Top

Kaarsen die een magische geur verspreiden door je huis, en dan ook nog duurzaam en handgemaakt. Dat is het verhaal van Floortje die in haar overalls, zelf heerlijke kaarsen maakt met haar eigen bedrijf Overall Candle Co.

Mijn eerste kennismaking met deze kaarsen was op onze vakantie in Lief Huisje Zeeland. Het geeft altijd pure ontspanning als je ’s avonds tijdens een avondje offline kaarsen aan kunt steken, waardoor alles extra knus wordt. Ik werd meteen betoverd door de heerlijke geur die zich door het huisje verspreidde. Voor mij staat de geur nu in het teken met ontspanning en rust. Daarom deed ik hem aan mezelf cadeau onder de kerstboom. Zo haalde ik het vakantiegevoel in huis.

De kaarsen van Overall Candle Co worden met veel liefde en aandacht gemaakt door Floortje. Ze vertelt een verhaal door middel van haar kaarsen en de geuren die zich verspreiden.

“By lighting a candle made by Overall Candle Co, you’re unfolding a story of scent.”

@Floortje

De kaarsen zijn volledig organic en dierproefvrij door de soyawas die gebruikt wordt en werkt Floortje samen met lokale bloemisten om zo de bloemen te verwerken die anders weggegooid zouden worden. Sommige bloemen en kruiden komen simpelweg uit de omgeving van Amsterdam zelf, de Nederlandse natuur heeft heel veel te bieden.

Hetgeen waar ik ontzettend enthousiast over ben is de houten lont. Deze wooden wick maakt een heel zacht knisperend geluid waardoor de kaars extra sfeer geeft aan de gelegenheid en het net voelt alsof je een mini openhaard aan hebt. Maar er zijn meer voordelen van een houten lont. Zo produceert hij wel 35% meer hitte en zorgt het voor een sterkere verspreiding van geur. Dat merk je meteen, want de geur van een kaars verspreidt zich meteen door je hele huis. Over alles is dus zorgvuldig nagedacht en dat zie je ook terug in het eindproduct. Je voelt hoeveel liefde erin wordt gestopt.

In de webshop vind je allerlei geuren voor verschillende gelegenheden. Er zit een enorm geurenprofiel in iedere kaars, zo bestaat Wanderlust & Citydust alleen al uit:

TOP: Passion Fruit, Cassis, Lime
MIDDLE: Mango, Peach, Apricot
BASE: Sandalwood, Musk

Een enorm scala aan geuren dus en met deze grote kaars van 482 gram, heb je er 80 uur plezier. Liever iets kleiner? Dan zijn er ook kaarsen van 200 gram die 35 uur branden. Dat scheelt ook iets in de kosten en kun je eerst kennismaken met jouw nieuwe geur.

Zoals je wel kunt lezen ben ik fan van deze kaarsen. Aan alles is gedacht om de kaarsen zo duurzaam mogelijk te maken. Ook kun je als je kaars helemaal op is, hem weer laten vullen zodat ook jouw kaars weer een tweede leven krijgt. De kaarsen zijn misschien iets duurder dan je normaal uitgeeft aan een kaars, maar daar krijg je veel meer liefde en aandacht voor terug. De kaars brandt echt ontzettend lang en je hebt maar eventjes nodig om de geuren door je huis te laten stromen. Het is echt een cadeautje voor jezelf en hij brengt mij nog altijd terug naar onze heerlijke vakantie in Zeeland.

Liefs,
Eline

post a comment