Top

Zonder er al te veel over na te denken sprong ik op mijn fiets. Ik voelde het zonnetje op mijn gezicht en de flinke tegenwind door mijn haar. Deed ik hier wel goed aan? Waar ik vooraf nog twijfels had, resulteerde in een heerlijke middag op het water. Ik ging namelijk suppen in Eindhoven!

Zonder er al te veel over na te denken zat ik dus op zondagmiddag op de fiets, onderweg naar de Genneper Parken. Echt voorbereid was ik niet, want ik had geen sportkleding of iets dergelijks bij. Gewoon in mijn spijkerbroek op mijn blote voeten. En eigenlijk wist ik meteen dat dit goed was zodra ik mijn schoenen uit trok en op mijn blote voeten door het gras liep. Oh wat is dit toch fijn! Ik snapte meteen al die kinderen op stage die de hele dag op hun bloten voeten door de school lopen.

Maar goed, terug naar het suppen in Eindhoven oftewel stand-up paddling. Ik heb dit een keer eerder gedaan in Rotterdam, waar ik op een zomerse dag bijna van mijn board werd geschommeld door alle bootjes die daar toen voeren. Gelukkig was daar dit keer geen sprake van. Alle boards lagen al klaar en na een korte instructie was het tijd om het water op te gaan! De eerste keer stond ik nog wiebelend op mijn board, maar na een paar keer staan/zitten kreeg ik vertrouwen in mezelf en vooral in het board.

Ik vond mijn flow weer terug die ik me nog herinnerde uit Rotterdam. De spierpijn die ik nog in mijn armen had van het crossfitten verdween en ik genoot van de prachtige dag. Wandelaars bleven staan om naar ons te kijken en we werden vriendelijk nagelachen. Sommige stukjes supte ik alleen, anderen weer samen. Ik raakte aan de praat met mensen en genoot vooral van het mooie stukje natuur waar we doorheen peddelden.

We voeren onder bruggetjes door, langs de ganzen en bijna door het riet. Ik had een lekker ritme te pakken en was helemaal in balans met mezelf. Mijn gedachtes verdwenen naar de achtergrond en ik werd een met mijn lijf. Alleen ik, de natuur en mijn supboard.

Paula was super lief en behulpzaam. Ze maakte onderweg nog wat foto’s waardoor we ook echte en groepsgevoel hadden. Ik raakte aan de praat met iemand die haar eigen board had en aangezien ik stiekem toch wel in de verleiding ben gekomen om een board aan te schaffen, klikte het meteen. We smeedde plannen om eens samen te gaan suppen in Eindhoven en ook Paula wilde wel mee. Ook vertelde Paula me over het idee om tijdens earth hour te gaan suppen met lampjes. Dit lijkt me een en al geweldig en een unieke ervaring.

Naderhand haalde ik een ijsje bij de ijscokraam en liet ik het geluksgevoel nog even op me inwerken. Eenmaal thuis kwam ik deze quote tegen: “Let this be the year you go after courage.” En dat is precies wat ik heb gedaan. Ik leefde en oh wat voelde dat goed!

Liefs,
Eline

Comments:

 • maart 25, 2019

  Hey Eline!

  Wat heb je dat mooi beschreven! Herkenbaar die flow, het contact met je lijf en het een voelen met de natuur. Het was zo heerlijk! πŸ€β˜€οΈ Heel leuk dat je erbij was! Je deed het echt SUPergoed! πŸ„β€β™€οΈ

  Gaaf om te lezen dat de Happiness SUP mensen dus echt happy heeft gemaakt. Dat was mijn doel, net als het verbinden van mensen ❀️

  Wat een cadeau dat ik mensen zo in (kleine) groepen en 1 op 1 op het water mag coachen naar meer balans, rust en ontspanning πŸ§˜β€β™€οΈ Heel dankbaar dat ik mijn hart ben gaan volgen en geluk door mag geven πŸ€

  Ik kijk er naar uit om je binnenkort weer te zien! Ga je (ook) mee mediteren op het water? Dat wil ik in april/mei (als het β€˜s avonds iets warmer is) gaan organiseren. En sowieso gaan we gewoon een keer suppen! πŸ€—

  Keep in touch! 🌸

  Liefs, Paula (van Supcoach)

  reply...
 • kim

  maart 25, 2019

  Aaahhhh daar ben je wat leuk om dit terug te lezen ik heb ook genoten en je zag er meer dan vrij uit in je spijkerbroek ,vrijvoorbereid . Ik laat me naam en mail achter dan kunnen we het werkelijk maken samen de Dommel vanaf Tu trotseren βœ¨πŸ’šβœ¨kim

  reply...
 • Tineke

  maart 26, 2019

  Hey Eline,

  Wat leuk om te lezen en zo herkenbaar! Ik was mee in jouw groepje en heb het ook erg leuk gehad!
  Zeker voor herhaling vatbaar, heb ook al lopen googlen voor een board πŸ™ˆπŸ€£.
  Ik zou graag aansluiten als jullie weer een keer gaan!
  Groetjes Tineke

  reply...
 • maart 26, 2019

  Oh wat heerlijk zeg!!! Super stoer ook dat je het gewoon hebt gedaan en niet je stemmetje in je hoofd liet winnen.

  reply...

post a comment