heijn. Deze is zo lekker! Een beetje spicy maar wel heel lekker gekruid. Je kan hem bij je avondeten bakken, maar aangezien ik nog drie bakjes curry had staan gooide ik hem op een triangel broodje. Deze zijn ook zeker een dikke vegan favoriet, aangezien warme afbakbroodjes altijd een win win zijn. Een beetje home made ketchup erop en wat hummus en je hebt een hele lekkere lunch!

Maiswafels en sojayoghurt

Dit is zo’n combinatie waarvan je eerst denkt huh, wat?! Maar geloof me zodra je hem uitprobeert wil je echt niets anders meer op je maïswafel. Nouja, misschien op pindakaas na dan. Maïswafels vind ik op het moment lekkerder dan gewone rijstwafels. Ze hebben net wat meer crunch en met de sojayoghurt heb je wat zachts en romigs met iets crunchy’s.

Oatly of Apro soya barista

Nu ben ik sowieso nooit fan geweest van melk en volle melk in mijn cappuccino vind ik dus echt niet lekker. Te vettig en verpest de hele koffie. Tijd voor een alternatief dus! De Oatly barista is heeeel lekker, maar ook wel prijzig. Dan komt de Alpro soya barista iets dichterbij en vind ik zelf heel lekker. Uiteindelijk komt het helemaal neer op jouw smaak en natuurlijk de soort koffie die je graag drinkt. De Albert Heijn heeft ook een nieuwe verpakking van de soyamelk die licht gezoet is. Die is ook lekker, maar moet ik echt zin in hebben. Ik blijf lekker uitproberen maar buiten de deur bestel ik eigenlijk altijd Oatly, jumm!

Ah basic hummus

Nu lijkt het misschien alsof ik alleen maar bij de Albert Heijn kom maar zij hebben gewoon heel veel vegan alternatieven! Er zijn twee smaakjes die allebei maar 1,12 kosten. De ‘naturel’ smaak vind ik het lekkerst, vooral getopt met wat paprikareepjes en kiemgroente. Ohh je kunt zo’n feestje maken van je brood, de opties zijn eindeloos.

Nu moet ik stiekem wel iets toegeven na al deze lekkere favorieten. Ik ben veel meer groente en fruit gaan eten en dat zijn misschien wel mijn favoriete vegan producten naast pindakaas. Als ik mijn koelkast opentrek is het echte en feestje aan kleuren en smaken. Ik ben volop aan het experimenteren met smoothies, havermout en curry’s. Zo kwam ik erachter dat kiwi en avocado echt een hele lekkere combi zijn! Je kan nog zo veel wel eten, dat ik echt niets mis wat niet veganistisch is. Mijn smaakpapillen zijn enorm aan het veranderen en er gaat een hele nieuwe wereld voor me open.

Liefs,
Eline

Comments:

post a comment